Dan Puric: «Este o politică parșivă și perversă de minimalizare, relativizare și înstrăinare de toate valorile. În noi există însă o Românie profundă»


În discursul ținut cu prilejul lansării volumului său Să fii român, la sediul central al Companiei de Librării București, actorul și scriitorul Dan Puric a afirmat că oamenii nu mai au repere, subliniind că există o „politică parșivă” de înstrăinare de valori.

„Este o politică foarte parșivă și perversă de minimalizare, de relativizare și de înstrăinare de toate valorile. Se spune că omul contemporan va fi omul european. Pe dedesubt există o Românie profundă, care se află în noi și noi suntem datori să o dăm celor din spatele nostru nu atât prin discuții, ci prin felul nostru de a fi”, a afirmat Dan Puric.

El a susținut că oamenii nu mai au repere și că nu-și mai fac timp să sărbătorească personalități ca Avram Iancu sau evenimente precum Unirea Principatelor.

Puric a precizat că în volumul său nu este vorba despre politică, ci sunt prezentate interviuri acordate de el și povestioare despre identitate.

„Acum opt ani m-am apucat să scriu din disperare. Nu vorbea nimeni despre țara asta, despre agonia și despre nedreptatea prin care trece. Am scris această carte Să fii român deoarece simt pe propria piele această agresare a identității, peste tot este un fel de spălare a creierului și dorința aceasta de igienă sufletească de a nu-ți ascunde identitatea. Pe mine mă interesează mărturisirea de la suflet la suflet. Am simțit nevoia să declar anumite aspecte, altele să le mărturisesc într-un mod evident, pe toate fațetele. Cum mi-a spus mie o doamnă: «Dumneavoastră scrieți cărți tobogan». Cartea este un strigăt, un strigăt de revenire”, a încheiat scriitorul.

Citiţi şi:
Gen. Mircea Chelaru: În fața pericolului unei depersonalizări sau chiar sluţiri a modelului de viață românesc, este momentul să învăţăm a spune NU! …
Dan Puric: România este o colonie condusă din afară


yogaesoteric
19 decembrie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More