Deliciile sublimării sexuale

 
Urcă pe culmile erosului tantric


de profesor yoga Gregorian Bivolaru

În copilărie energia creatoare sexuală circulă liber prin corpul nostru, între primul centru subtil de forţă (MULADHARA CHAKRA) şi cel suprem (SAHASRARA) şi ne oferă astfel vitalitate considerabilă. Din nefericire, pe măsură ce creştem, datorită educaţiei greşite şi a prejudecăţilor, suntem de cele mai multe ori condiţionaţi să întrerupem această mişcare naturală, care declanşează sublimarea energiei în zonele superioare. Aşa se ajunge la stagnarea şi acumularea sa preponderentă în organele genitale. Aşa devenim fiinţe umane divizate, fragmentate, lipsite de o parte însemnată a acestui potenţial energetic care se transformă periodic în substanţă şi este eliminat sub forma spermei la bărbat şi a secreţiilor menstruale la femeie.

Tehnica simplă prezentată în cele ce urmează ne ajută să redescoperim mişcarea pelviană pe care fiecare dintre noi o realizăm spontan în pântecul mamei. Este un exerciţiu care provoacă în mod natural ridicarea şi sublimarea energiei sexuale până în centrul suprem de forţă situat în creştetul capului (SAHASRARA). Este recomandat să-l realizăm în fiecare seară, înainte de culcare, timp de 15 minute.

Tehnica mişcării pelviene

Ne aşezăm pe un scaun sau pe o pernă în Postura Lotusului (PADMASANA) sau în Postura Trăznetului (VAJRASANA). Ne relaxăm global întregul trup timp de câteva minute. Urmărim, de asemenea, să destindem maxilarele. Realizăm apoi 2-3 respiraţii profunde, de voie (în care inspirăm pe nas şi expirăm pe gură). În timpul primelor mişcări, aşezăm degetele de la mâna stângă (arătător, mijlociu şi inelar) pe punctul situat chiar în spatele gâtului (pe ceafă), şi cu mâna dreaptă atingem uşor (chiar pe piele) baza coloanei vertebrale (coccisul).

În continuare, în timpul inspiraţiei realizate de voie, cu nările dilatate, umflăm complet, fără să forţăm, abdomenul şi lăsăm capul să cadă uşor pe spate. Realizăm o retenţie moderată a suflului pe plin, naturală, fără forţare. În timpul expiraţiei de voie, realizate pe gură, retragem uşor către spate abdomenul şi bazinul şi lăsăm simultan capul să revină către în faţă. Este foarte important ca, la inspiraţie, muşchii sfincterului anal să se relaxeze complet, iar la expiraţie să se contracte ferm şi să îi menţinem aşa (ASHWINI MUDRA). ASHWINI MUDRA face ca energia trezită să circule în sens ascendent şi să se sublimeze preponderent către zona superioară a trupului (AJNA CHAKRA şi SAHASRARA).

La început, vom realiza exerciţiul foarte lent (ca şi cum am face mişcările cu încetinitorul), pentru a conştientiza cu mare fineţe fiecare etapă. Putem eventual să vizualizăm cât mai clar o algă aflată pe fundul mării care se lasă purtată de suflul curentului. Mişcarea sa ritmică de unduire şi ascensiune reprezintă energia sexuală (care urcă şi se sublimează), iar rădăcina va fi, în fiinţa noastră, punctul (focarul de forţă) situat între anus şi organele sexuale (MULADHARA CHAKRA).

Când stăpânim pe deplin această mişcare de lentă şi fermă arcuire către spate în timpul inspiraţiei, urmată de o lentă şi fermă arcuire către faţă în timpul expiraţiei, urmărim să simţim cât mai clar şi conştient cum energia sexuală urcă şi se sublimează în regiunile superioare. Ca o verificare a amorsării acestui proces, constatăm că fluxul ascendent face să ne vibreze plăcut spatele, provocând uneori mici mişcări naturale, sacadate şi involuntare. Pe deplin lucizi, ne lăsăm cuprinşi de această ridicare a energiei, care determină o sublimare intensă. Când senzaţia se diminuează şi dispare, reîncepem mişcarea. Când ne simţim extraordinar de plini de energie, rămânem complet nemişcaţi, cu coloana dreaptă, închidem ochii şi gura şi ne concentrăm ferm în zona centrală a frunţii, asupra celui de-al treilea ochi (AJNA CHAKRA). Ne relaxăm şi contemplăm detaşaţi starea extatică ce se amplifică.

În încheiere, pentru a ne echilibra energiile, ne întindem la sol, ne destindem profund. Dacă la un moment dat simţim o stare intensă de dinamizare şi regenerare vitală care ne face să ne ridicăm imediat şi să intrăm în acţiune, pentru a realiza cu forţă mărită diferite activităţi, o putem face.

După două săptămâni de antrenament perseverent, vom percepe o senzaţie profundă de relaxare şi de euforie, amplificarea puterii de sublimare a energiei creatoare, armonizarea activităţii noastre sexuale, îmbunătăţirea calităţii somnului, creşterea nivelului energetic global al fiinţei.

Efecte fenomenale

Practica acestui exerciţiu simplu ne amplifică simţitor energia lăuntrică, ne regenerează, elimină impotenţa şi frigiditatea de natură psihică, măreşte puterea de sublimare. Este foarte indicat celor care, voit sau forţaţi de anumite conjuncturi exterioare, practică abstinenţa sexuală. Pentru cei frustraţi sexual, inhibaţi amoros sau hiper-sexuali, obsedaţi de dorinţe erotice neîmplinite, tehnica este excelentă dacă este exersată cu perseverenţă, deoarece permite sublimarea puternică a energiei creatoare în sferele superioare ale fiinţei, dând astfel naştere trăirilor mentale şi spirituale beatifice. În plus, exerciţiul reduce secreţiile menstruale la femeie şi sperma la bărbat din cauza proceselor de transmutare biologică pe care le declanşează. 


Articol preluat din revista Yoga Magazin, nr. 62.


Citiţi şi:

Un program creator şi supermobilizator anti-rutină ce poate fi pus zi de zi în practică în cadrul unui cuplu yoghin ce aspiră să fie cât mai fericit

Un minighid ce vizează inducerea unei stări excelente de echilibru lăuntric…

 

yogaesoteric
23 martie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More