De ce ştiinţa nu a progresat? De un secol aproape nimic nou. Iar „noutăţile” au peste 50 de ani…….

Omul are internet, dar de 100 de ani are acelaşi mod de locomoţie. Maşinile de la Ferrari până la Matiz folosesc acelaşi principiu. Nu există decât două motoare, cu aprindere prin scânteie şi prin compresie.

100 de ani!

Unii pot zice că mai există submarinele atomice. Dar tocmai noi nu sunt nici ele. În 1958 treceau deja Polul Nord pe sub calota de gheaţă:

Aproape totul stagnează din a doua parte a secolului 20 şi până acum.

Să luăm pe rând tot ce ne înconjoară: maşini, vapoare, trenuri, rachete, radio, televizor, telefon, calculator, electricitate, metalurgie, materiale plastice, medicină, petrol, cărbune, energie nucleară, gaze naturale etc. Principiile au fost descoperite sau invenţiile au apărut până la jumătatea secolului trecut. Iar de atunci nici alte tipuri de zăcăminte n-au mai fost folosite. Iar aşa-zisele energii neconvenţionale au fost utilizate de omenire încă de multă vreme. Căutaţi şi voi şi poate găsiţi ceva cu adevărat nou.

Aşadar, de zeci de ani sau de multe ori de peste o sută de ani folosim aceleaşi chestii pe care însă, ce-i drept, le-am tot modernizat, optimizat şi miniaturizat. Totuşi, nimic fundamental nou care să fie implementat la nivel macro. De ce?

Ştim că centrele de cercetare, universităţile, finanţările în cercetare sunt în mâna păpuşarilor ce au creat sistemul şi-l stăpânesc. De ce n-au fost interesaţi şi de altceva?

Probabil deoarece le este suficient pentru ceea ce doresc să edifice: Noua Ordine Mondială. Şi nu doreau să se complice. Iar ca „noutate”, de internet aveau nevoie pentru construcţia mega angrenajului pe bază de cip, fără de care nu vom putea cumpăra sau vinde. Am scris „noutate”, între ghilimele, deoarece nici chiar internetul nu este tocmai tânăr.

Prima conexiune ARPANET a fost realizată în 29 octombrie 1969. Ca program al Ministerului Apărării al SUA, ARPANET s-a dezvoltat uluitor de repede, la el conectându-se din ce în ce mai multe calculatoare. Dezvoltarea rapidă a internetului s-a datorat faptului că accesul la documentația protocoalelor obligatorii a fost și este liber și gratuit. În 1969, S. Crocker a inițiat o serie de „note de cercetare” denumite RFC (Request for Comments), numerotate cronologic și devenite cu timpul accesibile gratuit online.

Punctul de cotitură a fost în 1989, când Tim Berners Lee de la Centrul European pentru Fizică Nucleară din Geneva (CERN) a pus bazele dezvoltării primului prototip al World Wide Web (WWW sau web).

Unii poate vor considera că măcar telefonul mobil este nou. Dar nu-i aşa.

În 1910, inventatorul și omul de afaceri suedez Lars Magnus Ericsson pune în practică conceptul de telefonie mobilă instalându-şi un astfel de dispozitiv în mașina sa. Prin intermediul unei antene bifilare, reușește să se conecteze cu rețeaua de telefonie națională în timp ce se deplasa prin țară. În Europa, telefonia-radio este folosită prima dată în 1926.

Acest mijloc de comunicație este utilizat și de tancurile germane în cel de-al Doilea Război Mondial.

După 1940, Motorola produce o stație de emisie-recepție numită „Handie-Talkie”, care era de aproape o jumătate de metru lungime și era utilizată de armata americană.

Iar primele maşini electrice au fost realizate în prima parte a secolului XIX:

În 1899, belgianul Camille Jenatzy depășește 100 km/h cu un vehicul electric denumit Jamais Contente, de formă aerodinamică asemănătoare unui obuz.

Citiți și:
Mașinile electrice, capcane ale morții. Începe dezastrul!
Steve Hilton, afaceristul din Silicon Valley care nu posedă niciun telefon mobil și vorbește numai la telefonul fix

 

yogaesoteric
15 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More