Dan Diaconu: „Închei prin a vă îndemna să vă păstrați gândirea limpede în aceste vremuri tulburi”

Relativ recent „ora de ură” a avut ca misiune deturnarea adevărului despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Știindu-se că era vaccinat cu „schema completă”, dar și că făcuse covid în ultima perioadă, misiunea propagandei era una menită a „arăta cu deștu” oriunde în altă parte, mai puțin acolo unde e cazul. Iar misiunea a fost ușurată de scurta ședere a cântărețului de muzică populară la clinica unui om onest. Iată victima ideală menită a încasa loviturile necesare deturnării adevărului. Propaganda însă este jenantă. Rar mi-a fost dat să văd atâția habarniști vorbind despre nimic și împroșcând cu mizerii, doar-doar or deturna atenția. Haideți să o luăm treptat ca să înțelegem fenomenul, mai ales că, probabil, sunt o voce singulară în ceea ce privește acest subiect.

Petrică Mâțu Stoian

Pentru început să vorbim despre Clinica Nera, cea care l-a găzduit pe Petrică Mâțu Stoian. Că tot s-a aruncat cu abjecții vorbindu-se despre o „clinică particulară” despre care ăia din studiouri dădeau ochii peste cap pentru ca apoi să bage breaking în gard. Mai mult, s-a spus că acolo lucrează „unu’ specializat în apiterapie”. Despre ce este vorba?

Clinica Nera a apărut la inițiativa profesorului universitar doctor Pavel Chirilă, înainte de toate un om de o rară modestie și de un extraordinar bun-simț. Face parte dintre puținii medici care privesc medicina ca pe un act eclezial și care urmărește să le dezvăluie oamenilor adevăratele cauze ale bolilor lor. Este președinte al Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuți, al Asociației Filantropice Medical-Creștine „Christiana”, iar inițiativele sale sunt cunoscute de mulți oameni. Cei pe care i-a vindecat pot depune oricând mărturie despre blândețea și caracterul nobil ale acestui om. Cartea sa de vizită, ca în cazul multor medici de excepție, sunt pacienții vindecați. Iată ce spune domnul profesor într-un interviu: „Bucuria din ochii unui om vindecat nu are preț în aur”.

Că tot s-a făcut tam-tam cu „clinica privată”, aveți idee care sunt tarifele practicate acolo? Vă spun eu: 100 de lei cazarea, la care se adaugă 50 de lei pentru trei mese pe zi. Clinica este așezată într-o zonă de vis, în apropierea Cheilor Nerei, un loc unde aerul este pur, iar peisajul îți taie răsuflarea. Poate-mi spune cineva dintre gurnaliștii ăia, unde în țara asta ești primit în condiții decente cu 150 lei/zi, preț care să includă și pensiune completă? Celor care nu au avut de-a face cu clinicile private, le voi spune că o zi de spitalizare la una dintre instituțiile private bucureștene costă în jur de 1.000 de lei! Iar în acești bani nu este inclus tratamentul. Asta ca să mai terminăm puțin cu retorica dementă a „clinicii private”.

Cameră hiperbară

S-a tot făcut caz în ceea ce privește „ciudata terapie”. Am văzut tot felul de proști și isterice dându-și în petic, aducând ipoteza aberantă a „exploziei plămânilor” și alte tâmpenii care și-ar face loc în orice antologie a prostiei. Tehnica hiperbară este folosită din 1662 și a fost perfecționată continuu de-a lungul timpului. Se consideră că este unul dintre cele mai sigure tratamente medicale din spital. Practic, tehnica nu are contraindicații. Pentru cei care încă nu sunt convinși de procedeu, vă voi spune că prin camera hiperbară trec atât scufundătorii – după ce au petrecut mai mult timp dincolo de o anumită adâncime, cât și cosmonauții. În ceea ce privește oamenii simpli, această terapie contribuie la o mai bună absorbție a oxigenului la nivel celular, crescând producția de elastină și contribuind astfel la o încetinire a procesului de îmbătrânire. Este o procedură care ajută extraordinar de mult pacienții cu embolie pulmonară, cu maladii cardiovasculare, existând numeroase operații care, pentru o mai bună reușită, se desfășoară în camera hiperbară. Tuturor acestora le voi adăuga faptul că la Clinica Nera se află cea mai modernă cameră hiperbară din țară! Așadar sunt excluse orice eventuale probleme legate de disfuncționalitatea echipamentului sau de siguranța sa în utilizare.

Să revenim acum la cazul cântărețului Petrică Mâțu Stoian. Din ceea ce știm, avea o condiție critică a inimii, motiv pentru care era necesar să suporte o intervenție chirurgicală. Intervenție care nu a mai avut loc din cauza infectării cu covid. Se știe despre cântăreț că fusese vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer. Ceea ce nu știm, dar poate că apropiații ar putea ajuta, este cât de rapid i s-a deteriorat sănătatea inimii după ce și-a făcut vaccinul. Este cât se poate de clar că omul se afla într-o stare destul de fragilă. De aceea simțea și nevoia să „facă ceva” în vederea restabilirii unei stări optime de sănătate. Mai mult, e surprinzător episodul hemoragiei pe care a suferit-o în platoul de filmare și relatată de colega sa.

Prof. Dr. Pavel Chirilă

În ceea ce privește degradarea rapidă a stării de sănătate care s-a finalizat cu decesul cântărețului, cei de la spital au vorbit de o proastă dozare a anticoagulantelor. Însă conform comunicatului dat de Clinica Nera, acele anticoagulante nu au fost prescrise acolo. Mai mult, ei nu prescriu medicație pacientului, aceasta căzând în sarcina medicului curant al fiecăruia! În mod normal toată chestiunea era cazul să se încheie aici, însă se caută cu orice preț să se arunce cu abjecții în clinica respectivă deoarece se dorește să se distragă atenția de la adevăr, anume de la faptul că vaccinații încep să aibă probleme serioase. Ar fi fost nevoie să fie investigat dacă lui Petrică Mâțu Stoian i s-au prescris acele anticoagulante sau dacă nu cumva el însuși s-a auto-intoxicat. Oricum, cert este că starea precară de sănătate o avea de dinaintea internării.

Nu am habar care au fost problemele și de ce a murit acel om. Vă rog însă să priviți cu atenție și să nu cădeți pradă propagandei. Faptul că profesorul Pavel Chirilă este un creștin practicant recunoscut, că urmărește să trateze oamenii fără a apela la „binefacerile” Big Pharma, punând un accent deosebit pe prevenție (a se citi cartea sa Nu hrăni cancerul), îl preschimbă într-o victimă ideală pentru neomarxiștii progresiști ai prezentului.

Închei prin a vă îndemna să vă păstrați gândirea limpede în aceste vremuri tulburi. S-a ajuns în timpurile în care absolut nimic din ceea ce se spune pe canalele oficiale nu mai e adevărat. Iar culmea e că cei care fac întregul tămbălău sunt niște proști jalnici.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Tratamentul bolilor cu ajutorul oxigenului hiperbar (I)
O mare bombă. Lucrarea ştiinţifică a Institutului Salk dezvăluie că de fapt proteina covid spike cauzează cheaguri de sânge mortale şi se află în toate vaccinurile covid cu premeditare
Crește numărul de cazuri de miocardită în rândul adolescenților din SUA după rapelul cu Pfizer și Moderna

 

yogaesoteric
26 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More