Dacă viața este un joc, acestea sunt regulile

 

Cherie Carter-Scott este o personalitate foarte cunoscută și o fină observatoare a naturii omenești. Cărțile sale au devenit extrem de populare, datorită temelor abordate și a modului în care este privit omul, atât din punct de vedere al personalității cât și al comportamentului și al interacțiunii și comunicării cu semenii săi. Lectura lor îl poate aduce pe cititor în fața unor adevăruri și detalii ce sunt, de cele mai multe ori, ignorate.

În cartea sa If Life Is A Game, These Are The Rules (Dacă viața este un joc, acestea sunt regulile), Cherie Carter-Scott enunță zece reguli ale vieții, deosebit de interesante. Iată care sunt acestea, pe scurt:

1. Vei primi un trup

Trupul pe care îl primești la naștere este unic și, indiferent dacă îți place sau nu, este al tău pe toată durata vieții. Fii de acord cu el, acceptă-l, primește-l. Nu vei mai primi un altul, de-a lungul acestei existențe pe Pământ. Iar ceea ce e cu adevărat important, este ceea ce se află înăuntrul tău, dincolo de trup. Nu sunt doar vorbe.

2. Ți se vor da lecții

Pentru că ai fost trimis în viață și ți s-a dat un trup, vei primi în continuare și lecții.
Viața este un șir nesfârșit de lecții din care, indiferent de vârstă, sex, viață, timp și perioade temporale, vei avea de învățat de fiecare dată.
Cu fiecare zi care trece, vei avea câte ceva de învățat.
Cu fiecare zi care trece, vei acumula experiență de viață.
Cu fiecare zi care trece, te vei confrunta cu câte ceva. Vei fi nevoit să înveți, vei vrea să înveți.
Iar traversarea acestor lecții, acumularea de experiență dau, de fapt, sens existenței tale.

3. Nu există niciodată greșeli. Doar lecții

Încercările, reușitele, dar și greșelile fac parte din lecțiile pe care le ai de învățat.
Victoriile fac parte din lecții. Experiențele nefericite și nereușite fac parte din lecții.
Greșelile sunt iminente – poate chiar necesare – pentru a atinge înțelepciunea spirituală.
Este important să-ți percepi greșelile personale, dar și pe ale altora, ca făcând parte integrantă din procesul de învățare. Este important să ieși din ele cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze – zâmbindu-ți ție, zâmbindu-le celorlalți, iertându-te, iertându-i pe ceilalți, arătând compasiune, arătându-ți compasiune ție însuți.
Iertarea înseamnă ștergerea datoriilor emoționale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vină. Iertarea nu înseamnă doar o lecție în plus, ci o lecție învățată, un pas uriaș spre ceea ce ți-ai propus.

4. Lecția se repetă, până când este învățată

Lecțiile sunt repetate până la învățarea lor completă. Mai mult ca sigur că așa este. Lecțiile vor reveni ostentativ în viața ța, până când vei fi capabil să le înțelegi ca atare, până când vei înțelege că o greșeală nu este un capăt de lume, ci doar cel mult o lecție. Provocările, problemele, nemulțumirile, toate acestea vor apărea în mod constant în viața ta, dacă nu le percepi ca fiind ceea ce sunt. Niște provocări, nemulțumiri, probleme, LECȚII din care ai întotdeauna ceva de învățat…

Eliminarea problemelor înseamnă, de fapt, acceptarea cauzalității și asumarea propriei responsabilități pentru ele. Ca să înveți o lecție, este necesar să îți asumi greșelile învățării ei. Este necesar să îți asumi responsabilitatea pentru ele și pentru ceea ce ți se petrece – fără să cauți vinovați în jurul tău, fără să găsești pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuală.

5. Nu încetezi niciodată să înveți

Crezi că, la un moment dat, vei termina de acumulat lecții și informații. Crezi, la un moment dat, că ai învățat tot ce se putea învăța. Că mai mult de atât nu se poate. BA SE POATE. Întotdeauna vei avea ceva de învățat. ALTCEVA.

Atâta timp cât ești în viață, atâta timp cât ai un trup și un suflet și te lași prins în ritmul vieții, vei avea de învățat. Asta, pentru că nu există etapă a vieții tale din care să nu ai de învățat. Dacă reușești să fii flexibil, să-ți conștientizezi punctele slabe, să te desprinzi de obișnuință, adaptându-te transformărilor, îți vei înlesni cu mult procesul de învățare și drumul către mulțumirea de sine.

6. Nu există un acolo mai bun decât aici

Nu există un acolo mai bun decât aici – chiar dacă așa pare.
Nu există un acolo mai bun decât aici, dacă vrei sa fii fericit ACUM.
Ca să fii fericit în acest moment, este necesar să te bucuri de ceea ce ai în acest moment. Este necesar să extragi din ceea ce ai ACUM, ceea ce este mai bun.
Este necesar să fii mulțumit de tine însuți, de punctul în care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai făcut, fără condiționări.
Ceea ce este aduce mai rapid fericirea, decât ceea ce ar putea să fie, ceea ce ar putea să fie în altă parte, în alte circumstanțe, în alte condiții, lângă o alta persoană, într-un alt timp, poate altă planetă…

7. Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine

Lasă deoparte tendința de a-i judeca pe ceilalți, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i urî, de a-i ține la distanță. O faci într-un mod subiectiv, raportându-te la aspectele pe care le judeci, le respingi, le urăști sau le iubești la tine însuți.
Acceptarea de sine (cu felul tău de a fi, de a simți, de a gândi), așa cum este sinele tău, este o lecție pe care este necesar să o înveți ca să îi poți accepta pe ceilalți, așa cum sunt ei.

8. Doar de tine depinde ceea ce ți se petrece în viață

Ceea ce ți se petrece în viață depinde de tine – și doar de tine.
Nu este un truism. Alegerea îți aparține. Ai la îndemână, la fel ca toți ceilalți, resursele necesare pentru a obține ceea ce îți dorești de la viață.
Startul spre fericire se dă de la aceeași linie.
Ca să reușești, uneori este necesar să înveți să și pierzi, să lași să plece, să depășești momente, să ai curaj, să îndrăznești, să visezi, să-ți aduci aminte că ai putere, să crezi cu adevărat că destinul tău depinde de tine.

9. Răspunsurile pe care le cauți se găsesc, de fapt, înăuntrul tău

Toate răspunsurile pe care le cauți în jurul tău se găsesc, de fapt, înăuntrul tău.
Ascultă-te, stai de vorbă cu tine, vezi ce-ți spune intuiția, vezi care sunt cele mai ascunse dorințe ale tale, care sunt sentimentele tale cele mai profunde.
Ai încredere în ceea ce îți spun toate și ai încredere în tine. Lasă-le să te inspire. Lasă-le să te transforme. Îți pot furniza cel mai precis și corect răspuns pe care l-ai primit vreodată.

10. Vei uita toate aceste reguli, la naștere.

Citiți și:

Menirea ultimă a omului este înţelepciunea (1)

Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale

 

yogaesoteric
9 februarie 2019

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More