Novak Djokovic, declarații interesante referitoare la propaganda vaccinării: Nu mai există jurnalism liber

„Mass-media este din ce în ce mai mult controlată de una-două surse, care răspândesc o propagandă care e pe placul elitei sau a unui anumit grup de persoane”

Sârbul Novak Djokovic, lider al tenisului mondial masculin, este cunoscut pentru poziția sa fermă împotriva vaccinării covid.

Jucătorului de 34 de ani i s-a refuzat intrarea în Australia, unde intenționa să participe la una dintre cele mai importante competiții din tenis, Australian Open. Viza lui Djokovic a fost anulată întrucât jucătorul nu era vaccinat anticovid, ceea ce l-a obligat pe acesta să petreacă opt ore în detenția ABF de pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi trimis înapoi acasă.

Novak Djokovic a declarat că discuțiile despre statutul său nu-l mai deranjează precum la începutul psihozei covid, dar că s-a creat o anumită propagandă și este atras în ea pe baza a ceea ce a spus la un moment dat.

Informația a ajuns în direcția în care nu mai este baza jurnalismului. Este din ce în ce mai puțin jurnalism liber. Din ce în ce mai mult este controlat de una sau două surse, așa că propaganda care îi convine elitei sau unui anume grup de oameni este diseminată. Mă afectează, dar asta nu mă va opri din a fi avocatul aspectelor despre care cred că sunt corecte.

De câțiva ani, nu mai citesc ziarele, nici online, nici pe hârtie. Nu mai privesc știrile la televizor. Totuși, din cauza social media, dau peste informații care provin din presă.

Nu pot spune că nu mă afectează, sunt om, am emoții și bineînțeles că îmi pasă… Pe cât îmi pasă să reprezint valori autentice, să lupt pentru ceea ce este corect și pentru adevăr, pe atât îmi pasă și ce cred oamenii despre mine”, a spus Djokovic, fără să ofere alte detalii.

Mai mult ca sigur, însă, se referă la criticile venite din Occident în contextul vaccinării, despre care sârbul a insistat că este o chestiune personală.

Această atitudine arată un curaj foarte mare, având în vedere că este în răspăr cu tendințele mondiale, în care multe vedete se întrec în a promova vaccinarea.

Citiți și:
Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovic, se opune vaccinării obligatorii și pașaportului de vaccinare: „Am fost întotdeauna un susținător al libertății de a alege”
Dan Bittman: N-am să mă vaccinez până când ANAF nu dă taxele înapoi celor nevaccinați. Nu suntem o țară de proști și nu o să accept o lege nazistă care ne obligă să ne vaccinăm
Regizorul Cristi Puiu: ‘Mi-e teamă că ne îndreptăm către o formă de totalitarism pe care nu îndrăznim să îl denumim’

 

yogaesoteric
26 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More