Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Rac

Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Rac (21 iunie – 22 iulie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a Lunii 

Sarea biochimică : CALC. FLUOR (fluorură de calciu)

În această perioadă, Soarele a intrat în semnul zodiacal al constelației Rac (sau a Cancerului), cel de-al patrulea semn zodiacal. Din punct de vedere fiziologic, acest semn zodiacal are, drept corespondenţă la nivelul trupului uman, pieptul, stomacul și splina și guvernează extensia și contracția, elasticitatea și aderența. Este un semn zodiacal fluidic şi toate organele pe care le coordonează sunt implicate în secreția fluidelor: laptele mamar, chilul (elementele hranei digerate din stomac) și globulele albe din sânge (produse de splină).

Constelația Racului este cea mai fertilă dintre toate cele douăsprezece semne zodiacale și e guvernată de Lună, care coordonează întreaga expansiune. Razele Soarelui dau viață, ajută să răsară toate plantele şi acestea se aşază vertical şi cresc către cer; razele Lunii dezvoltă și fructifică. Aceasta se datorează faptului că acei curenţi care provin de la Soare curg orizontal. O plantă expusă la Soare dar nu şi la Lună nu va produce nici fruct și nici sămânță.

Fiind un semn fertil implicat în actul reproducerii, semnul zodiacal al Racului a ajuns să fie cunoscut ca semn al mamei. Faptul că el are corespondenţă la nivelul trupului uman sânii sau pieptul, poate fi considerat şi ca un suport al afirmaţiei de mai sus. Totuși, adevăratul sens ezoteric al acestui semn zodiacal nu este înțeles la modul general deoarece, deşi semnul zodiacal al constelației Rac e implicat în reproducere, nu e implicat în procreație, ci doar în forța potenţială – fecunditatea. Forța ascunsă în acest semn zodiacal este puterea de reproducere a Naturii, căci altfel trupul nu ar fi capabil să se refacă zi de zi. Aceasta are legătură cu formarea neîncetată a globulelor albe în splină, și nu cu germenii procreaţiei ce se pot desăvârși doar în testicule și ovare.

Sarea biochimică a acestui semn zodiacal este fluorura de calciu, o substanță dură ce posedă elasticitate caracteristică. Fluorura de calciu este un constituent esențial al smalțului dinților, al unghiilor, al oaselor, al cristalinului ochiului și al fibrelor elastice din toate țesuturile musculare.

Când există un deficit al acestei sări tisulare, pielea se crapă, iar fisurile și părţile descuamate tind să se formeze între degetele de la mâini și de la picioare, în zona anusului, după urechi sau în colțurile gurii. Aceasta se datorează faptului că pielea se întărește, devine fragilă și aspră. Fibrozarea organelor, varicele, rigiditatea arterelor, testiculelor, valvulopatiile, hemoroizii, retragerea gingiilor, căderea dinților, toate indică faptul că țesuturile și-au pierdut elasticitatea. Viziunile întunecate, dezvoltările întârziate și aglomerările osoase sunt evidenţa lipsei acestei sări biochimice.

Există și o altă funcție interesantă și importantă a fluorurii de calciu care ar fi bine să fie luată în considerare. Creierul are o membrană fină ca o pânză de păianjen care îl acoperă și care se numește arahnoida, iar fluorura de calciu este un constituent al acestei membrane. Când acestei membrane i se furnizează suficientă fluorură de calciu, ea este elastică, pliabilă și puternică. Gândurile se conectează rapid și ușor. Caracteristica nativilor din semnul zodiacal al Racului este memoria bună sau tenace. Când există un deficit de fluorură de calciu, membrana elastică ce acoperă creierul slăbește, ca o bucată de elastic vechi. Conexiunea gândurilor devine dificilă, memoria slăbește și se pierde elasticitatea în sfera conștiinței. Persoanele ezită, exprimându-se cu greutate, ca și când cuvintele ar fi ținute în lesă prin fire elastice care s-au învechit și și-au pierdut puterea de a se contracta.

Un alt simptom psihic interesant cauzat de lipsa fluorurii de calciu este teama de sărăcie. Nativul din acest semn zodiacal ține ca un rac la fiecare ban și cu mare greutate cheltuie bani, doar pentru strictul necesar. Când e prezentă teama, fie pentru finanțe, fie pentru alte probleme, aceasta indică scăderea tenacității psiho-mentale. Persoana respectivă își pierde stăpânirea de sine sau hotărârea.

Simbolul acestui semn zodiacal este racul și cu siguranță e bine ales, deoarece racul este cea mai tenace creatură, preferând să piardă un clește decât să lase să-i scape ceva. Este un crustaceu cu cochilia dură și aspră. Cuvântul crustaceu în limba greacă înseamnă cristal, având puterea de a cristaliza sau întări, și mai înseamnă și cochilie sau substanţă cornoasă. Se poate observa cât de bine se potrivește acest simbol cu funcţia fluorurii de calciu, sarea tisulară alocată semnului zodiacal al Racului.

Nativii din semnul zodiacal al Racului au imaginație bogată și adesea puteri descriptive vii. Iubesc mult căminul, familia și sunt pricepuți, sensibili și patrioți. Înclină să insiste asupra evenimentelor trecute datorită memoriei lor sănătoase și aceasta poate deveni o limitare, mai ales când ataşamentul de cămin și familie este foarte puternic.

Copiii născuţi sub acest semn zodiacal se tem de batjocură și dezaprobare, de aceea este necesar să fie aprobați și încurajați. Memoria poate stărui asupra unor secvențe care, din păcate, pot cauza cu uşurinţă sentimente rănite. Este de asemenea indicat sa fie încurajați să reconstituie doar amintirile benefice, stenice și nu dezamăgirile.

Nativii din semnul zodiacal al Racului sunt interesați de afacerile publice și de activitățile din cadrul comunității, deci se descurcă bine în viața socială, în politică și în ocupațiile care necesită răbdare și efort persistent.

Lumea are nevoie de oameni cu personalități armonioase puternice și este necesar să apară suflete minunate, care așteaptă să se nască. Va veni timpul, atunci când cei care vor să devină părinți se vor pregăti cu grijă, inclusiv prin corectarea deficienţelor de natură chimică. Pentru a-l cita pe Paracelsus: „Omul nu câștigă doar sănătate din elemente, atunci când este în echilibru, dar și boală când elementele sunt deranjate.

Oricând este necesară fluorura de calciu, este nevoie şi de bioxid de siliciu, deoarece aceste două săruri acționează împreună. Atât fluorura de calciu, cât și bioxidul de siliciu sunt substanţe extrem de dure, iar acțiunea acestor două săruri în trup este, după cum am văzut, de a compactiza și încorda țesuturile sau organele slăbite. Când fluorura de calciu lipsește, apar oboseala şi plictiseala pe care nu le va înlătura niciun fel de odihnă. Nu este de mirare deoarece, în multe cazuri, creierul şi organele trupului își pierd tonusul și nu sunt capabile de a-și recăpăta cu rapiditate vigoarea și elasticitatea.

Una dintre funcțiile clorurii de potasiu, sarea tisulară alocată semnului zodiacal al Gemenilor, este de a țese filamentele pe care sunt construite țesuturile trupului. Fluorura de calciu prezentă va asigura tăria și elasticitatea acestor filamente.

Fluorura de calciu este o sare biochimică importantă pentru viitoarele mame, pentru că este esențial ca țesuturile să fie elastice pentru a se produce o naştere uşoară.

Citiți și:
Caracteristicile zodiei RAC
Organismul are nevoie de elemente minerale naturale. Aflaţi ce este necesar să mâncaţi ca să fiţi sănătoşi

 

yogaesoteric
1 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More