Deși a supraviețuit unui atentat terorist, moare prin eutanasiere la 23 de ani. Nu a putut depăși trauma!
Nu a reușit să treacă peste traumă……. Eutanasiere……. La 23 de ani!
Cel care a convins-o pe această fată că există o limită de timp pentru a depăși o traumă merită condamnat. Și apoi, eutanasierea……. Să convingi pe cineva că e mai bine să moară……. Ce medic, cu conștiința împăcată, poate să renunțe la îngrijirea unei persoane în acest fel și să emită ceea ce, din toate punctele de vedere, este o sentință? Ideea este că „ei” au decis că, în loc să ajute, este mai „convenabil” să elimine. Acolo unde teroriștii au eșuat, statul fanion al UE a reușit!
O tânără în vârstă de 23 de ani, Shanti De Corte, a murit în Belgia după ce a cerut și i s-a acordat eutanasia. Ea suferea de depresie severă și de stres post-traumatic. Tânăra a fost martoră și a supraviețuit atentatului de pe aeroportul Zaventem (Bruxelles) din 22 martie 2016, comis de teroriștii Isis.
După cum a relatat presa internațională și Il Messaggero, la 22 martie 2016, Shanti, pe atunci în vârstă de 17 ani, a plecat într-o excursie la Roma împreună cu colegii ei de clasă. La ora 8 dimineața, însă, teroriștii Isis i-au distrus planurile și viața, aruncându-se în aer.
Adolescenta nu a fost rănită, în sensul că nu a suferit leziuni fizice. Cu toate acestea, efectele psihologice nu i-au dat răgaz până la moarte. După cum a povestit pe rețelele de comunicare virtuală, a suferit de atacuri de panică și depresie constante. A încercat chiar să se sinucidă de două ori, în 2018 și 2020. Ea a decis apoi să solicite eutanasierea, care este legală în Belgia, iar la începutul anului 2022, doi neuropsihiatri i-au aprobat cererea. Tânăra a murit apoi pe 7 mai, înconjurată de familia sa.
„Shanti a cedat, nu a reușit niciodată să se recupereze, nu se simțea în siguranță nicăieri, nu suporta să fie în locuri cu alți oameni, avea în mod constant atacuri de panică”, a povestit mama fetei.
„Din păcate, unii tineri au reacționat mai rău decât alții. Am întâlnit-o pe Shanti de mai multe ori și pot să vă spun că se afla într-o situație extrem de fragilă”, a comentat psihologul școlar, care i-a urmărit pe tinerii implicați în atentat.
Mesajele postate de Shanti pe rețelele de comunicare virtuală evidențiau starea tragică în care aceasta se afla.
„Mă trezesc și iau medicamente la micul dejun, apoi până la unsprezece antidepresivele zilnice. Nu pot trăi fără ele, dar cu toate medicamentele astea nu mai simt nimic, sunt o fantomă”, scria ea pe profilul ei de Facebook.
„Nu mă mai pot concentra la nimic, vreau doar să mor.”
Ultimul său mesaj, scris înainte de eutanasiere: „A fost o viață cu bucurii și lacrimi, până în ultima zi. Am iubit și mi s-a permis să știu ce este dragostea adevărată. Plec în pace. Să știți că deja mi-e dor de voi.”
În Belgia, eutanasia este legală pentru o persoană care se află „într-o stare clinică de suferință fizică sau psihică constantă și insuportabilă, care nu poate fi ameliorată, ca urmare a unei afecțiuni grave și incurabile cauzate de o boală sau de un accident”.
Citiți și:
Belgia: Deficiențele legale au dus la excese în folosirea eutanasiei
Belgia continuă eutanasierea (uciderea) pacienților bolnavi mintal, considerând că moartea îi va scăpa de «suferința insuportabilă și inutilă»
yogaesoteric
6 decembrie 2022