David Petraeus: SUA ar putea conduce o forță multinațională împotriva Rusiei în Ucraina

Complexul militar industrial își dorește războaie.

Într-un interviu acordat recent publicației franceze L’Express, David Petraeus a declarat că o „forță multinațională” condusă de SUA ar putea interveni în Ucraina.

Vorbim despre intervenția Alianței Nord-Atlantice în cazul unui atac asupra unuia dintre membrii NATO. Dar este necesar să luăm în considerare opțiunea de a folosi nu forțe NATO în Ucraina, ci forțe multinaționale care nu au nimic de-a face cu NATO”, a declarat Petraeus.

Aceasta este o situație diferită. Nu este nevoie să se traseze linii roșii în ceea ce privește un atac asupra vreunei țări NATO pentru a vorbi despre operarea celui de-al cincilea articol al Cartei. Puteți răspunde la provocări și ca forță multinațională condusă de Statele Unite”, a adăugat el.

David Petraeus a fost general al armatei americane, comandant al Forței Internaționale de Asistență și Securitate în Afganistan între 2010 și 2011 și director al CIA între 2011 și 2012.

Într-un astfel de scenariu, Washingtonul ar putea forma o nouă coaliție a celor care doresc și ar putea să o folosească în locul NATO, crede Petraeus, care a ocupat pentru scurt timp și funcția de director al CIA.

Rusia ar putea întreprinde unele acțiuni în Ucraina care ar fi „atât de șocante și atât de îngrozitoare” încât ar determina un răspuns din partea SUA și a altor națiuni, a spus el, adăugând că acestea „ar putea reacționa într-un fel sau altul, dar ca forță multinațională condusă de SUA și nu ca forță NATO”.

Alianța militară ar fi în continuare probabil legată de tratatul organizației și s-ar alătura conflictului doar dacă ar fi invocat Articolul 5, adică dacă unul dintre membrii săi ar fi atacat, crede generalul. Petraeus a mai spus că Moscova nu este interesată să escaladeze conflictul și să îl facă să devină un război global. Un conflict mai amplu este „ultimul aspect” de care președintele rus Vladimir Putin are nevoie în acest moment, a adăugat el.

Citiți și:
Philip M. Giraldi: Războiul secret al lui Joe Biden în Ucraina
Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflictului din Ucraina. Faptele istorice

 

yogaesoteric
16 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More