De ce facem mitinguri?

de Maria Nicola

Săptămână de săptămână, lună de lună, ieşim în stradă pentru a protesta. Cele peste 80 de mitinguri pe care le-am făcut în ultimele 20 de luni au rămas aproape fără de ecou. Dar, tocmai de aceea trebuie să continuăm. Nu pentru că am fi „protestatarii de serviciu ai Capitalei”. Ci pentru că justiţia română este pentru noi o fortăreaţă în care nu reuşim să pătrundem. Deşi batem la porţile dreptăţii de atâta amar de vreme, paznicii sunt surzi.

Noi ştim că nu am încălcat nici o lege a acestei ţări. Ceea ce ni se petrece acum este imposibil de înţeles pentru orice om cu mintea întreagă. Se încearcă, cu disperare, să ni se pună în cârcă acuzaţii mincinoase, fără un crâmpei de adevăr. De la început, noi am fost victimele acestui sistem ticăloşit, şi nu vinovaţii.

Am căutat să urmăm drumul legii ca să ne aflăm dreptatea, dar am ajuns într-o fundătură. Nu numai că nu ni se face dreptate, ba din contră, strădaniile de a ni se inventa noi şi noi acuzaţii s-au înteţit. În loc să iasă la suprafaţă adevărul, ne afundăm din ce în ce mai mult în noroiul cu care suntem împroşcaţi zi de zi, de ani buni. De la brutala acţiune a poliţiei de acum 20 de luni, situaţia noastră legală în loc să se clarifice, e din ce în ce mai tulbure.

Ştim ce înseamnă să ai parte de anchete incorecte şi de o justiţie părtinitoare. Ştim ce înseamnă să ţi se reţină lucrurile personale, actele, diplomele de studii sau să ţi se pună sechestru pe casă în absenţa oricăror motive, fără a mai vorbi de dovezi.

De 20 de luni batem la toate uşile instituţiilor româneşti. Dar funcţionarii şi procurorii se folosesc de scăpări ale legilor pentru a-şi declina responsabilitatea şi a ne plimba de colo-colo. Nimeni nu ştie să ne dea un răspuns la numeroasele întrebări. Şi ne trimit din poartă în poartă, de la o instituţie la alta, din nou şi din nou.

De aceea facem mitinguri. Pentru că sperăm că aşa vom fi în cele din urmă auziţi.  Facem mitinguri pentru a arăta tuturor că este ceva FOARTE greşit în sistemul judiciar român, care permite ca oamenii nevinovaţi să fie trataţi ca nişte infractori. Sperăm ca prin protestele noastre publice să ne obţinem dreptatea pe care instituţiile statului ne-o refuză!

Citiţi şi: De ce vrem demisia lui Ilie Botoş?

30 noiembrie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More