Sondaj: 62% dintre românii din mediul urban ar prefera să se mute la țară, cu o singură condiție!

Studiul social numit „Digitalizarea Europei”, comandat de o cunoscută companie de telefonie mobilă, arată că 62% dintre români ar prefera să locuiască la țară, majoritatea având o singură cerință: să fie acces la internet, informează Jurnalul Național.

Acest sondaj a fost realizat pe un eșantion de 15.000 de persoane din 15 țări europene, în perioada 5 mai – 16 iunie 2021. Țările cercetate au fost: Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Marea Britanie.

De asemenea, 59% dintre cei care ar opta pentru viața la țară au spus că pandemia le-a influențat în mod covârșitor această opinie.

Se pare că 80% dintre cei chestionați consideră că beneficiile apropierii de natură sunt esențiale și că această chestiune, în mod normal, este de la sine înțeleasă.

Datele studiului evidențiază și că o condiție de bază pentru a locui la țară este, de departe, o conexiune bună la internet, astfel încât 69% dintre români spun că aceasta este obligatorie, iar pentru 25% este de preferat. O constatare similară se întâlnește în rândul tuturor țărilor europene.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre cei chestionați, 54%, sunt de părere că o infrastructură bună de servicii de sănătate este esențială, 42% văd important un transport public bun, în timp ce 46% susțin că instituțiile bune de învățământ reprezintă o condiție esențială.

Citiţi şi:
Mii de ruși bogați părăsesc orașele și se retrag în zone izolate
Șeful Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș: Românii vor avea identitate electronică în câțiva ani
ANALIZĂ: Ce s-a petrecut cu România în pandemie și unde ne aflăm acum – privire retrospectivă, date oficiale, studii, avertismente (I)

yogaesoteric
4 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More