Departamentul de Stat de pe vremea lui Obama a finanțat activitățile politice ale grupurilor lui George Soros din Albania şi din alte țări

 

Administrația progresistă Obama a trimis fonduri ale contribuabililor din SUA unui grup susținut de miliardarul George Soros pentru finanțarea activităților de stânga din Albania, afirmă un grup de observatori conservatori.

Grupul Judicial Watch a obținut în luna aprilie 32 de pagini de înregistrări din partea Departamentului de Justiție în urma unui proces din anul 2017, în baza libertății de informare (FOIA), împotriva Departamentului de Stat și a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Noile documentele arată că fondurile USAID au fost trimise prin intermediul Proiectului Societății Civile al Agenției pentru a sprijini Institutul de Management „Est West” al lui Soros, prin intermediul campaniei „Justiție pentru Toți” a USAID. În anul 2016, USAID a alocat 8,8 milioane de dolari acestei campanii.

Proiectul „Justiție pentru Toți” a fost conceput pentru a consolida eficienţa și transparența instanțelor de judecată din Albania. Proiectul a vizat „creșterea încrederii cetățenilor în sistemul judiciar și un sistem judiciar mai eficient”, potrivit USAID. Judicial Watch a spus, însă, că banii au fost folosiți în mod special pentru a oferi guvernului socialist progresist albanez un control mai mare asupra sistemului judiciar. În realitate, proiectul a fost făcut de la bun început pentru ca justiția din Albania să ajungă să fie controlată de Reţeaua Progresistă, exact ca în România.

„Administrația Obama a cheltuit liniştită cel puțin 9 milioane de dolari, într-o înțelegere directă cu miliardarul progresist George Soros, pentru a sprijini guvernul socialist progresist din Albania”, a declarat în 4 aprilie președintele Judicial Watch, Tom Fitton.
„Este extrem de scandalos că Departamentul de Stat a finanțat operațiunile lui Soros şi l-a ajutat dirijând fondurile directe ale contribuabililor americani către grupurile private ale lui Soros.”

Un oficial al USAID a declarat, în 4 aprilie, pentru Fox News că agenția UDAID nu a acordat granturi Fundației Soros pentru o Societate Deschisă din Albania. Dar Judicial Watch a spus că înregistrările au arătat că Departamentul de Stat a dat Fundației Soros pentru o Societate Deschisă o contribuție directă pentru propriile recenzii de finanțare a programului în Albania.

Un raport din 10 februarie 2017 privind Angajamentul Fundației pentru o Societate Deschisă pentru Albania a arătat: „că unii dintre principalii furnizori de asistență din Albania, reprezentanții Fundației pentru o Societate Deschisă, sunt invitați frecvent de Ambasadă ca să participe la revizuirile tehnice ale solicitărilor de finanțare.”
 
Acest raport a mai menționat că secția de Afaceri Publice a Ambasadei SUA din Albania „nu a primit fonduri de la Fundația pentru o Societate Deschisă pentru a sprijini proiectele sau activitățile din Albania” și că secțiunea Afaceri Publice nici „nu a oferit Fundației pentru o Societate Deschisă fonduri pentru susținerea proiectelor sau altor activităţi”.

„De zeci de ani, la Washington DC a existat un acord larg bilateral cu privire la necesitatea promovării democrației și a drepturilor omului în străinătate. În ultimul timp a existat un efort nefericit și greșit de a politiza acest proces”, a declarat un purtător de cuvânt al Fundației pentru o Societate Deschisă într-o declarație adresată Fox News.

„Fundația pentru o Societate Deschisă și guvernul SUA au împărtășit interesul comun de a ajuta Albania și alte țări situate într-o situație similară să treacă de la comunism la democrație și să promoveze o justiție independentă.” (N.red. – justiție independentă = justiție controlată de progresişti.)

Purtătorul de cuvânt a adăugat: „După cum a subliniat Departamentul de Stat în documentele citate de Judicial Watch, Ambasada SUA de la Tirana «nu a primit niciun fel de fonduri din partea Fundației pentru o Societate Deschisă pentru a sprijini proiectele sau activitățile sale» și nici «Fundația Soros pentru o Societate Deschisă» nu a primit bani de la Ambasadă pentru a-și susține proiectele sau activitățile sale”.

Dar o altă notă obținută de Judicial Watch în aprilie 2016 arată că Ambasada SUA din Tirana „a sponsorizat” un studiu împreună cu Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros pentru a măsura „cunoștințele, sprijinul și așteptările cetățenilor albanezi privind reforma justiției”.
Judicial Watch nu a specificat tipul de reformă pe care o urmărea grupul Soros, dar sondajul a arătat că 91% dintre repondenți fie „sprijină pe deplin”, fie „sprijină oarecum” necesitatea „reformei judiciare” în Albania.

Înregistrările din februarie 2017 arată că Departamentul de Stat a utilizat fondurile contribuabililor pentru a cosponsoriza un al doilea sondaj împreună cu Fundația Soros pentru o Societate Deschisă.
„Secția Afaceri Publice și Fundația pentru o Societate Deschisă au oferit fiecare finanțare unei organizații locale (unui ONG) pentru a realiza un sondaj de opinie privind atitudinile față de efortul de reformă a sistemului judiciar”, arată raportul revizuit din luna februarie, citat de Fox News.

„George Soros este un miliardar și nu ar trebui să primească sprijinul contribuabililor americani pentru a-și promova agenda progresistă de stânga radicală pentru a submina libertatea aici în ţară și în străinătate”, a spus Fitton.

Anul trecut, în luna martie, un grup de șase senatori americani, condus de senatorul Mike Lee (Utah), a trimis o scrisoare fostului secretar de stat Rex Tillerson cerând să investigheze acuzațiile la adresa guvernului american de finanțare, din banii contribuabililor americani, a ONG-urilor lui Soros, pentru a susţine acțiunile acestuia în Albania.

„Senatorul Lee nu a fost mulțumit de răspunsul Departamentului de Stat la scrisoarea sa cu privire la finanțarea de către USAID a instituțiilor internaționale progresiste care răspândesc idei de stânga radicală pe cheltuiala contribuabililor”, a declarat un purtător de cuvânt al senatorului Lee pentru Fox News, într-un e-mail, în 4 aprilie.
„Senatorul Lee speră că următorul secretar de stat va pune capăt acestor plăți.”

Judicial Watch caută, de asemenea, informații despre activitățile lui Soros în Macedonia, România și Columbia.


Citiţi şi:

Daily Mail: Cum agentul lui Rothschild, lordul haosului George Soros conduce lumea cumpărând și intimidând politicieni  
Un grup fondat şi finanțat cu milioane de euro de Societatea Deschisă a lui Soros face lobby într-o țară UE pentru a o ațâța împotriva altei țări UE

Vicleanul Soros și mitul democrației europene: revelații șocante

 

yogaesoteric
30 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More