Defilarea proștilor

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), marele nostru noroc este că ticăloșia stăpânilor externi ai României este depășită de prostia slugilor pe care le-au pus aici în funcții cheie. Iată, Comisia Europeană le-a întors încă o dată proiectul PNRR prostovanilor de la București deoarece era atât de varză încât pur și simplu era inaplicabil. Vă dați seama că „esperții” lui Ghinea au fost atât de proști încât n-au fost capabili să transcrie niște cifre dintr-un document word într-o anexă excel? Este înfiorător!

Ironia face ca palma primită de la Comisia Europeană – acea comisie este compusă tot din prostovani, doar ați văzut ce genii de comisari a dat România! – să vină doar la o zi după ce Ghinea făcea mișto la TV de „incapacitatea” de a citi „mărețul plan” a celor care au descoperit măgăria fondurilor cu dedicație. Iată că l-au citit asasinii economici din Comisia Europeană și l-au trimis înapoi deoarece e atât de prost încât nici măcar hoții care au pus la cale suveica nu pot fura dacă proiectul rămâne în forma actuală.

Mai țineți minte? În 1996 țărăniștii se lăudau cu 15.000 de specialiști. Au ajuns la putere și am avut timp de patru ani o defilare a celor mai proaste exemplare pe care le putea da țara asta. Prostia lor nu ne-a sufocat doar intelectual, ci și fizic, aruncând țara într-o criză economică fără precedent. Iar motivele crizei au fost, desigur, „odioasa moștenire”. La fel a făcut și Băsescu. A venit cu echipa lui de „competenți” în frunte cu nimeniul Boc secondat de geniile pustii I(n)gaș, Pogea, Iacob Ridzi, Niță etc. I-ați uitat? Și ăștia au blestemat „odioasa moștenire” și ne-au împins într-o criză fără precedent. În plus, ne-au mai căsăpit și cu o mega-datorie de 20 mld. EUR pentru a salva băncile. Care bănci fuseseră principalele responsabile pentru bula imobiliară a anului 2008! Ați uitat ce proști înfiorători a putut aduce Băsescu la putere? Toți „dă dreapta”!

Iată acum trăim o nouă „revoluție” a prostiei. Încă de când nulul Plăvan, prin lovituri succesive de stat, i-a cocoțat pe-ai săi în funcțiile cheie ale statului, totul – dar absolut totul! – se duce de râpă. Când l-a adus pe Cioloș, rata de absorbție a României s-a dus la zero! Și tot Ghinea era ministru al Fondurilor Europene. Știți, în timpul mandatului său a fost aprobat doar UN SINGUR PROIECT cu finanțare europeană: cel menit să transforme SRI în Big Brother-ul României!!! Iată motivul pentru care Ghinea a devenit din nou ministru. Pe vremea mandatului său trecut proiectul a primit verde de la Comisie întrucât avea o structură unitară, iar angajații lu’ „Să Trăiți!” au fost atenți la întocmirea sa, doar era vorba de cucerirea puterii în România.

De data asta, ticăloșia s-a întâlnit cu prostia. Probabil ca să-și plătească polițele către stăpânii săi, Ghinea a acceptat ca proiectele „cu dedicație” să fie întocmite de către beneficiarii finali. Doar așa se face treaba: le dai ălora să întocmească specificațiile astfel încât atunci când se pune de implementat proiectul ei să fie singurii eligibili. Însă se pare că n-a mers treaba ca la SRI. Folosind surse multiple, leneșul și incompetentul Ghinea a făcut-o de oaie, dovedind – pentru a câta oară??? – că nu-i nimic de capul său, fiind doar un incompetent. Iar modul în care-și ironiza adversarii care descoperiseră ticăloșia proiectelor cu dedicație e o ilustrare clară a ticăloșiei prostului. Doar două cuvinte s-ar cuveni spuse în ceea ce privește acea emisiune găzduită de UM Digi 24. N-am înțeles din emisiunea aia care era cel mai prost din platou: Ghinea sau Prelipceanu? De fiecare dată când unu’ deschidea gura, automat câștiga titlul de prostul serii.

Concluzionând, nu pot spune decât un sec: „Domnilor, sunteți proști! Mult prea proști!”. Dacă prostia lor se va rostogoli atât de mult încât vom scăpa de beleaua PNRR, putem spune că e bună la ceva și prostia. Însă eu unul nu cred că o să avem norocul ăsta!

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Cacealmaua fondurilor europene
Pas cu pas: Demontarea minciunilor iohanniste cu fondurile europene obținute de el

yogaesoteric
22 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More