Despre MARTE în semnul zodiacal Fecioară pentru aproximativ 8 luni

sau despre susţinerea acţiunilor colective

de astrolog Rodica Purniche
 

 
 
11.11.2011, 6h15 (+2h00GMT)
(zodiacul tropical, sistemul de Case pe Semne întregi)
 

1.Despre retrogradarea lui Marte în general

Marte este retrograd, în medie, o dată la 2 ani, pentru aproximativ 70 de zile. Durata poate fi mai mică sau mai mare, în funcţie de Semnul de lungă sau scurtă ascensiune în care se produce această retrogradare. Efectele retrogradării sunt mai uşor de suportat dacă Marte activează un singur Semn decât atunci când el îşi începe retrogradarea într-un Semn zodiacal şi o termină într-altul, revenind abia după aceea, definitiv (adică pentru un tranzit întreg) în Semnul în care şi-a început retrogradarea. Actuala retrogradare a luii Marte se produce numai pe Semnul zodiacal Fecioară.

De reţinut, pentru toţi nativii cu AS pe Semnele zodiacale Berbec sau Scorpion, indiferent de Semnul lor solar, că aspectul retrograd al lui Marte îi obligă, pe durata retrogradării, să dezvolte un control mai mare asupra propriei personalităţi şi o atenţie sporită domeniilor specifice Casei sau Caselor astrologice pe care se petrece retrogradarea, deoarece testul spiritual şi creşterea lor personală sunt corelate cu Semnul/Semnele şi Casa/Casele astfel dinamizat(e).
La modul general, pe durata acestei retrogradări, tind să fie puternic şi pentru mult timp activate:
 -Casa/Casele guvernate de către Marte în tema natală
 -Casa în care se află Marte în tema natală
 -Casa/Casele prin care Marte efectuează acest tranzit complex (direct-retrograd-direct).
 
Marte în Semnul zodiacal Fecioară generează un influx astral care susţine înainte de toate medicii, farmaciştii, chimiştii şi, la modul general, personalul spitalelor. Lor li se adaugă toţi terapeuţii de terapii complementare care îşi bazează tratamentele de vindecare pe tehnici de purificare, diferite formule de post, diete terapeutice sau nutriţionism. Medicii veterinari şi animalele mici, fermele agricole de suprafaţă mică şi medie, cabinetele de consultanţă, firmele mici şi mijlocii, laboratoarele, atelierele de mecanică sau de restaurare şi angajaţii, la modul general, beneficiază de o susţinere energetică specială în acest lung interval, pentru rezolvarea tuturor problemelor, indiferent dacă ele trebuie finalizate sau dacă trebuie să ia un nou start în viaţă.

Din punct de vedere medical, Marte în Semnul zodiacal Fecioară avertizează asupra posibilelor probleme în zona abdominală (precum apendicită, peritonită, hernie, toate formele de colită ori tranzit intestinal) sau eventuale probleme de malnutriţie ori malabsorbţie; pe durata aspectelor dinamice (precum cele de septil, cuadratură ori inconjuncţie) cu Luna, Mercur, Saturn, ori Uranus există predispoziţii către intervenţii chirurgicale sau cu acţiune rapidă. Mai pot apărea unele dificultăţi în zona degetelor de la mâini şi, prin rezonanţă cu Semnul zodiacal Peşti, în zona tăpilor. Nevoia de curăţenie – deopotrivă interioară şi exterioară, atenţia specială acordată alimentaţiei, dorinţa unui mediu mult mai curat la locul de muncă în ceea ce priveşte calitatea aerului, orientarea unui număr din ce în ce mai mare de oameni către tratamentele naturiste sau spirituale precum şi curajul oamenilor de a-şi cere la unison drepturile în conformitate cu demnitatea umană pot caracteriza această întreagă perioadă.

Deoarece Semnul zodiacal Fecioară reprezintă angajaţii, clasele sociale expuse împilării, spolierii şi suferinţelor de tot felul, ne putem aştepta ca situaţia profesională să atingă un prag de criză rar întâlnit şi asta să determine oamenii să se reorienteze personal către tot mai multe afaceri personale care pot duce la destrămarea marilor intreprinderi industriale sau a organismelor industriale mamut. Criza se va răsfrânge, desigur, mai ales asupra cadrelor de conducere care vor trebui să-şi găsească ceva de muncă. În cazul deteriorării vieţii sociale şi nivelului de trai este posibil ca oamenii să înceapă să folosească „moneda vie” care a caracterizat perioada primitivă, şi anume trocul.

Din punct de vedere spiritual, perioada poate facilita naşterea spiritului de echipă, a conştiinţei civice, morale şi spirituale şi a identităţii religioase a grupurilor mari de oameni, ce vor realiza că în cei mulţi „există şi număr, şi putere” (Mihai Eminescu), forţe care, unite şi folosite la unison şi în mod superior, pot determina noi şanse de viaţă şi de salt colectiv. Atenţia, discernământul, starea de umilinţă, abnegaţia şi sacrificiul de sine pus în slujba unor idealuri planetare pot face ca omenirea să se vindece de orice rău prin curaj şi sacrificiu. Acum mai mult decât oricând, acţiunile la unison susţinute de grupuri mari de oameni pot genera efecte planetare miraculoase, cu urmări pe perioade lungi de timp.2.Un amănunt necesar

 
Venus este retrograd, în medie o dată la 2 ani, aproximativ 42 de zile şi, în general, în anii în care nu retrogradează Marte. Există, însă, şi ani în care ambele planete sunt retrograde, şi ani în care nu retrogradează niciuna dintre ele.

Anul 2012 este unul dintre anii în care atât Marte cât şi Venus intră în mişcare retrogradă aparentă. În acest an, Venus îşi efectuează mişcarea retrogradă aparentă în Semnul zodiacal Gemeni, în intervalul 15.05-27.06.2012, începându-şi retrogradarea la o lună după ce Marte şi-a reluat mişcarea directă.

Venus în Semnul zodiacal Gemeni

Întrucât ele semnifică înainte de toate cuplul uman, „pauza” care are loc între cele două retrogradări ne permite să ne revenim, să ne evaluăm corect sau să ne dăm şanse în plus pentru a înţelege cum putem merge mai departe în doi.

Pentru cuplurile de orice vârstă care au obiective sau idealuri spirituale, artistice, culturale clare, bine definite sau pentru cuplurile în care există o iubire sinceră, profundă şi stabilă, perioada este deosebit de benefică, deoarece fiinţele umane sunt ajutate să-şi evalueze relaţia, drumul parcurs, realizând ce anume au transformat, ce anume au făcut bun pentru ei şi în ce fel au fost de folos celorlalţi; ceea ce urmează să fie va creşte pe acest „sol” al inimilor lor dăruitoare, iubitoare.

Avem în vedere faptul că Venus într-un Semn de expresie al Elementului Aer susţine relaţiile duble, multiple, cuplurile deschise, fiind cumva „în opoziţie de fază” cu natura Semnului de expresie a Elementului Pământ care este Fecioara, fiinţa umană supusă influxul ei astral fiind predispusă mai degrabă la acte altruiste şi la sacrificii mari, totale, ce o pot duce la însingurare sau la a uita complet de propria sa viaţă personală. Marte în astfel de Semne zodiacale, precum Taurul, Fecioara sau Capricornul susţine manifestarea „,mocnită” a tensiunilor acumulate în timp sau rezolvarea constructivă a problemelor de orice fel, în funcţie de aspectele în care este angrenat.

Perioada cea mai dificilă pentru noi toţi, dacă la acest moment relaţiile nu sunt clare sau se află încă tensionate, este cea în care Marte şi Venus se află în aspectul de cuadratură (31.03.2012-17.04.2012), deoarece cuplurile în special şi relaţiile umane la modul general tind să dezvolte atitudini de genul „care pe care”, intoleranţă în comunicare sau forme de obtuzitate, ironie, sarcasm, agresivitate verbală. În egală măsură însă, persoanele şi cuplurile mature pot fi de folos semenilor prin rapiditatea în decizie, capacitatea de a ajuta spontan cu soluţii de calitate, eficienţă în acţiune şi rezolvarea tuturor problemelor de moment, ca urmare a curajului în acţiune şi a formei foarte elevate, chiar de ţinută intelectuală, a expresiei personale.

3.Sejurul lui Marte în Semnul zodiacal Fecioară

Semnul zodiacal Fecioară şi Semnele zodiacale de expresie a modului vibrator mobil

La data de 11.11.2011, 6h15 (+2h00GMT) ora României, Marte intră în Semnul zodiacal Fecioară pentru aproximativ 8 luni, adică până la data de 3.07.2012, 15h31 (+3h00GMT), Semn în care va avea loc şi mişcarea sa retrogradă aparentă completă. Intrarea sa în Semnul zodiacal Fecioară dă startul unor configuraţii astrologice deosebite, care antrenează toate cele 4 Elemente şi cel puţin 4 planete, iar în intervalul 9-13.11.2011, inclusiv steaua fixă benefică Regulus.

Pe întreaga durată a celor 8 luni de sejur în domiciliul nocturn al lui Mercur (care este Semnul zodiacal Fecioară) sunt vizate în mod deosebit Semnele zodiacale Gemeni şi Săgetător, şi apoi Semnul zodiacal Peşti, toate Semne de expresie a modului vibratoriu mobil şi considerate:
– „Semne medicale” (Semnele zodiacale Gemeni, Fecioară, Săgetător, Semnul zodiacal Peşti fiind mai degrabă Semnul spitalelor, al sanatoriilor şi al recuperării psihice, al detenţiilor de tot felul, al izolării sau al locurilor de retragere benevolă precum laboratoare de cercetare ştiinţifică ori experimentală, al caselor de creaţie, al ashramurilor etc.)
– Semnele sănătăţii (Fecioara – sănătatea fizică, Peştii – sănătatea psihică)
– Semnele credinţei şi ale limitărilor de tot felul (Semnele zodiacale Fecioară şi Peşti)
– Semnele cunoaşterii (Semnele zodiacale Gemeni şi Săgetător).

De asemenea, Marte realizează aspecte astrologice importante cu aproape toate planetele, aspecte pe care le va reface, asemeni configuraţiilor, la momentul retrogradării şi, apoi încă o dată, ca urmare a reluării mişcării sale directe. La o derulare „pe repede” a întregului dinamism astral, se poate vedea că Marte intră efectiv într-o adevărată „reţea” de configuraţii şi aspecte, în special la începutul şi la finalul tranzitului său prin Semnul zodiacal Fecioară.

Etapele sejurului lui Marte în Semnul zodiacal Fecioară
Sejurul lui Marte în Semnul zodiacal Fecioară are următoarele trei etape:
– 11.11.2011, 6h15 – 24.01.2012, 02h53 (+2h00GMT) ora României el parcurge în mers direct Semnul zodiacal Fecioară
– 24.01.2012, 02h54 (+2h00GMT) –14.04.2012, 6h52 (+3h00GMT) ora României el parcurge în mers retrograd Semnul zodiacal Fecioară
– 14.04.2012, 6h52 – 03.07.2012, 15h31 (+3h00GMT) ora României el parcurge în mers direct Semnul zodiacal Fecioară, intrând apoi în Semnul zodiacal Balanţă.

O intrare triumfală a lui Marte în Semn

Marte a avut o adevărată intrare „triumfală” în acest Semn, şi pe care probabil că puţine planete o au; astfel:
– la momentul intrării în Semnul zodiacal Fecioară Marte era deja angajat în Marele Triunghi sau Piramida de Pământ, alături de Jupiter (Semnul zodiacal Taur) şi Pluto (Semnul zodiacal Capricorn); este o configuraţie de durată, care are loc în intervalul 6.11.2011 – 1.12.2011
– Steaua lui David, configuraţie care s-a fomat între amiaza zilei de 13.11 şi amiaza zilei de 14.11
– Careul în T Fix, configuraţie activă între 18-29.11.2011, imediat ce Marte a intrat în cuadratură cu Soarele, la data de 18.11.2011, 5h55 (+2h00GMT) ora României
– Zmeul, configuraţie astrologică realizată în intervalul 26-29.11.2011, ca urmare a trigonului Marte-Venus şi a sextilului Venus-Neptun.

Calendarul aspectelor realizate de Marte pe durata sejurului său în Semnul zodiacal Fecioară

• 23.10.2011 – 24.11.2011: Marte se află în opoziţie cu Neptun
• 28.10.2011 – 29.11.2011: Marte se află în opoziţie cu Chiron.
Pe durata mişcării sale aparente retrograde în Semnul zodiacal Fecioară, Marte va reface aceste opoziţii după ce Chiron redevine direct, iar Neptun intră definitiv în Semnul zodiacal Peşti, şi anume:
03.03.2012 –  Marte se află în opoziţie cu Chiron
14.03.2012 – Marte se află în opoziţie cu Neptun

• 18.11.2011-15.12.2011, 12h08 (+2h00GMT): Marte este în cuadratură cu Soarele

• 30.11.2011-10.12.2011: Marte este în cuadratură cu Mercur retrograd
23.12.2011-07.01.2012: Marte este în cuadratură cu Mercur

• 26.01.2012-08.02.2012: Marte este în opoziţie cu Venus

• 12.02.2012, 04h00 (+2h00GMT) – 18.02.2012, 03h00 (+2h00GMT): Marte neaspectat; după această dată el va reface trigonul cu Pluto

Δ din 01.03.2011 se reface Piramida de Pământ, prin reluarea aspectului de trigon cu Jupiter şi o întreagă suită de aspecte; până la momentul echinocţiului de primăvară, Luna va concura planeta Marte în ceea ce priveşte configuraţiile planetare pe care le generează şi în care, la rândul ei, va fi antrenată, fapt care ne avertizează asupra unei perioade în care se va reedita regalul astrologic din noiembrie 2011 şi când viaţa noastră va fi efectiv luată cu asalt de aceleaşi urgenţe, priorităţi sau evenimente imprevizibile de ultimă oră, ce nu pot fi nici evitate şi nici amânate, ci musai rezolvate; vom urmări să prezentăm în detaliu, la momentul respectiv, acest interval atât de bogat energetic şi spiritual.

 

• 04.03.2011-15.05.2012: Careul în T mobil datorită cuadraturii lui Marte retrograd cu conjuncţia Junon-NN (Junon intrând, la rândul său, în mişcare retrogradă aparentă la data de 25.03.2012)

• 21-31.03.2012: Marte retrograd este în aspectul de septil cu Saturn retrograd
17-28.04.2012: Marte, din nou în mişcare directă, reface aspectul de septil cu Saturn retrograd

• 25.03.2012-14.04.2012: Marte retrograd şi apoi direct este în inconjuncţie cu Uranus
18.04-16.05.2012: Marte aflat în mişcare directă reface inconjuncţia cu Uranus (Uranus, în intervalul 19-24.04.2012 este conjunct cu Mercur; de altfel, conjuncţia Lună-Mercur, în data de 18.04.2012, dă “startul” inconjuncţiei dintre Marte şi Uranus)

• 31.03.2012-17.04.2012: Marte retrograd şi apoi direct este antrenat de către cuadratura cu Venus într-o cruce cosmică mobilă

• 15.04-04.05.2012: Marte se află în trigon cu Soarele

• 08-17.05.2012: Mercur este în trigon cu Marte

• 24.05-24.06.2012: sunt, pe rand, în cuadratură cu Marte şi pentru intervale diferite, Soare, Lună, Mercur, Venus; tot acest interval este considerat după cuadratura Soare-Marte; avem însă în vedere şi cuadratura Marte-Venus retrograde (27.05-12.06.2012)


Δ
La data de 04.06.2012, 14h04 (+3h00GMT) ora României, la momentul de maxim al Lunii Pline, Marte va fi antrenat în careul în T mobil realizat de opoziţia Soare-Lună şi de cuadraturile lui Marte la fiecare dintre ele. Evenimentul este cu atât mai complex cu cât, la acest moment, are loc şi eclipsa parţială de Lună. 

 

• 03/04.07.2012: deşi aflat pe cuspida dintre Semnele zodiacale Fecioară şi Balanţă, Marte începe aspectul de septil cu asteroidul Junon şi, respectiv, cu Mercur, pe care le va termina în datele de 07.072012 şi, respectiv, 12.07.2012

• 27.06.2012-30.07.2012: trigon Marte-Venus (dar acest trigon se petrece între Venus în Semnul zodiacal Gemeni şi Marte aflat pe finalul Semnului zodiacal Fecioară şi apoi pe Semnul zodiacal Balanţă).

(Notă:Am indicat orientativ aceste intervale, fără verificarea strictă a „marginilor” lor (momentul exact la minut când încep sau se termină aspecte)

4.Tranzitul lui Marte prin Semnul zodiacal Fecioară care ocupă la naştere:

Casa I – pot exista probleme de personalitate de orice fel, de la timiditatea cea mai evidentă până la comportamentul cel mai agresiv, generate de dificultatea de a comunica şi de dizarmoniile din viaţa sexuală
Casa a II-a – problemele principale privesc deopotrivă aspectele financiare şi materiale, precum şi calităţile şi defectele personale; în mod particular, poate fi afectat apetitul de orice fel sau pot apărea cheltuieli datorate studiilor sau călătoriilor
Casa a III-a – ar putea exista tendinţa la risipă, o eventuală viaţă aventuroasă sau aglomerată de responsabilităţi predominant gratuite sau divergenţe cu fraţii, vecinii sau prietenii foarte apropiaţi; este nevoie de un echilibru între fermitate şi flexibilitate şi de o mai mare încredere în forţele proprii
Casa a IV-a – există tendinţa la efort ieşit din comun ca urmare a muncii excesive şi la serviciu, şi acasă; problemele digestive pot face adevărate ravagii, ca urmare a unui mod de viaţă scăpat de sub control; dorinţele prosteşti sau frica aproape paranoică pot afecta echilibrul interior al fiinţei sau chiar starea ei de vitalitate; prietenii se pot amesteca mult prea mult în viaţa noastră particulară
Casa a V-a – tendinţa de a-i controla pe cei dragi sau diferitele forme de posesivitate sau gelozie pot genera un fel de „dragoste cu vânătăi” în relaţiile dintre părinţi şi copii sau iubit-iubită; investiţiile financiare pot fi dificile, iar posibilele probleme cardiace pot afecta sănătatea
Casa a VI-a – această perioadă ar putea fi marcată de eforturi personale depuse în toate sectoarele vieţii, dar îndeosebi profesional şi medical; dieta şi modul de viaţă – disciplinat şi bine supravegheat – se pot dovedi salvatoare sau remedii de aur pentru reuşitele viitoare; eventualele probleme de sănătate se pot remedia mai ales cu diete şi cu tratamente naturiste
Casa a VII-a – nativii sunt expuşi conflictelor relaţionale de tot felul, rupturilor relaţionale de lungă durată sau chiar definitive; ei pot crea celor care/pe care îi iubesc dificultăţi relaţionale foarte mari, cu efecte adânci sau pe termen lung la nivelul sufletului sau în viaţa personală; familia poate fi, pe durata intervalului, un duşman evident
Casa a VIII-a – nevoia de putere sau de a fi o personalitate publică îi poate împinge pe mulţi la compromisuri pe care le vor regreta poate chiar toată viaţa; posibile moşteniri sau venituri de te miri unde pot fi evenimente bulversante; eventuale decese sau transformări personale pot marca viaţa noastră în acest interval
Casa a IX-a – probabil va fi nevoie de o călătorie sau de studii suplimentare pentru a face faţă pretenţiilor viitoare ale vieţii; cei aflaţi departe de ţară ar putea avea probleme cu autorităţile locale; cei care au probleme de sănătate se pot vindeca cu ajutorul zilelor de post sau prin rugăciune; pelerinajele la locurile sfinte se pot dovedi miraculoase ca efecte ulterioare
Casa a X-a – se pot activa „din senin” ambiţii foarte mari, nevoia de a fi în atenţia tuturor, sensibilităţi faţă de imaginea pe care o avem în ochii celorlalţi sau o formă periculoasă de carierism; cei leneşi este posibil să fie nevoiţi să-şi caute ceva de muncă sau să presteze diverse munci, dacă vor să scape de pericolul de a muri de foame; părinţii lipsiţi de simţul măsurii pot cheltui prosteşte sau nebuneşte pentru copiii lor
Casa a XI-a – poate apărea un conflict interior major generat de atitudinea încrâncenată de a rezolva cu orice preţ probleme personale şi limitările impuse de sănătate sau profesie ce pot afecta aceste rezolvări; prietenii şi prieteniile pot amplifica sau diminua aceste situaţii
Casa a XII-a – este necesar un autocontrol deosebit pentru a evita posibile stări mentale dizarmonioase sau negative precum furia, mânia acumulată, acţiunea nechibzuită, care pot culmina, adeseori, cu aspecte neplăcute ale sănătăţii psihice ori fizice (tensiune intracraniană, accidente vasculare, vertij, lovituri la cap sau afecţiuni ale organelor de la nivelul capului).

Vom urmări ca la momentele mai importante ale tranzitului lui Marte prin Semnul zodiacal Fecioară să revenim cu articole explicative.

Citiţi şi:

Influxul subtil astral al planetei Marte

Influxul subtil astral al planetei Venus

yogaesoteric
28 decembrie 2011

 
 
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More