Curtea Supremă din Canada a hotărât faptul că învățământul superior și creștinismul sunt incompatibile


Într-o hotărâre care cu siguranță trimite unde de șoc în întreaga națiune, Curtea Supremă din Canada s-a pronunțat, cu un vot de 7 la 2, împotriva Școlii de Drept a Trinity Western University (TWU). Ȋn fapt, ceea ce a declarat instanța este că universitățile vor fi nevoite să aleagă între standardele biblice și acreditare. Altfel spus, instanța a hotărât faptul că învățământul superior și creștinismul sunt incompatibile.

Trinity Western este o universitate creștină care cere studenților și profesorilor săi să trăiască după standardele creștine fundamentale. Aceasta înseamnă că, pentru a fi un bun student sau un bun membru al corpului profesoral, o persoană nu poate practica curvia sau adulterul, nici să se angajeze în relații homosexuale.

Nu este nimic surprinzător în legătură cu aceste cerințe și există mii de școli în America de Nord cu standarde similare. Acestea includ școli creștine – începând de la grădinițe şi până la clasa a 12-a de liceu – colegii creștine, școli biblice, seminarii și universități.

Aceste standarde fac de mult parte din angajamentul obligatoriu al TWU, care impune ca „toți studenții și corpul profesoral să urmeze o viață sfântă, caracterizată prin smerenie, sacrificiu de sine, milă și dreptate și supunere reciprocă pentru binele altora.” Acest angajament cere membrilor săi „să se abțină de la: a folosi un limbaj vulgar, a minți sau înșela, a fura, a folosi materiale degradante cum ar fi pornografia, și să se abțină de la intimitatea sexuală care încalcă sacralitatea căsătoriei dintre bărbat și femeie.”

Ȋncă o dată, aceasta este Evanghelia pe înțelesul tuturor, cerințele de bază ale uceniciei creștine. Și este onorabil că TWU caută să trăiască în acest fel în campusul său.

Din păcate, atunci când TWU a căutat să îşi deschidă școala de drept, a intrat în conflict cu activiștii LGBT din Canada și aliații lor lor. Aceştia au susținut că TWU discriminează studenții LGBT, motiv pentru care studenților care au absolvit cu diplomă de drept bona fide nu ar fi indicat să li se permită să practice legea în Canada.

A existat o rază de speranță pentru TWU atunci când o instanță regională a decis în favoarea sa. Dar acum, „într-o hotărâre de 7-2, majoritatea judecătorilor au decis că societățile de drept din British Columbia și Ontario au puterea de a refuza acreditarea pe motivul așa-numitului legământ comunitar al Universității Trinity Western”.

Sau, parafrazând, Curtea Supremă a hotărât că, dacă o școală de drept creștină dorește să fie acreditată, ea este obligată să abandoneze valorile biblice. Cum altfel ar putea fi interpretat acest fapt?

„Majoritatea care a decis a susținut că acest legământ ar descuraja studenții LGBT să frecventeze școala de drept în discuție, iar cei care au frecventat-o ar fi în pericol să sufere un rău semnificativ.”
Rău semnificativ? Dacă da, de ce? Din cauza învățăturii biblice? Din cauza valorilor creștine? Aici se dă bătălia. Acesta este punctul de conflict. Acesta este crudul adevăr.

„Instanța a constatat că existența unui interes public față de profesia de avocat îi conferă dreptul de a promova egalitatea prin asigurarea accesului în mod egal, prin susținerea diversității în cadrul baroului și prevenirea afectării studenților LGBT”. Cu alte cuvinte, „diversitate”, dar numai conform dicționarului LGBT. Diversitatea însemnând astfel „cum vrea LGBT sau eşti trimis la plimbare.” Diversitatea însemnând „toate părerile sunt binevenite, cu excepția celor creștine biblice”.

De aceea oamenii normali, şi în special creştinii, urmăresc de atâția ani să îşi facă vocile auzite. Cei care au ieșit din dulap (cei care şi-au recunoscut public orientarea sexuală aberantă), aceia vor să îi pună pe cei normali în dulap. Activismul LGBT nu a fost niciodată pur și simplu despre „toleranță”. Ci a fost despre reducerea la tăcere a viziunilor concurente.

Și dacă s-a putut petrece în Canada, se poate petrece oriunde în lume. Fie ne folosim libertățile noastre, fie le pierdem. Fie rezistăm, drepți, puternici, fie rămânem laşi într-un colț. Ori facem astăzi ceea ce este bine, ori vom ajunge mâine să ne cerem scuze copiilor noștri.

Citiți și:
Suedia – copii de grădiniță scoși la parade gay. Asta se pregătește oare și în România?
Oamenii de știință dărâmă din temelii mitul ce a fost deja impus cu forța de activiștii LGTB: NU te naști homosexual!


yogaesoteric
4 februarie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More