Deputatul Justin Price cere Departamentului Sănătăţii din Rhode Island să anuleze obligativitatea vaccinării împotriva HPV

Departamentul de Sănătate din Rhode Island a adăugat recent vaccinarea împotriva HPV (papilomavirus uman) la lista sa de vaccinări obligatorii pentru toți elevii, începând din clasa a 7-a. Decizia a stârnit numeroase reacții de protest, deputatul Justin Price cerând anularea acestei hotărâri abuzive:

„Vreau să înaintez această cerere particulară pentru o serie de motive. Mulţi dintre cei care m-au ales şi-au exprimat îngrijorarea referitor la decizia de a vaccina toţi copiii pe care statul doreşte să o ia, deoarece ei consideră că această decizie aparţine părinţilor. Excluderea copiilor de la şcoală pentru că au refuzat să fie vaccinaţi împotriva unei boli care se răspândeşte doar pe cale sexuală constituie un risc serios de a crea un precedent grav. Aceasta va afecta drepturile părinţilor de a lua decizii medicale pentru copiii lor şi drepturile copiilor de a frecventa şcoala.”

Deputatul Price a adăugat că eficacitatea și riscurile vaccinurilor anti-HPV sunt reevaluate în mai multe țări, printre care Danemarca, Japonia, Franța, Spania și Columbia. Japonia a stopat obligativitatea vaccinării anti-HPV iar legiutorii din Franța au cerut mai multe acțiuni pentru a asigura eliminarea riscurilor pentru sănătate implicate de constituenții vaccinului.


Citiți și:

Manifestaţii împotriva vaccinului Gardasil pe străzile Columbiei

Campania criminală de vaccinare cu Gardasil şi Cervarix vizează depopularea prin sterilizare

 

yogaesoteric
20 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More