Deputat PSD: „Războaiele marilor puteri nu sunt războaiele noastre”

Deputat PSD și fost ministru al Educației a făcut o declarație politică în care atrage atenția asupra faptului că România nu este cazul să fie atrasă în această încleștare între marile puteri.

Ioan Mang

Într-un mesaj politic curajos adresat Parlamentului României, deputatul PSD Ioan Mang vorbește despre criza din Ucraina ca despre un conflict între marile puteri purtat „în Ucraina, prin Ucraina”.

Este însă necesar să rămânem realişti, a atras atenția deputatul PSD. Războaiele marilor puteri nu sunt războaiele noastre. Nu au fost niciodată şi nici nu este cazul să devină. Şi mai este necesar să fim atenţi la un aspect, această «nouă ordine mondială» care va să vină nu este cazul să fie în detrimentul statelor mici, cum e şi România.”

De asemenea, Mang a vorbit despre necesitatea ca România, prin clasa sa politică, să urmărească interesul național înainte de orice altceva.

Deputatul PSD Ion Mang a mai spus că prioritatea politicienilor români se cuvine să fie cetățenii români simpli. „Nu-i putem lăsa pe oamenii simpli, pe cei care trudesc zi de zi, să-şi asigure un trai decent, să moară, să sufere sau să sărăcească.”

De aceea, Mang a atras atenția asupra faptului că sancțiunile economice aplicate Rusiei au ajuns „pedepse împotriva angajaților români sau împotriva unor unități economice și productive din România”.

La sfârșitul declarației sale politice, Mang a atras atenția asupra pericolului, destul de evident în România, al radicalizării în contextul crizei din Ucraina, dar și asupra punerii în pericol a democrației.

În contextul războiului din Ucraina, nu este cazul să-i lăsăm pe români să se radicalizeze sau să se afunde în întunericul iraţionalităţii, al fricii şi al populismului. Nu ne permitem să facem această greşeală pentru că am risca să punem în pericol însăşi democraţia noastră.”

Să sperăm că acest parlamentar PSD nu va avea soarta colegului său, Dumitru Coarnă, exclus din partid pentru că a cerut și el neutralitatea României.

Citiți și:
Cât timp pot continua politicienii și mass-media din SUA să joace un „număr dublu”?
Adevărul despre Rusia și situația actuală din Ucraina – o nouă încercare masonică de a declanșa un conflict mondial

 

yogaesoteric
1 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More