Noua «epidemie» din rândul adolescenților americani. Autoritățile trag un semnal de alarmă

 

Autoritățile din sistemul public de sănătate american atrag atenția că tot mai mulți adolescenți fumează țigări electronice, iar consumul de substanțe vaporizatoare în rândul tinerilor a atins un prag de „epidemie”, relatează ABC News.

Avertismentul lansat de Food and Drug Administration arată că țigările electronice au devenit cel mai utilizat produs cu tutun în rândul adolescenților.

Cele mai consumate sunt țigările electronice cu arome, spun oficialii FDA, care anul trecut luau în calcul folosirea țigaretelor electronice pentru a-i convinge pe tineri să renunțe la cele clasice. Însă, spun aceștia, nu au anticipat că acestea vor declanșa ceea ce ei numesc „o epidemie a dependenței”.

Fenomenul ar putea duce la impunerea unor noi restricții asupra companiilor care produc țigări electronice sau arome. Scott Gottlieb, un oficial al FDA, spune că firmele vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu planuri pentru a reduce consumul produselor lor în rândul tinerilor.

Citiți și:

Ţigara electronică este de 15 ori mai toxică decât ţigările clasice

Iată ce chimicale introduci în corp cu fiecare țigară fumată!

 

yogaesoteric
9 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More