Demența – scurtă descriere

În acest articol vă invităm să spicuim împreună câteva informații despre demență. Orice eventuală legătură veți face cu realitatea înconjurătoare este chiar recomandată.

Potrivit specialiștilor, demența este o afecțiune care se manifestă prin declinul capacității cognitive, cauzată de o degradare simultană a unor celule nervoase aflate în diferite regiuni ale creierului. Persoanele afectate se pot manifesta în mod diferit, dar în general, o ființă care se confruntă cu demența va avea probleme în a duce la îndeplinire activități simple, de zi cu zi, va avea schimbări dese de dispoziție, tulburări de personalitate și probleme de comunicare.

Printre semnele importante care definesc această disfuncție cerebrală se numără sărăcirea gândirii, lipsa flexibilității intelectuale, judecata deficitară și alterarea nivelului de conștiență. Personalitatea celor în cauză suferă modificări, aceștia putând deveni dezinhibați până la anularea completă a propriului simț al ridicolului. Pe acest fond, persoanele afectate pot pretinde cu dezinvoltură și încredere de nezdruncinat în propriul raționament că înghesuiala din magazine poate fi redusă prin reducerea programului de lucru al magazinelor, spre exemplu.

Evoluția demenței este una progresivă și se va agrava pe măsura trecerii timpului. Demența poate afecta toate aspectele vieții persoanei, precum și pe toți cei din jur. În prezent, există unele tratamente care pot contribui la încetinirea afecțiunii, însă, din păcate, aceasta este una ireversibilă, care nu poate fi vindecată. Deși continuarea activităților care le plac le face bine, este recomandată atenția sporită asupra persoanelor cu demență: în timp, acestea vor avea nevoie de ajutor chiar și pentru a se descurca în activitățile simple, de la domiciliu.

PS: A se citi mai ales după ora 20:00. A nu se încerca citirea la restaurante sau terase, acest lucru fiind imposibil din (i)rațiuni tehnice. Poate constitui lectură de vacanță.

Citiți și:
Nouă indicii ale faptului că deja trăim în niște state ce sunt guvernate de psihopați sau, altfel spus, în patocrații
Declinul inteligenţei
Poate o dietă să protejeze cu adevărat creierul?

 

yogaesoteric
16 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More