Dezastru la Costineşti. Yoghinii ajută autorităţile la salvarea sinistraţilor


un articol de Cătălin Dobrescu

Un val de inundaţii a lovit judeţul Constanţa, provocând victime şi pagube materiale. Costineştiul, alături de Mangalia, Tuzla, 23 August, este printre localităţile afectate. Datorită ploilor abundente, Costineştiul,  în zona Schitul a fost lovit de o viitură care a atins în unele locuri  înălţimi de până la 2-3 metri, fenomen aproape incredibil şi greu de explicat, valul de apă venind de pe uscat şi nu din mare. Circulaţia autoturismelor este momentan interzisă în zonă, accesul fiind permis doar maşinilor de aprovizionare şi marfă.

În Costineşti, şapte persoane au decedat şi alte 15 sunt date dispărute, probabil fiind luate de ape. Zeci de construcţii, vile, locuinţe au fost complet distruse şi alte zeci de gospodării sunt inundate. Zona cea mai afectată este în raza satului Schitu. Foarte afectată a fost şi staţiunea turistică, în jurul lacului.

Alături de jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, yoghinii ajută autorităţile la salvarea şi mutarea persoanelor sinistrate. O echipă de yoghini din Bucureşti având în dotare un camion s-a deplasat joi seara în Costineşti şi s-a pus la dispoziţia Primăriei Costineşti pentru a participa la operaţiunile de salvare.

În ceea ce priveşte casele de odihnă ale yoghinilor, acestea au rezistat foarte bine, dar au fost inundate la nivelul demisolului, înregistrându-se pagube materiale şi defecţiuni la instalaţiile electrice. Nu există victime din rândul yoghinilor.

Citiţi şi:

Distrugerea unui pseudo-simbol cântăreşte mai mult decât mii de case inundate!

A fost odată un Obelisc…dar oare de ce nu era obelisc?

24 septembrie 2005
yogaesoteric.net 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More