Dacă MISA nu ar fi existat… (VII)


În aprilie 2013, yogaesoteric a demarat proiectul „Dacă MISA nu ar fi existat” şi a lansat către toţi cititorii, în special cursanţilor yoga, provocarea de a completa fiecare aceste două enunţuri:
Dacă MISA nu ar fi existat…
Dacă MISA nu ar exista…
cu propriile idei, trăiri, mărturii şi impresii.

După 20 de luni şi peste o mie de mărturii primite (pe adresa redacţiei, în cadrul cursurilor şi al taberelor, la Biblioteca MISA), ne pregătim acum să finalizăm broşura care va reuni cele mai frumoase dintre răspunsurile voastre. Dacă doriţi ca şi mărturia voastră să fie inclusă în acest volum – şi încă nu aţi trimis-o –  aşteptăm în continuare mesajele dvs. pe această temă până pe 15 decembrie 2014. Cele mai frumoase relatări vor fi premiate, iar premiile pentru primele locuri vor fi gratuităţi în taberele yoghine pentru următorii trei ani.

Vă oferim în continuare câteva din mărturiile care au fost selectate pentru acest volum.

Dumitrescu Raluca, an de curs 9, Târgu Mureș:
Dacă MISA nu ar fi existat, aș fi fost poate încă foarte departe de DUMNEZEU. Aș fi fost o ființă închisă, marcată de suferință, pesimistă, timidă, fără curaj și încredere în mine și în viață. Aș fi rămas poate cu unele vicii și obiceiuri nefaste care nu mi-ar fi adus nimic bun, ci dimpotrivă. Aș fi avut o existență banală și aș fi plutit în derivă, fără o direcție clară, fără să știu că se poate mai mult, fără să aflu că am un sine nemuritor, ATMAN, pe care să caut să mi-l revelez, fără să am ghidarea permanentă a unei ființe îndumnezeite.
Acestea toate din perspectiva interioară. Dintr-o perspectivă exterioară, pentru mulți, foarte mulți dintre noi ar fi fost cu mult mai greu, nu s-ar fi putut evolua decât într-un ritm mult mai lent, nu am fi fost conștienți că avem o menire, nu ar fi fost atâția oameni transformați, minunați, nu ar fi existat această mare familie spirituală care este puternică și capabilă să transforme la rândul ei lumea.
Ar fi fost mult mai greu și poate nici nu am fi reușit în această viață să facem toate aceste transformări. Ar fi fost mult mai puțină iubire pe pământ.

Mercheș Florin, an de curs 18, București:
Dacă MISA nu ar fi existat
Viața mea ar fi fost cu totul alta și nu știu dacă atât de bună, de împlinitoare, de fericită și plină de iubire. Nu mi-aș fi întâlnit ghidul spiritual, moment în care totul a prins contur în viața mea.
Nu mi-aș fi pus niciodată o oglindă în față în care să mă pot obiectiva, să mă pot cunoaște, să devin conștient de mine, de cel care sunt cu adevărat și de bogățiile existente în ființa mea.
Nu mi-aș fi făcut atâția prieteni adevărați cu care să înfăptuiesc atâtea lucruri împreună, astfel încât să mă simt ca într-o mare familie.
M-aș fi trezit fără să fiu conștient și aș fi dormit toată viața fără să aflu atâtea legi oculte, atâtea informații despre Univers și ființa complexă care este omul.
Nu aș fi aflat de continența sexuală care, împreună cu iubirea și dăruirea față de ființa iubită, mi-au dăruit și-mi dăruiesc stări plenare de fericire, împlinire, bucurie, extaz.
Nu mi-aș fi asumat atâtea responsabilități cu o atitudine plină de conștiință.
Nu i-aș fi mulțumit lui DUMNEZEU pentru pâinea cea de toate zilele, cu atâta recunoștință. Nu m-aș fi bucurat de respirația pe care mi-a dat-o, de organele de acțiune pe care să le folosesc atent și cu înțelepciune.
Mi-aș fi căutat și acum drumul prin viață, fără să știu spre ce să mă îndrept. Nu aș fi aflat atâtea taine în adevăratul sens al cuvântului, pe care să le pot aplica ori de câte ori aș fi vrut.
Dacă MISA nu ar exista, destinul meu nu putea fi depășit.
Viața mea nu ar fi fost o sursă de bucurie, împlinire, fericire și speranță.
Multe dintre cele care sunt făcute nu ar fi putut exista în țară, în lume și în ființa mea.
Răul în lume ar fi mult mai puternic.

Tölgyesi Anca, an de curs 4:
Dacă MISA nu ar fi existat… Aș fi trăit într-o lume materială a iluziilor, cu numeroase bariere mentale.
Nu aș fi descoperit bunătatea oamenilor, compasiunea, înțelegerea.
Aici am descoperit o lume fascinantă și am devenit conștientă de forțele benefice care mă conduc în ceea ce fac. În fiecare zi descopăr în mine ceva și știu că mai am foarte multe de descoperit.
Mă bucur că MISA există și mi-a transformat radical existența în bine. Am învățat că viața fizică nu este totul în existența noastră.

Anonim:
Dacă MISA nu ar fi existat
… eu nu aș fi crezut în DUMNEZEU cu atâta ardoare și recunoștință.
… nu aș fi făcut ore în șir de amor și iubita mea nu ar fi trăit împreună cu mine stările minunate de orgasm pe care le trăiește la fiecare întâlnire amoroasă, datorită continenței sexuale.
… aș fi fost foarte bogat material, dar foarte sărac spiritual. Aș fi adunat zi și noapte comori aici pe pământ în loc să adun comori în ceruri.
… nu aș fi trăit fericit și împlinit sufletește așa cum o fac de când am întâlnit MISA, un veritabil miracol spiritual în existența mea.
… probabil că aș fi fost pierdut… și aș fi trăit o existență fără sens spiritual.
Dacă MISA nu ar exista, atunci forțele satanice ar fi distrus de mult timp spiritualitatea de pe această planetă.

Julieta M., an de curs 16, Reghin:
Dacă MISA nu ar fi existat… dorința noastră de cunoaștere; puterea noastră de înțelegere care a devenit tot mai profundă; bucuria cu care am descoperit sensul nou al existenței noastre; dorința de a-L cunoaște și de a-L cuprinde pe DUMNEZEU în ființa noastră; bucuria cu care descoperim natura și oamenii, copiii, plantele și animalele… toate acestea n-ar fi fost adunate într-un mănunchi, dezvoltate, ghidate, conștientizate ca fiind Calea de evoluție spirituală.
Dacă MISA nu ar exista… sensul adevărat al existenței noastre, descoperirea noastră ca fiind ființe divine, căutarea lui DUMNEZEU, comuniunea cu DUMNEZEU, întâlnirea cu Ghidul Spiritual, descoperirea Sinelui Divin, iubirea necondiționată și în final, ridicarea noastră, a tuturor, către lumină și Adevărul Ultim… nu s-ar realiza. Mulțumesc pentru tot.

Maria M., an de curs 18:
Dacă MISA nu ar fi existat, ar fi fost o mare tristețe pentru sufletul meu. Asta pentru că, după ce am ales ca necesitățile sufletului meu să aibă prioritate față de normele așa-zis obișnuite ale societății în care trăiam, aveam nevoie de un cadru adecvat pentru cerințele sufletului meu.
Dacă MISA, cu toate acțiunile sale, nu ar fi existat, nu știu dacă mi-aș fi aflat rostul în această existență. Fără angrenarea în variatele acțiuni realizate la unison aș fi fost mult mai săracă sufletește.
Dacă MISA nu ar exista: Nu pot concepe așa ceva. Există o vorbă care spune: „Dacă se închide o ușă, DUMNEZEU îți deschide o fereastră altundeva”. Am certitudinea că DUMNEZEU are întotdeauna grijă ca cei însetați de Iubire, Adevăr și Frumusețe să aibă un far călăuzitor la locul și momentul potrivit.

Anonim:
Dacă MISA nu ar fi existat, probabil aș fi avut o viață banală. Aș fi fost o persoană interesată de bani și aș fi fost egoistă. Viața mea ar fi fost superficială.
Nu aș fi fost la fel de curioasă să Îl cunosc pe DUMNEZEU, aș fi știut puțin despre El și despre legătura mea cu El. Apropierea mea de DUMNEZEU ar fi fost una superficială sau limitată.
Dacă MISA nu ar fi existat, nu aș fi cunoscut atât de multe despre Lumea Îngerilor. Și nu m-aș fi cunoscut pe mine așa cum mă cunosc până acum. Nu m-aș fi bucurat de viață.
Dacă MISA nu ar fi existat, posibil că am fi fost o țară ca multe altele, fără atâtea ființe umane cu preocupări spirituale.
Dacă MISA nu ar exista, multe ființe ca și mine probabil că nu ar fi aici și s-ar afla mult mai „departe” de ele însele. M-aș fi „pierdut” pe drum în căutarea lui DUMNEZEU. Aș fi pierdut vremea cu lucruri nefolositoare, banale.

Ciprian, an de curs 22, Brașov, 50 de ani:
Dacă MISA nu ar fi existat, ferestrele cunoașterii autentice nu le-aș fi aflat și, cel mai important, nu le-aș fi deschis. Aș fi visat, dar netrăindu-mi visul meu, m-aș fi împrăștiat în multe direcții, mai mult sau mai puțin greșite, oricum, foarte ocolitoare.
Așa, îmi trăiesc visul bucurându-mă în fiecare clipă de prezența vie a iubirii, călăuzit spre împlinirea menirii mele în această viață și nu numai.
Nu m-aș fi bucurat de a fi parte a acestei mari familii, pe cât de diversă, pe atât de minunată, pe care o alcătuim aici în cadrul MISA. Fiecare participă cu ce este el, se străduiește să fie din ce în ce mai bun, mai viu, călăuzit fiind de un ideal, iubirea de DUMNEZEU, de aproape, de adevăr. Acest ideal este precum un giroscop pe calea fiecăruia.
Nu aș fi aflat răspunsuri la „de ce-uri” sau poate nu ar fi fost prea multe „de ce-uri”. Nu aș fi aflat că viața este un dar minunat și trebuie trăită ca atare, dăruind-o.
Dacă MISA nu ar exista, ar fi mai puțină bucurie și dor de DUMNEZEU. Un mers mai împiedicat, pe bâjbâite, opriri prea dese și mult ocoliș. Ar fi ocultat adevărul și astfel am fi robii altora. Ar fi mai puține zâmbete adevărate și luminițe în ochișori. Nu am fi descoperit „curcubeul vieții”!

TRIMITE ŞI TU MĂRTURIA TA PE ADRESA redactie@yogaesoteric.net până pe 15 decembrie 2014 pentru a fi inclusă în volumul „Dacă MISA nu ar fi existat”. Revedeţi aici prezentarea acestui proiect.

 

yogaesoteric
24 noiembrie 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More