Despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani. Când se va încheia atacul asupra copiilor?

În februarie 2022, Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie (Joint Committee on Vaccination and Immunisation, JCVI), în înțelepciunea sa, a făcut o „ofertă ne urgentă” de vaccinare împotriva covid-19 pentru copiii sănătoși cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, programată să înceapă în aprilie 2022.

Merită să citiți declarația completă prezentă pe site-ul gov.uk.

Iată câteva citate din această declarație:

  • Din dovezile obținute și în comparație cu restul populației cu vârste mai înaintate, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani prezintă cel mai scăzut risc de apariție a covid-19. Ratele de spitalizare, internarea la terapie intensivă pediatrică și decesele sunt mai mici în această grupă de vârstă decât în toate celelalte grupe de vârstă mai mare. În plus, este de așteptat ca nivelul ridicat de infecție anterioară la această grupă de vârstă de copii să contribuie la imunitatea lor naturală împotriva reinfectării. Există unele date care sugerează că imunitatea naturală poate dura mai mult decât imunitatea indusă de vaccin împotriva infecțiilor non-grave.
  • Impactul vaccinării asupra absențelor școlare a fost nedeterminat; echilibrul dintre absențele școlare datorate reacțiilor în urma vaccinării versus absențele școlare datorită prevenirii infecției este puternic influențat de momentul incert al oricărui val viitor de infecție și al programului de vaccinare.
  • Eficacitatea vaccinului împotriva infecției simptomatice datorate Omicron (vaccinul Pfizer-BioNTech) scade în timp de la aproximativ 70%, la scurt timp după 2 doze de vaccin, la aproximativ 25% după 10 săptămâni și 10% după 20 de săptămâni.
  • Miocardita – prognostic pe termen mediu și lung (de la luni la ani) este mai puțin sigur.
  • Se estimează că peste 85% dintre toți copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au avut anterior, până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, infecție cu SARS-CoV-2.

Acest ultim punct face programul pentru această grupă de vârstă și mai ridicol: estimarea de 85% din ianuarie 2022 a crescut în următoarea perioadă la 99% și este poate principalul motiv pentru care părinții nu au cerut să-și vaccineze copiii (procentul fiind de 10% până în prezent). În ciuda acestui fapt, guvernul Marii Britanii plănuiește un program intensiv în lunile din toamnă-iarnă 2022 pentru a ajunge la toți cei nevaccinați, în special copiii din școala primară.

Cornwall și Insulele Scilly (NHS Kernow) sunt în fruntea clasamentului la reclame și clinici de urgență din cauza „unei creșteri a cazurilor”. Ca și anterior, au fost înscriși câinii de companie și sunt promovate reclame în care se susține, în mod fals, că vaccinarea copiilor mici, care sunt deja imuni, va avea efect de protejare (magică) a bunicilor acestora.

Contestații juridice: Între timp, în mod dezamăgitor dar nu surprinzător, Curtea a respins cererea de revizuire judiciară a MHRA, JCVI și decizia secretarului de stat de a vaccina această grupă de vârstă, iar pentru copiii de 12-15 ani un alt judecător a respins, de asemenea, cererea legală. Un membru al echipei juridice implicate și-a publicat răspunsul la aceste hotărâri, dar, de fapt, ambii judecători au spus că MHRA, JCVI și CMO sunt în mod evident „experți”, astfel că secretarul de stat acționează în mod clar corect acceptând sfatul său, indiferent dacă sfatul său este corect.

Aceasta este o veste proastă pentru cetățenii Marii Britanii, deoarece se pare că autoritățile de reglementare a medicamentelor nu sunt acum trase la răspundere.

Calea politică: Comitetul Consultativ pentru Vaccinuri Covid pentru Copii (CCVAC), care a furnizat aceste informații, a trimis recent un rezumat al tuturor preocupărilor lui Stephen Barclay, Secretar de Stat pentru Sănătate și Asistență Socială. S-a primit un răspuns cu obișnuita formulă insipidă „Vaccinurile sunt acum mai sigure decât oricând”, fiind citate aceleași date prezentate de JCVI în urmă cu un an, nereușind total să se înțeleagă că datele actuale oferă un raport risc-beneficiu foarte diferit.

Echipa CCVAC a redactat, de asemenea, o scrisoare pentru noul prim-ministru și caută profesioniști din domeniul sănătății care să-și adauge semnăturile.

Scrisoarea îi cere prim-ministrului să oprească vaccinarea copiilor în așteptarea unei analize complete și independente de siguranță. Există vreo șansă ca noul prim-ministru britanic să urmeze exemplul luat de mai multe țări scandinave? Directorul Consiliului de Sănătate al Danemarcei, de exemplu, a spus recent că vaccinarea copiilor nu a dat rezultate. Între timp, un raport din Islanda arată că, la nivelul populației lor de aproximativ 60.000 de copii, leziunile grave cauzate de vaccin (unsprezece la număr) au depășit cu mult internările în spitale covid-19 (acestea fiind zero).

Citiți și:
Moda neasumării. Ministerul Sănătății a recomandat, printr-un document nesemnat, vaccinarea copiilor la începutul anului școlar și purtarea măștii
Dr. Damian Baciu spulberă în 18 puncte propaganda criminală a Ministerului Sănătății pentru vaccinarea copiilor de la 5 ani în sus

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More