Descoperire incredibilă despre babilonieni

 
Geometria sofisticată – ramură a matematicii care se ocupă cu studiul formelor – a fost folosită cu cel puţin 1.400 de ani mai devreme decât se credea anterior, sugerează un nou studiu. Cercetările arată ca babilonienii antici au folosit calcule geometrice pentru a urmări traiectoria planetei Jupiter noaptea, pe cer. Originile geometriei fuseseră urmărite, anterior, până în secolul 14. Noul studiu a fost publicat în revista Science, anunţă BBC.


Autorul  studiului este Mathieu Ossendrijver, profesor la Universitatea Humboldt din Berlin, care spune că  „Nu mă aşteptam la asta. Este absolut fundamental pentru fizică şi pentru toate ramurile ştiinţei să folosească această metodă”.

Babilonienii, civilizaţie apărută în jurul anului 1.800 înainte de Hristos, au trăit pe teritoriul actual al Siriei şi Irakului.

Tăbliţele de lut gravate cu scrierea cuneiformă au demonstrat că babilonienii aveau cunoştinţe avansate în domeniul astronomiei.

Cercetările recente arată însă că babilonienii au folosit cu mult mai devreme decât se credea şi calculele matematice.
 
Anterior, se credea că geometria complexă a fost pentru prima dată utilizată în cercetări la Oxford şi Paris, în timpurile medievale.
 

Citiți  și:
17 artefacte care dovedesc că au existat civilizaţii preistorice avansate (I)
O scurtă incursiune în istoria mai puţin cunoscută a omenirii (1)
 

yogaesoteric
9 aprilie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More