De frică să nu se afle adevărul, ZIUA şi-a luat Gardian!

În campania de presă anti-MISA conduce detaşat ziarul Ziua şi “puii” sau “clonele” sale locale, printre care un loc privilegiat revine Zilei de Constanţa. Ziua s-a remarcat  de-a lungul anilor, dar mai ales în ultimele luni, prin numărul mare de articole pe acest subiect, dar şi prin stupiditatea şi virulenţa acestor articole. Mai nou, Ziua are o nouă “clonă”: ziarul Gardianul.


 


Aşa că, evident, Gardianul a intrat şi el, cuminte, în corul cacofonic anti-MISA al “frăţiei” Ziua. Logica e simplă: s-a schimbat Puterea, probabil va ieşi la iveală în curând marea diversiune care a fost cazul MISA (deja stenogramele PSD demonstrează că atacul din martie împotriva MISA şi procesul lui Gregorian Bivolaru sunt diversiuni abil regizate). Aşa că trebuie să născocească ceva nou, să facă valuri, să împroaşte cu noroi cât mai ţine figura. Poate îşi salvează imaginea de ziarişti.


 


De câteva zile, Sorin Roşca Stănescu, directorul de la Ziua, “ziarist” notoriu pentru articolele virulente şi iraţionale împotriva MISA şi a domnului Gregorian Bivolaru, a preluat conducerea fiţuicii Gardianul. Ambele ziare nu prea au tiraj mare, poate pentru că au iz securist. Roşca-Stănescu este un personaj bizar al presei româneşti, căci nu atât la jurnalism îi umblă lui mintea, cât la serviciile pe care le poate face din această poziţie francmasoneriei. Aşa cum şi această ştire cu care s-a fălit dumnealui la ora respectivă o demonstrează, Roşca Stănescu este un lacheu al francmasonilor şi nimic altceva:


 


Ziua, 22.11.2004: „Diploma masonica pentru Sorin Rosca Stanescu” 


Ritul de York Romania a decernat, cu ocazia implinirii a cinci ani de existenta, diplome jubiliare unor personalitati ale vietii publice. Printre cei care au primit aceasta distinctie se numara si directorul cotidianului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu. Medalia jubiliara a Ritului de York a fost acordata de catre Stefan Masu, Inalt Mare Preot al Supremului Capitul al Arcului Regal din Romania, unei serii de personalitati „ca o recunoastere a credintei si devotamentului fata de tara si poporul roman”. (L.I.)


 


Sorin Roşca Stănescu şi-a făcut debutul „în forţă” la noul loc de muncă. Anunţă pe prima pagină că va continua „brandul” Gardianului cu anchete şi articole de senzaţie. Şi începe cu o nouă scorneală bizar-senzaţională la adresa domnului Gregorian Bivolaru şi a MISA. Pe care o ilustrează cu poza domnului Gregorian Bivolaru arestat de mascaţi. Şi chiar acolo, alături, pe prima pagină, îşi pune dumnealui şi propria poză. Adică, citim noi: „Vedeţi, fraţilor, că nu m-aţi decorat degeaba, io mi-s voinicelul care am făcut asta!!!” Asta se petrecea miercuri, 19 ianuarie.


 


De ce spunem că este o scorneală? Pentru că articolul din Gardianul, 19 ianuarie, are un titlu de senzaţie, care anunţă că Gregorian Bivolaru este acuzat de evaziune fiscală de 15.000.000.000 lei (probabil au uitat degetul pe tasta 0). Dacă cineva are răbdare să citească articolul-mamut care urmează, descoperă că nici nu se mai pomeneşte în articol de Gregorian Bivolaru, că de fapt e vorba de o altă anchetă la adresa altcuiva care nici măcar nu s-a făcut etc. Ba s-a făcut, dar nu s-a plătit, au aflat ei. Adică, citim noi, nu a fost plătit cine trebuie ca să spună ce trebuie. Limpede, nu?


 


Şi Gardianul cel hărnicuţ îşi continuă pseudo-ancheta cu un alt articol ridicol, în 20 ianuarie. Din nou, titlul nu are nici o legătură cu conţinutul. Titlul anunţă: Monica Macovei şi Renate Weber blochează dosarul “Guru” Bivolaru”. Nu, nu vă bucuraţi prematur! Pentru că desigur că nu se poate petrece aşa ceva: nici Ministrul Justiţiei, nici un consilier prezidenţial nu pot face aşa ceva, conform legii. Dar atât Monica Macovei cât şi Renate Weber s-au aflat la conducerea APADOR-CH, singura asociaţie din România care a avut curajul şi decenţa că susţină respectarea drepturilor omului în cazul abuzurilor repetate ale autorităţilor împotriva MISA, a cursanţilor yoga şi a domnului profesor de yoga Gregorian Bivolaru.


 


Este normal că toţi cei care au comis abuzuri, şi mai ales SRI-ul (care probabil este creierul întregii operaţiuni), să se teamă de demascarea care va urma. Aşa că iată stratagema lor: strigă dinainte „au, o să ne atace politic!”. La fel cum probabil va face şi Adrian Năstase când va fi judecat pentru actele de corupţie. Dar lucrurile sunt simple: în cazul MISA absenţa comenzii politice va reduce cazul la ZERO.


 


Gardianul din 20 ianuarie publică fragmente din memoriile APADOR-CH, ceea ce este excelent, dar, din nou, cine mai are răbdare să le citească după un articol lung şi plin de non-sensuri?


 


Continuarea apare în Gardianul din 21 ianuarie: „Monica Macovei şi Renate Weber se spală pe mâini de „Guru””. Ideea articolului este de o viclenie evidentă: de pe noile lor poziţii, dumnealor nu pot continua să susţină cererile formulate de APADOR-CH, printre care şi cererea de demitere a anchetatorilor MISA. Aşa că, rugate să răspundă la aberaţiile din articolul precedent, atât Monica Macovei cât şi Renate Weber au susţinut independenţa Justiţiei şi au subliniat faptul că acum dumnealor nu mai fac parte din APADOR-CH. Apoi se compară aceste afirmaţii cu memoriul APADOR-CH şi se trage concluzia… că „au lăsat-o mai moale cu afirmaţiile!”.


 


Vă semnalăm totodată sondajul de opinie de pe prima pagină a Gardianului de astăzi, 21 ianuarie: „Credeţi că Monica Macovei şi Renate Weber vor bloca anchetele împotriva MISA?”. E o întrebare-capcană, căci dacă răspundeţi cu DA, vor interpreta că oamenii nu au încredere în corectitudinea Ministrului Justiţiei şi a consilierului prezidenţial pe probleme de justiţie. Dacă veţi răspunde NU, se va interpreta că doriţi continuarea anchetei. Sfatul nostru: nu răspundeţi la acest sondaj de opinie.


 


Oare, ne întrebăm, înafară de ziariştii care au scris aceste articole aberante, şi de noi, care trebuie să le răspundem, credeţi că mai citeşte cineva toate aceste non-sensuri?


 


P.S. Acum, ne întrebăm de ce Gardianul reia mereu şi mereu pozele lui Gregorian Bivolaru arestat, înlănţuit, înconjurat de mascaţi? Poate, ca să fixeze această idee că dl. Bivolaru este periculos. Sau poate că securiştii au nostalgia scurtului moment de glorie când au reuşit să sară peste barierele legii şi să îl aresteze abuziv pe Gregorian Bivolaru!


 


Citiţi şi comunicatul de presă al MISA referitor la acest subiect, care aduce la cunoştinţa întregii mass-media câteva informaţii menite să dezvăluie adevăratele raţiuni oculte care stau în spatele senzaţionalului ieftin ce a fost provocat la comanda politică a fostului partid de guvernământ PSD şi  in special a fostului premier Adrian Năstase…


 


…şi nişte bancuri cu Sorin Roşca Stănescu… 


 


21 ianuarie 2005


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More