Agenţi guvernamentali ai SUA au fost implicaţi în aproape toate intrigile teroriste majore

După 11 septembrie 2001, agenţii precum FBI (Biroul Federal de Investigații) au fost însărcinate cu prevenirea atacurilor teroriste. În zelul lor de a prinde teroriştii înainte să atace, ele au creat mai multe intrigi teroriste decât orice grup real de terorişti.

Trevor Aaronson, un jurnalist de investigaţie specializat în cazuri de capcane guvernamentale, a făcut o declaraţie surprinzătoare într-una din discuţiile TED [Technology, Entertainement and Design – organizaţie nonprofit care doreşte să răspândească idei sub forma unor convorbiri scurte de maximum 18 minute] din luna martie: „FBI este responsabil pentru mai multe intrigi teroriste de pe teritoriul Statelor Unite decât orice altă organizație. Mai multe decât al-Qaeda, al-Shabaab sau Statul Islamic.”

Potrivit lui Aaronson, „FBI este mult mai abil în a crea terorişti decât în a-i prinde”. Aaronson a afirmat că în cei 14 ani care au trecut de la atentatul din 11 septembrie 2001 au existat doar şase incidente teroriste, şi acestea interne, incluzând atacul cu bombă de la maratonul din Boston (15 aprilie 2013) şi câteva incidente nereuşite. În contrast cu aceasta, FBI a arestat zeci de persoane pentru acordarea de „suport material” pentru terorism; aceştia erau în general musulmani americani săraci sau bolnavi mental care de fapt fuseseră convinşi, de către informatori sub acoperire bine plătiţi, să facă parte din instrumentări teroriste.

Un raport din luna iulie apărut în revista Human Rights Watch, Illusion of Justice: Human Rights Abuses in US Terrorism Prosecutions (Iluzia dreptăţii: încălcarea drepturilor omului în acuzațiile de terorism în SUA), susţine afirmaţiile lui Aaronson, detaliind 27 de cazuri separate în care Departamentul de Justiţie şi FBI, împreună cu informatori plătiţi, au creat teroriştii pe care ulterior i-au acuzat.

Andrea Prasow, director adjunct la Human Rights Watch şi unul dintre autorii raportului, a spus: „Americanilor li s-a spus că guvernul le asigură protecția prin prevenirea și urmărirea penală a terorismului în Statele Unite. Dar dacă privim mai de aproape, realizăm că mulți dintre acești oameni nu ar fi comis niciodată vreo infracțiune dacă nu ar fi fost încurajați, împinși și uneori chiar plătiți de oamenii legii pentru a comite acte teroriste.”

De exemplu, raportul publicat de Aaronson – The Intercept (Interceptarea) – asupra unui incident în care un informator al guvernului, sub acoperire, l-a prins în capcană pe Sami Osmakac. Osmakac era atât de sărac încât nu-şi permitea nici măcar să îşi folosească maşina, cu atât mai puţin să obţină echipamentul sau armele necesare pentru a pune la cale un atac terorist credibil, astfel că FBI, cu mare grijă, a instrumentat o acţiune teroristă care îl avea pe Osmakac ca protagonist, și chiar i-a creat o falsă vestă de sinucidere pe care să o poarte în înregistrarea video cu „martiriul” său.

Aaronson scria: „FBI i-a furnizat lui Osmakac toate armele care au fost văzute în înregistrarea video a martiriului acestuia. Biroul Federal i-a dat, de asemenea, lui Osmakac mașina capcană pe care el ar fi plănuit să o detoneze, și chiar bani de taxi pentru a putea ajunge acolo unde FBI avea nevoie ca el să meargă. Osmakac era un tânăr profund dezechilibrat psihic, după părerea mai multora dintre psihiatrii și psihologii care l-au examinat înainte de proces.”

Potrivit lui Aaronson, Osmakac a devenit terorist doar „după ce FBI i-a furnizat mijloacele, oportunitatea şi i-a arătat cât de necesar este ca el să devină unul dintre aceştia”. 

Spencer Ackerman, editorul pe teme de securitate naţională pentru America de la The Guardian, a scris că acuzaţiile de prindere în capcană sunt foarte dificil de dovedit la tribunal de către avocaţii apărării, iar adeseori judecătorii favorizează în mod evident acuzarea în aceste cazuri; într-un caz chiar a admis ca probă „declaraţii făcute de un inculpat în timp ce se afla într-o închisoare saudită în care acesta, Amed Omar Abu Ali, se presupunea că este torturat, o practică veche în Arabia Saudită”.

În conformitate cu cele afirmate de Ackerman, tacticile guvernului american sunt departe de a-i ţine pe americani în siguranţă şi înrăutăţesc ruptura dintre oficialii însărcinați să aplice legea şi grupurile minoritare prin „adâncirea alienării musulmanilor americani faţă de un guvern care în mod public insistă că are nevoie de susţinerea lor pentru a pune capăt extremismului, dar în secret implementează informatori care se infiltrează în moscheele şi centrele comunitare”.


Citiți și:

O cutremurătoare realitate a conspiraţiei referitoare la atentatul cu bombe ce a avut loc în oraşul Boston

FBI şi avioanele companiilor fantomă

 

yogaesoteric
20 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More