Dezastru istoric în SUA: Trump și serviciile au dat lista care compromite personaje uriașe

 

Situația devine unică în istorie prin amploare și prin implicarea unor figuri majore din SUA, fiind vizate și publicații de top.

De fapt, se pune întrebarea dacă e un „dezastru” sau o adevărată revoluție? În 14 mai, administrația de la Casa Albă a transmis Congresului o listă de zeci de oficiali ai administrației Obama, care au solicitat documente care au dus la compromiterea informativă a fostului consilier de securitate națională Michael Flynn.Michael Flynn

Această acțiune a oficialilor democrați ar fi avut loc, atenție – imediat după alegere lui Trump și până la instalarea acestuia la Casa Albă.

În lista obținută de cunoscutele publicații The Hill și Politico apar nume extrem de grele, precum vicepreședintele Joe Biden, fostul șef de personal al Casei Albe, Denis McDonough, fostul director al FBI James Comey și fostul director al CIA John Brennan.

Informațiile și lista au fost declasificate și trimise de directorul interimar al informațiilor naționale (DNI – comunitatea de informații a SUA), Richard Grenell, senatorilor Ron Johnson și Chuck Grassley.

„Oferim o listă revizuită de identități a oricărui funcționar care a depus cereri la Agenția de Securitate Națională (NSA) între 8 noiembrie 2016 și 31 ianuarie 2017 pentru a demasca identitatea fostului consilier în securitate națională, general lt. Michael T. Flynn”, se arată în documentul lui Grenell.

Într-un comentariu, The Hill amintește că președintele Trump a susținut frecvent că oficialii administrației Obama au vrut să-l lovească politic prin scurgeri selective de informații către mass-media. „Demascarea oficialilor menționați în rapoartele de informații este o dovadă a atacurilor”, arată sursa citată.

Dintre celelalte personalități de top care apar în liste remarcăm pe fostul şef al informațiilor naționale (DNI), James Clapper, fostul ambasador SUA la ONU, Samantha Power, fostul ambasador al SUA în Italia şi San Marino, John Phillips, fostul director Oficiului pentru Informații și Analiză din DNI (OIA), Patrick Canion, foştii adjuncţi şi asistenţi ai Trezoreriei SUA, fostul consilier al Ambasadorului la NATO, Robert Bell, fostul reprezentant al SUA la Comitatul Militar al NATO, Vandam Christenson, foști oficiali SUA pe Siria, Rusia, NATO, Energie, oameni de informații din CIA și FBI etc.

Cunoscuta jurnalistă de investigații Sorina Matei, care a urmărit și a studiat atent cazul Flynn, atrage pe bună dreptate atenția că este un adevărat „Obamagate” – și că documentele apărute scot la iveală că „fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, fusese informat de cazul Flynn înainte ca acesta să fie audiat ilegal de FBI”.

Cu alte cuvinte, fostul președinte știa de tentativele și demersurile unor înalte personaje din aparatul său și din servicii pentru a-l compromite pe generalul Flynn și, prin el, pe Donald Trump.

Cazul Flynn este „mai mare decât Watergate, zguduie din temelii de câteva săptămâni toată Justiţia din SUA, după ce o serie de documente eliberate de Departamentul de Justiţie au arătat că generalul Flynn a fost ţinta unei capcane judiciare şi a unor falsificări în serie de documente pusă la cale de agenţi FBI şi nu numai”, scrie Sorina Matei pe blogul său, Presa curată.

Situația poate deveni unică în istorie prin amploare – și prin implicarea unor figuri majore din SUA și probabil și din alte state. De asemenea, sunt vizate publicații de top americane – care au participat la presiunile făcute asupra lui Flynn, prin preluarea unor informații de la personaje din Deep state.

Aici puteți citi lista personalităților implicate, așa cum a fost ea dată publicității de senatorii americani.Pagini din documentația trimisă de servicii Senatului SUA


Citiți și:

Cazul Michael Flynn și planul obscur de a-l ataca pe Trump

În spatele perdelei de foc

Zece aşa zise «teorii» şocante ale conspiraţiei care până la urmă s-au dovedit a fi pe deplin adevărate

 

yogaesoteric
10 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More