De ce se prăbușesc țările

Dmitry Orlov și Vladimir Putin cred că SUA eșuează deoarece guvernul SUA, în cuvintele lui Putin, „face pași siguri direct pe calea Uniunii Sovietice”.

Acești pași sunt, în cuvintele lui Orlov: „datorii exorbitante, probleme în sectorul energetic și sisteme politice nereformabile înglobate în corupție, elitele lor iluzorii în sentimentele lor de atotputernicie. Și acum vine o analogie cu adevărat ciudată: butoiul cu pulbere care a detonat sub URSS a fost naționalismul etnic și separatismul; iar butoiul cu pulbere care detonează în prezent sub SUA este «trezit» (woke) (anti) rasismul: un alt brand de fascism etnic, dar cu caracteristici americane.

Nu neg că aceste probleme au afectat Uniunea Sovietică și astăzi SUA. Cu siguranță, astfel de probleme, dacă nu sunt tratate cu succes, ar putea duce la eșec. Cu toate acestea, în opinia mea, Uniunea Sovietică s-a prăbușit deoarece sistemul de credințe s-a prăbușit. Statele Unite sau dezunite se prăbușesc din același motiv, la fel ca toată lumea occidentală. Rămâne de văzut dacă Rusia se alătură acestui colaps.

Uniunea Sovietică s-a prăbușit pentru că comunismul nu a produs abundența pe care a promis-o, sau libertatea, și reformatorii comuniști frustrați erau sătui de sistem. Disidenții au fost pedepsiți, uneori sever, iar propaganda a fost folosită pentru a controla narațiunea așa cum este folosită astăzi în SUA. Firele de credință rămase au fost tăiate când elementele dure din Partidul Comunist l-au plasat pe președintele Gorbaciov în arest la domiciliu.

În lumea occidentală, distrugerea credinței a fost în curs de mai multe decenii. Romancierul francez Jean Raspail a surprins prăbușirea credinței occidentale și consecințele acesteia în romanul său Tabăra Sfinților, acum 48 de ani, în 1973. Prăbușirea este vizibilă astăzi. Francezii, germanii, britanicii, scandinavii nu pot rezista invadatorilor imigranți cu pielea închisă la culoare care în cele din urmă cuceresc creștinismul occidental cu islamul.

Credința germanilor în ei înșiși și în țara lor a fost distrusă de controlul american asupra sistemului lor de învățământ din 1945. Germanii sunt îndoctrinați cu credința că țara lor este rușinoasă, responsabilă pentru actele urâte susținute de poporul german. Orice manifestare a mândriei germane sau orice apărare a etniei germane împotriva invadatorilor imigranți este tratată ca o manifestare a nazismului.

În Marea Britanie, diverși intelectuali și profesori universitari au condamnat britanicii pentru colonialism. Generație după generație, atacul a erodat credința britanicilor în țara lor. Astăzi, „puțini privilegiați”, studenții de la Magdalen College, Universitatea Oxford, se simt „incomozi” cu un portret al reginei Elisabeta în sala lor comună și au eliminat imaginea reginei Angliei. În mod clar, disocierea câtorva privilegiați de țara lor este extremă. Cum oare se simt cei de jos?

În Franța, singurul politician care reprezintă etnia franceză este Marine Le Pen, dar etnicii francezi nu vor alege singurul politician care crede într-un stat naționalist francez bazat pe etnia franceză. Când establishmentul nu încearcă să o aresteze, o numesc nazistă. Deci, dacă sunteți francezi și reprezentați francezii, sunteți naziști. Dacă patriotismul există încă, acesta a fost eliminat din asocierea cu etnia franceză.

În statele acum dezbinate, divizate nu în nord și sud, ci în roșu și albastru, în statele albastre americanii albi sunt considerați opresori rasisti sistemici ai negrilor și autorii genocidului triburilor native. Se vorbește mult despre plata restituirii, dar accentul este pus acum pe eliminarea „albului”. Pentru extremiști, aceasta înseamnă uciderea albilor. Puteți vedea aroma aici. Pentru alții înseamnă eliminarea culturii occidentale.

Programele de studii negre din universitățile americane și toate sistemele școlare publice de stat albastre și unele sisteme de stat roșii, deși statele roșii se mișcă împotriva acestui curent, învață că oamenii albi sunt rasiști din fire și oprimă în mod natural „persoanele de culoare”. Efectul acestei învățături este de a crea ură față de albi din partea „oamenilor de culoare”, distrugând în același timp încrederea americanilor albi pentru a se apăra de acuzații, pedepse și violență. Manifestările atacurilor asupra americanilor albi sunt peste tot. De fapt, ne înecăm în ele. Cu toate acestea, nu există nicio discuție publică sau politică despre demonizarea oficială a americanilor albi, care este pusă în aplicare ca politică oficială a Partidului Democrat.

La fel ca în romanul lui Raspail, atacul asupra naționaliștilor francezi a fost condus chiar de francezi, la fel și în statele dezunite acerbele atacuri demonizatoare asupra americanilor albi sunt conduse de liberali americani albi. Auto-respingerea de către persoanele albe este regula în lumea occidentală.

În Noua Zeelandă a existat sau urmează să aibă loc un vot pentru a se deposeda și a preda o parte a țării pe care neozeelandezii au construit-o descendenților locuitorilor nativi originali. Există o intenție similară în Australia și Canada. De ani de zile nemții plătesc miliarde de dolari „descendenților Holocaustului”.

Chiar și armata SUA este programată să elimine presupuse atitudini rasiste față de oamenii de culoare. Dacă soldații albi americani sunt vinovați de asuprirea negrilor, aceștia sunt vinovați și de asuprirea arabilor și asiaticilor. Cum pot lupta trupele americane în Orientul Mijlociu sau împotriva Chinei? Dacă negrii au fost oprimați, SUA au oprimat oamenii de culoare din țările arabe pe care le-a bombardat și invadat timp de 20 de ani. Armata SUA este condiționată astfel încât să poată lupta doar cu oamenii albi? Sancțiunile SUA împotriva Chinei, Coreei de Nord și Iranului sunt rasiste?

Se va extinde auto-denunțarea în Rusia și China? Ambele sunt vulnerabile. Ambele au primit prostește influența occidentală și au o clasă de profesori academici impregnați de gândirea occidentală. Gândiți-vă la opresiunea sub Stalin, Kulak și așa mai departe, gulag, execuțiile „dușmanilor poporului”. Gândiți-vă la Mao și la toți cei pe care i-a eliminat. Și la Pol Pot.

Răspunsul este că opresiunile de clasă sunt în regulă, dar nu și opresiunile rasiale?

În America de Nord nimeni în viață astăzi nu a fost sclav sau a deținut sclavi. În America de Nord, sclavia s-a încheiat acum 156 de ani. Dacă persoanele albe americane este necesar să plătească un preț pentru ceea ce s-a petrecut cu mult înainte de timpul lor, cât de mult timp în urmă și cât de ample s-ar cuveni să fie pedepsele aplicate? Ce le datorează Turcia descendenților Bizanțului? Ce le datorează descendenții piraților din Barberia descendenților americanilor care i-au sclavizat? Ce ar fi nevoie să plătească descendenții musulmanilor care au atacat orașele de coastă italiene în căutarea de sclavi descendenților sclavilor? Ce restituire e necesar să facă Israel pentru furtul Palestinei de la palestinieni? Ce e nevoie să plătească descendenții normanzilor descendenților anglo-saxoni pentru cucerirea Angliei?

Ce datorează locuitorii negri din Benin, fosta Dahomey, descendenții sclavilor negri pe care Dahomey i-a vândut în sclavie?

Africicanii negri au fost principalul pilon al traficului de sclavi:

Comerțul cu sclavi în Atlantic a atins apogeul la sfârșitul secolului al XVIII-lea, când cel mai mare număr de sclavi a fost capturat în expediții de asalt în interiorul Africii de Vest. Aceste expediții au fost de obicei efectuate de state africane, cum ar fi statul Bono, imperiul Oyo (Yoruba), Imperiul Kong, Regatul Benin, Imamatul Futa Jallon, Imamatul Futa Toro, Regatul Koya, Regatul Khasso, Regatul Kaabu, Confederația Fante, Confederația Ashanti, Confederația Aro și regatul Dahomey. Europenii au pătruns rar în interiorul Africii, din cauza fricii de boli și, în plus, a acerbei rezistențe africane. Sclavii au fost aduși în avanposturile de coastă unde au fost schimbați cu mărfuri.

Statele africane au jucat un rol cheie în comerțul cu sclavi, iar sclavia a fost o practică obișnuită în rândul africanilor subsaharieni înainte de implicarea arabilor, berberilor și europenilor. Existau trei tipuri: cei care erau sclavi prin cucerire, cei care erau sclavi din cauza datoriilor neplătite sau cei ai căror părinți i-au dat ca sclavi șefilor tribali. Căpeteniile schimbau sclavii lor cu cumpărătorii arabi, berberi, otomani sau europeni pentru rom, condimente, pânză sau alte bunuri. Vânzarea captivilor sau prizonierilor era practicată în mod obișnuit în rândul africanilor, turcilor, berberilor și arabilor în acea epocă.

Regii din Dahomey și-au vândut captivii de război ca sclavi transatlantici, care altfel ar fi putut fi uciși într-o ceremonie cunoscută sub numele de Vama Anuală. Fiind unul dintre principalele state sclavagiste din Africa de Vest, Dahomey a devenit extrem de nepopular pentru popoarele vecine. La fel ca Imperiul Bambara din est, regatele Khasso depindeau foarte mult de comerțul cu sclavi pentru economia lor. Statutul unei familii era indicat de numărul de sclavi pe care îi deținea, ducând la războaie cu singurul scop de a lua mai mulți prizonieri. Acest comerț a condus Khasso la un contact tot mai mare cu așezările europene de pe coasta de vest a Africii, în special cu francezii. Benin s-a îmbogățit din ce în ce mai mult în secolele XVI și XVII în ceea ce privește comerțul cu sclavi cu Europa; sclavii din statele inamice ale interiorului au fost vânduți și transportați în America în nave olandeze și portugheze. Țărmul Beninului a ajuns în curând să fie cunoscut sub numele de «Coasta sclavilor.”

Conform postării WikipediaIstoria sclaviei”, astăzi există încă o sclavie în Nigeria modernă, Benin, Sudan și părți din Ghana. Cu toate acestea, „studiile negre” și teoria critică a raselor se concentrează pe sclavia secolului al XIX-lea în Statele Unite.

Cu alte cuvinte, singurul interes pentru sclavie este acela de a-l folosi ca armă împotriva persoanelor albe americane.

Sclavia în rândul africanilor negri a existat cu mult înainte de comerțul transatlantic cu sclavi. Sclavii negri vânduți europenilor au fost mai întâi înrobiți de alți negri. Cu toate acestea, sclavia neagră este pusă pe seama persoanelor albe. Această minciună este folosită pentru a stimula ura negrilor împotriva albilor și ura de sine a albilor îndoctrinați în culpa lor. În mod clar, această minciună a distrus orice perspectivă a unei Americi multiculturale, care este singura America în care cred liberalii albi.

Scopul Proiectului 1619 și Teoria Rasei Critice din New York Times este de a demoniza Statele Unite și de a distruge credința cetățenilor în țara lor. Nordamericanii își fac acum ei înșiși ceea ce au făcut germanilor.

Autor: Paul Craig Roberts

Citiți și:
Ideologia woke conduce spre un sistem totalitar și formează un nou tip de gulag, spune scriitorul Rod Dreher
Împotriva noii Utopii

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More