Dacă nici acum nu înțelegeți…: Se vor înfiinţa peste 230 de centre de diagnostic şi tratament pentru infarct miocardic şi accidente vasculare

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat la data de 13 ianuarie 2022 că Hotărârea de Guvern prin care se vor înfiinţa peste 230 de centre de diagnostic şi tratament pentru infarct miocardic şi accidente vasculare a fost aprobată în şedinţa de Guvern.

Ciucă a mai precizat că aceste centre se vor înfiinţa iniţial la nivel regional, apoi se vor extinde la nivel național. Totodată, oficialul a tras un semnal de alarmă spunând că țara noastră se situează pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular.

Ceea ce am gândit azi se referă la tratarea infarctului miocardic şi a accidentului vascular. Statistica nu este deloc încurajatoare: România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular. Programul de infarct miocardic există, dar el are o reprezentare redusă la nivelul ţării. Din ce am înţeles de la domnul ministru Rafila, există suportul tehnic, dar şi resursa umană necesară, care, cu câteva elemente de pregătire specifică, poate fi în măsură să preia aceste cazuri şi să pornim un program în oglindă – cel de tratare a accidentelor vasculare.

Cred în puterea de mobilizare a ministerului Sănătăţii şi să găsim soluţiile necesare pentru a acoperi uniform întregul teritoriu al ţării. Soluţiile vor fi iniţial la nivel regional, urmând ca apoi să procedăm la extinderea în cât mai multe locaţii posibile”, a mai adăugat premierul Ciucă.

Citiți și:
Documentele FDA arată că Pfizer a adăugat în secret un medicament pentru atac de cord la vaccinurile covid pentru copii
Crește numărul de cazuri de miocardită în rândul adolescenților din SUA după rapelul cu Pfizer și Moderna

 

yogaesoteric
15 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More