Datoria globală a ajuns la sfârșitul lui 2019 la 253000 miliarde de dolari. Toate statele lumii sunt datoare! Dar cui, că suntem doar noi pe planetă?!

Toate statele lumii sunt datoare. Chiar și SUA, China, Germania sau Japonia. Pare surprinzător, nu-i așa, să afli, spre exemplu, că bogata și performanta Japonie are o datorie externă echivalentă cu peste 200% din propriul său PIB…

Să vorbim despre datoria publică a SUA, cel mai bogat stat al lumii? Imaginați-vă că vorbim de 22.720 de miliarde de dolari, conform Bursa.ro (și nu s-a pus în calcul datoria privată). PIB-ul României pe 95 de ani!!!

Ca să înțelegeți ce înseamnă 253.000 de miliarde de dolari, cât reprezintă datoria globală a statelor planetei noastre la sfârșitul anului 2019 (între timp s-a mărit), haideți să o raportăm și pe aceasta la Produsul Intern Brut al României. Acesta este de 239 de miliarde de dolari/an. Dacă împărțim 253.000 la 239, rezultă 1.058. Asta înseamnă că datoria externă a lumii este echivalentul a 1.058 de PIB-uri Românești, adică cât ar produce toată România timp de 1.058 de ani, dacă Produsul Intern Brut ar rămâne același.

Și aici este necesar să fie pusă această întrebare: Dacă toate țările sunt îndatorate, cine este creditorul? Sigur, unele datorii sunt între state și acestea se pot scădea din datoria globală. Dar restul? Că, vorba aia, suntem doar noi pe planetă, după cum spunea cineva pe internet…

Restul sunt datorii către bănci, către FMI, BM și alte instituții de creditare care au dreptul să creeze bani electronici din „nimic”, ți-i împrumută, iar tu garantezi cu bunuri reale pentru a-i primi și plătești dobândă la aceștia.

Astăzi, o bancă poate împrumuta de multe ori mai mult decât ceea ce are în mod real. Pe vremuri, băncile împrumutau cât aveau acoperire în aur sau alte bunuri concrete. Legea s-a modificat între timp, ca să favorizeze sistemul bancar. Ce înseamnă asta? Să facem o simulare exemplificativă: Banca X are valori acoperitoare, pentru împrumuturi, de 1 miliard de dolari. Cu susținerea legii, ea poate împrumuta, însă, 5 sau 10 miliarde de dolari electronici, adică de câteva ori mai mult decât are în mod real. Țara care împrumută bani electronici garantează cu bunuri reale: terenuri, resurse naturale, întreprinderi strategice, aur… și plătește dobândă. Dacă nu reușește să își plătească datoria, banca devine proprietar pe bunurile cu care s-a girat. Oricum, și dacă o plătește, banca își ia dobânda.

Aceasta este schema după care Sistemul Financiar Global (numit de unii Oculta Financiară), un adevărat Imperiu al Noii Ordini Mondiale, se îmbogățește tot mai mult, în timp ce țările sunt tot mai îndatorate. Aceasta este schema de cucerire a Planetei. Încet și sigur. Cu sprijinul guvernelor corupte și incompetente, care le fac jocul, cu sprijinul mass-mediei care este sub controlul lor.

De aici, până la Guvernul Global cu care tot suntem amenințați, nu mai sunt decât câțiva pași. Pentru că, în realitate, pe Terra trăiesc două lumi: cea a lor, a păpușarilor financiari care se cred elitele planetei, și a noastră, a celorlalți, a fraierilor manipulați să le facă jocul!

Este urgent necesar să ne trezim!

Citiţi şi:

De la aurarii medievali la familia Rothschild – banii fiat şi Marea Criză Economică 

În special pentru bunăstarea celor puţini şi bogaţi, ţările se îndatorează tot mai mult yogaesoteric

23 octombrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More