Dacă MISA nu ar fi existat… (IV)

Citiţi a treia parte a acestui articol

 

Continuăm să vă prezentăm noi răspunsuri ale cititorilor noștrii la întrebarea „Dacă MISA nu ar fi existat”. Și de această dată doar o parte dintre răspunsuri au putut fi cuprinse în acest articol, celelalte urmând să fie publicate în articolele viitoare. Aşteptăm în continuare reacţiile dumneavoastră pentru a continua acest proiect inedit.


Mădălina Răducu: „Dacă MISA nu ar fi existat… probabil aş fi rămas o atee convinsă. De ani întregi căutam cu înfrigurare ceva, dar drumul nu era o biserică, o moschee sau ceva de genul ăsta. Abia prin anul 3 am priceput că tot ceea ce învăţ la curs duce la DUMNEZEU. Aşa mi-a fost dat mie, să-L descopăr pe DUMNEZEU pe această cale! Şi să fac parte din această familie mare şi frumoasă în care mă simt ÎNTREAGĂ, LIBERĂ ŞI FERICITĂ…”

Gabriel Drăgan: „Dacă MISA nu ar fi existat… Aş fi avut o viaţă ternă, obişnuită, aşa cum cred eu că aveau majoritatea oamenilor înainte de a descoperi cursurile de yoga, Ayurveda, șivaism, eneagramă, I Ching şi multe altele de la MISA. M-aş fi însurat, aş fi avut acel serviciu bine plătit dar anost, aş fi „făcut copii” căci aş fi crezut că „doar de asta trăim”. Dacă MISA nu ar fi existat, şansele mele, şi probabil a zeci de mii de alţi oameni, de a trăi STĂRI COPLEŞITOARE DE LIBERTATE LĂUNTRICĂ FĂRĂ LIMITE, DE IUBIRE PENTRU TOT CEEA CE MĂ INCONJOARĂ ŞI DE ASPIRAŢIE INTENSĂ DE A-L CUNOAŞTE PE DUMNEZEU ar fi fost cu siguranţă mult mai mici.”

Violeta A: „Dacă MISA nu ar fi existat… cred că nu m-aş fi născut acum, pentru că simt profund în sufletul meu că m-am născut să ajung la această şcoală spirituală minunată, dumnezeiască. Nici nu am cuvinte să-mi exprim recunoştinţa că această şcoală spirituală există şi îmi oferă atâtea daruri şi oportunităţi dumnezeieşti. Inima mea pulsează de iubire, entuziasm şi fericire că am descoperit această şcoală în care simt că pot să-mi dezvolt potenţialităţile mele divine la infinit, să devin fericită, îndumnezeită, o ființă completă fizic, sufleteşte, mental şi spiritual, să-mi întind aripile spiritului meu divin şi să mă topesc în extaz descoperindu-mi Sinele meu divin nemuritor. Pas cu pas această şcoală îmi oferă învățături şi un cadru spiritual pe care fiinţa mea le visează la modul cel mai înalt şi speră cu ardoare să le atingă. Atunci când se manifestă sunt ca un însetat care absoarbe apa dătătoare de viață… şi asta-i foarte puţin din ce aş putea să spun…”

Andrei: „Dacă MISA nu ar fi existat? N-aş fi aflat cele referitoare la creaţia Divină, nu aş fi beneficiat de refugiul şi existenţa în cele spirituale înalte ci m-aș fi rezumat doar la o superficială raportare la DUMNEZEU. Dacă MISA nu ar fi? Aş duce o viaţă searbădă fără bucuriile divine (ceea ce acum nici nu concep).”

Catrinel S.: „Dacă MISA nu ar fi existat… La 18 ani am realizat că nu pot să îmi văd viitorul aşa cum ceilalţi colegi de școală îl vedeau: familie, copii, o viaţă prestabilită şi uniformă. La 19 ani am început cursul de yoga în cadrul MISA şi viaţa mea a început să prindă contur, sens dar, cel mai important, prezentul a devenit din ce în ce mai important şi minunat, ceva pentru care merită să trăieşti. Dacă ceea ce Ghidul meu spiritual a înființat nu ar fi existat (MISA), minunea de a trăi clipa prezentă şi tot ceea ce trezeşte ea în sulfletul meu, sunt sigură, nu ar fi existat pentru mine… Și multe aspecte, informaţii, trăiri extraordinare, nu ar fi existat dacă MISA, aşa cum o îndrumă Ghidul nostru spiritual, nu ar fi existat!”

Paula, 37 ani, ne reamintește un străvechi dicton al înțelepciunii tantrice: „Dacă MISA nu ar fi existat nu aș fi aflat că:
«Mai presus de cei care nu ştiu se află cei care dobândesc cunoştinţe sau citesc,
Mai presus de cei care dobândesc cunoştinţe sau citesc se află cei care memorează,
Mai presus de cei care le memorează se află cei care le înţeleg,
Mai presus de cei care le înţeleg se află cei care le aplică,
Mai presus de cei care le aplică se află cei care obţin rezultate,
Mai presus de cei care obţin rezultate sunt cei care ating puterile paranormale,
Mai presus de cei care ating puterile paranormale sunt cei care ating Supremul prin care totul este cu putinţă.»ˮ

Cătălina I.: „Dacă MISA nu ar fi existat…
MISA există pentru că Grieg este aici. Iar pentru că Grieg este aici, viaţa a luat un alt curs pentru mulţi dintre noi. Nu ştiu şi nu-mi pot imagina ce aş fi fost, dacă nu aş fi venit la cursul de yoga. Pentru mine, cursul de yoga este însuşi fluxul vieţii. Mi-a intrat în sânge, în celule, în întreaga fiinţă. Cursul de yoga m-a ajutat să-mi pun ordine în propria fiinţă. Am învăţat să am curajul de a coborî în propriul abis, şi să duc acolo lumina. Sunt fericită, întreaga mea viaţă a fost alchimizată şi, privind în urmă, văd susţinerea imensă a lui DUMNEZEU şi a Ghidului Spiritual.
Am devenit conştientă de calităţile mele, de forţa mea interioară, de nevoile reale ale sufletului meu, … că sunt o Shakti a lui DUMNEZEU. Am învăţat să fiu fericită dincolo de „decorul” vieţii de zi cu zi – indiferent dacă mi-e bine sau greu, dacă sunt singură sau nu, dacă am tot ce îmi trebuie sau dacă trec printr-o perioadă de lipsuri.
Am învăţat să fiu fericită cu DUMNEZEU. Am învăţat să-L descopăr în toate situațiile de viaţă care apar, fie pozitive, fie aparent negative. Am învăţat să mă bazez pe El, să aştept totul numai de la El şi am învăţat să-I recunosc mesajele în propria mea inimă. În felul acesta ştiu când fac bine sau sunt pe cale să greşesc şi trebuie să-mi îndrept atitudinea.
Relaţia cu DUMNEZEU dă sens vieţii mele, El este însuşi axul fiinţei mele. De aceea, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă acest curs nu ar fi existat. Pentru mine, accesul la cursul de yoga a fost ca o placă turnantă – mi-a transformat existanţa din temelii, mi-a schimbat cursul vieţii. Mulţumesc lui DUMNEZEU!…
Dacă MISA nu ar exista…
Cursul de yoga este rodul muncii lui Grieg. O muncă imensă… nici nu îndrăznesc să mă gândesc câte mii de ore de studiu, doar pentru pregătirea cursurilor. Apoi, cărţi, programul spiritual din vacanţe, de sărbători, de ziua lui…
Cursul acesta este un fel de Copac al Vieţii. Ne hrăneşte pe toţi – şi suntem din ce în ce mai mulţi, în toată lumea. Este sursa noastră de adevăr, de energie spirituală.
Dacă ar dispărea, noi cu ce am rămâne?… Dar există un rost în toate, iar rostul eforturilor depuse de Grieg este ca această şcoală să dăinuie în timp. Acest curs nu a fost creat numai pentru noi, am convingerea că multe generaţii de acum încolo vor beneficia de ceea ce noi primim acum.”

Gabriel Drăgan: „Dacă MISA nu ar exista… Viaţa mea nu ar fi atât de împlinitoare alături de iubita mea. Dacă MISA nu ar exista viaţa mea din ultimii 19 ani nu ar exista aşa cum este ea pentru că MISA SUNTEM NOI CEI CARE O IUBIM, CEI CARE ÎL IUBIM DIN TOT SUFLETUL NOSTRU PE GRIEG ŞI CARE CREDEM ÎN MISIUNEA SPIRITUALĂ A SA ŞI A ACESTEI ŞCOLI DE YOGA. Mulţumesc.”

Ionuţ: „Dacă MISA nu ar fi existat? … eram o fiinţă obişnuită, care nu ştia ce înseamnă să practici continența; înainte de a fi la MISA viaţa mea era banală, nu ştiam să iubesc, nu ştiam să mănânc, nu ştiam să mă rog, nu ştiam să mă bucur de lucruri mărunte în aparenţă: răsăritul şi apusul soarelui, o floare, un animal. MISA m-a făcut să conştientizez că viaţa poate fi un paradis, chiar dacă în jurul nostru e multă suferinţă. Am trăit momente unice, divine în cadrul MISA pe care cu siguranţă nu le-aş fi trăit în afara ei. Sunt fericit că sunt AICI.”

Adela, 34 ani: „Simt cum sufletul meu în fiecare zi crește, se dezvoltă și capătă noi culori mirifice pe care prin transfigurare și admirație le atrag în mine.”

În loc de concluzie…

O cale spirituală autentică ne deschide noi perspective asupra vieții, ne dezvăluie gradat noi orizonturi și profunzimi ale bucuriei și fericirii de a trăi. Păstrarea permanentă a atenției asupra idealurilor divine, înalte și sublime ne va revela și ne va ajuta să descoperim scânteia divină din noi înșine. 
 
Citiţi aici continuarea acestui articol.

 

Citiți și:

Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

DUMNEZEU TATĂL se revelează fiecărei fiinţe umane în funcţie de capacitatea acesteia de a primi şi simţi

yogaesoteric
26 iunie 2013

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More