Dezmințire referitoare la anumite zvonuri și dezinformări care sunt propagate în momentul de față pe internet și pe rețelele de socializare

 
 
Recent, au început să circule pe internet și pe unele rețele de socializare anumite mesaje stranii care sunt prezentate ca venind din partea profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. Acestea nu sunt însă, în realitate, decât niște tentative de dezinformare ce urmăresc să creeze în rândurile noastre diminuarea cât mai acută a entuziasmului și a încrederii – ba chiar absența oricărei speranțe – în triumful adevărului și al dreptății în cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.
 

Ne referim, de exemplu, la un mesaj care a fost propagat până la sațietate pe internet și pe rețelele de socializare și care este prezentat ca venind, zice-se, de la profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. În realitate, acest mesaj NU are cum să provină de la el, în primul rând pentru că Grieg nici nu ar fi putut lansa un astfel de mesaj în condițiile de detenție foarte stricte în care se află în momentul de față! Facem așadar precizarea că este vorba doar de o nouă tentativă de dezinformare, de un mesaj fabricat, care a fost redactat de persoane răuvoitoare în scopul de a semăna printre noi neîncrederea și îndoiala. Redăm în continuare respectivul mesaj:
„a venit in aceasta seara un anumit mesaj de la el in care zice ca atat de grava este aceasta situatie ca el este inchis incat el a transmis ca ar accepta si bratara electronica cu monitorizare Gps, numai ca sa iasa din inchisoare si sa poata fi judecat in stare de libertate. si a mai scris in acest mesaj ca sa ne gandim daca cineva din familia noastra sau un iubit ori iubita ar fi in aceste conditii in care este acum el. si daca noi i-am cere lui G sa intervina si sa-l/o ajute si am vedea ca lui G i ar pasa atat de putin cat ne pasa noua acum de el si daca ar actiona atat de lent si letargic. ca ce parere am avea noi despre aceasta? am considera ca am fost abandonati si ca nu ne ajuta si ca ne lasa fiinta draga in inchisoare. si ca sa reflectam la aceasta comparatie si sa il imploram pe D zeu sa faca ceva sa iasa din inchisoare. si sa ne uitam la noi ce facem fiecare in parte pt ca aceasta situatie sa se rezolve. si ca de ce nu suntem uniti si nu „lucram” la unison. chiar nu ne pasa?!”

Acest mesaj patetic și plin de disperare este complet lipsit de înțelepciunea care îl caracterizează mereu pe Grieg! De aceea, el trebuie să fie tratat de noi toți ca un text care a fost special conceput în scopul de a ne fi inoculate stări de neîncredere, zâzanie, suspiciune și îndoială referitoare la starea lăuntrică, la condiția actuală și chiar la nivelul spiritual al profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. În plus, putem fi cu toții siguri că dacă Grieg chiar ar avea posibilitatea să ne transmită tuturor unele mesaje, el nu ar recurge la acest mod indirect, ori la adăpostul anonimatului. Însă, în regimul foarte strict de detenție în care se află în momentul de față, lui i-a fost refuzat dreptul la orice fel de vizite, cu excepția avocaților săi din Franța care îi elaborează și îi finalizează strategia juridică de apărare. Vă rog așadar să nu dați crezare unor astfel de mesaje dubioase și să nu vă lăsați păcăliți de tentativele unor persoane răuvoitoare care acționează din umbră și lansează pe internet sau pe rețelele de socializare asemenea mesaje ce pot induce cu ușurință în cei creduli stări de descurajare, depresie, tristețe, panică, disperare, fatalism, neîncredere, sau alte trăiri inferioare mai mult sau mai puțin similare!

Vreau totodată să dezmint categoric cu această ocazie și unele zvonuri care au apărut în urma scurtei introduceri pe care am făcut-o unei conferințe realizate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru cu mai mult timp în urmă și pe care eu am prezentat-o în 12 martie 2016. Aceste zvonuri spun că aș fi primit chiar de la Grieg respectiva conferință, pe care el ar fi redactat-o în această perioadă, special pentru ocazia recentei zile sale de naștere. Precizez că aceste zvonuri sunt lipsite de orice realitate și, așa cum am spus cât se poate de clar în cadrul acelei conferințe, este vorba de un material mai vechi, care doar mi-a parvenit în această perioadă, el fiind de fapt (absolut toate paginile care au ajuns la mine) o transcriere după manuscrisul original! Întreaga conferință mi-a fost trimisă de anumite persoane de încredere (care au realizat totodată și transcrierea ei) și care mi-au spus că acel material inedit fusese pregătit de Grieg în urmă cu mai mulți ani, cu scopul de a ni-l prezenta tuturor la un moment dat sub forma unei conferințe. Pagina din manuscris care conținea titlul conferinței a fost însă descoperită de persoanele respective de-abia după ce îmi trimiseseră deja conferința propriu-zisă, de aceea titlul ei mi-a parvenit ulterior (după ce o primisem ca atare).

În încheiere, îmi exprim speranța că aceste precizări vor înlătura și vor anula complet feluritele zvonuri și dezinformări ce au început să fie insistent propagate pe unele canale de informare tocmai cu scopul de a ne dezbina, de a ne descuraja ori de a stârni tot felul de suspiciuni și îndoieli în inimile noastre.


Nicolae Catrina


yogaesoteric
18 martie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More