Dacă e ceva ce ne lipsește, atunci aceasta este elita

 

Priviți orice domeniu.

Educația? Avem cadre depășite, puține și un minister de resort venit cu pluta.

Sănătatea? Medicii cei mai buni au deja vechime peste hotare. Aici au rămas șpăgarii și furnizorii de pacienți propriilor cabinete private. Toți se ascund în spatele câtorva uitați de Dumnezeu cu bun-simț. Sistemul medical este în colaps cangrenat.

Armata? Cadrele militare s-au pensionat cu batalioanele. Care au mai rămas se uită uimiți în jur căutând să priceapă ce au de făcut. Cei cu stagii serioase pe fronturi sunt puțini și nebăgați în seamă.

Internele? Sunt căpușate în așa hal de tot felul de nepoți, că au noroc că populația rămâne mai mult prin case, iar cu interlopii se știu înțelege la preț.

Intelectualitatea? Parte au plecat cu treabă, iar cei rămași fumează pipă și trăiesc într-un fel de canibalism despre care cred ei că e sensul vieții. Nimic de rasă, doar epigoni.

Societatea e ca o găină fără cap. Se zbate dezarticulat și chiar dacă de la distanță pare vie, în realitate i se scurge vlaga în nisip. Repede și sigur.


Citiți și:

Când va ieşi România din criză? Fără menajamente despre români

Ura și dezbinarea parșivă a poporului roman
Ce este România profundă?yogaesoteric
13 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More