De ce nu poți avea încredere în sistemul digital: Pasagerii Tarom au aflat că datele lor personale au fost compromise de hackeri

Milioane de pasageri care au zburat cu avionul au fost victimele pirateriei pe internet. Firma care furnizează servicii pentru marile companii de zbor din lume a fost ţinta unui atac cibernetic sofisticat.

Numele, adresele şi numerele de paşaport ale călătorilor au fost copiate, iar Tarom a recunoscut că şi clienţii săi sunt vizaţi. Experţii în securitate cibernetică susţin că bazele de date cu informaţii despre pasageri se vând mai scump ca aurul.

Pasagerii care au călătorit cu Tarom în perioada premergătoare atacului au primit un e-mail prin care au fost înştiinţaţi că este posibil ca datele lor să fi ajuns pe mâna unor hackeri.

Ne pare rău să vă informăm că unele componente din mediul de operare al serviciului SITA PSS, prin care SITA este partener al TAROM și al SkyTeam, a fost recent subiectul unui atac cibernetic foarte sofisticat.”

La fel ca 90% dintre companiile de zbor, Tarom stochează datele despre pasageri pe serverele SITA. În luna februarie, compania a fost ţinta unui atac cibernetic care a durat mai multe săptămâni. Hackerii au copiat informaţii legate de numele, adresa, naţionalitatea, numărul paşaportului, sexul, data naşterii şi, acolo unde au existat, ID-urile clienţilor fideli. Hackerii nu au avut acces la conturile sau la parolele clienţilor.

Citiți și:
Un britanic de numai 15 ani s-a dat drept directorul CIA și a obținut acces la informații secrete ale SUA. Cum a înșelat vigilența unor profesioniști?
Cel mai mare atac cibernetic din istorie: povestea Ucenicului Vrăjitor. Update 2017
Navigând prin oceanul virtual al surplusului comportamental

yogaesoteric
11 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More