Dictatura UE. Comisia Europeană nealeasă de nimeni e de părere că popoarele nu trebuie întrebate prin referendum


Brexit – Purtătorul de cuvânt al CE: „Cei care au convocat referendumul trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană”


În ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din UE, conform Comisiei Europene, „greşeala” care s-a făcut este că a fost întrebat poporul despre viitorul țării sale. Prin urmare, dictatorii nealeşi de nimeni de la Comisia Europeană sunt de părere că poporul nu trebuie lăsat niciodată să se pronunțe pe chestiunile fundamentale care îl privesc.

Cum vi se pare așa o abordare? În care câțiva puțini decid ce e mai bine şi ce e mai rău pentru sute de milioane de oameni? În niciun caz nu mai avem de-a face cu o democrație.

„Cei care au convocat referendumul din Marea Britanie trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, care a fost întrebat care vor fi pentru Comisia Europeană consecințele politice ale votului privind Brexitul.

„Vă reamintesc că nu Comisia a cerut referendumul. Așadar, cei care trebuie să tragă concluzii din aceasta sunt cei care au convocat referendumul. Nu noi am făcut-o. Noi am lucrat pentru a crea condițiile unui acord corect, care a fost acceptat unanim de toți membrii Uniunii Europene, la Consiliul European din luna februarie, iar apoi a revenit poporului britanic să decidă. El a decis, deci cei care sunt vizați de acest proces trebuie să fie cei care să-și asume lecțiile de învățat”, a apreciat purtătorul de cuvânt comunitar în răspunsul dat la conferința de presă zilnică.

„În ceea ce privește Comisia, Comisia este gardianul tratatelor, Comisia este garantul interesului colectiv. Avem o agendă politică ce a fost convenită de șefii de stat și de guvern. (…) Vom urma această agendă politică și în același timp gestionăm multitudinea crizelor, una după alta. Prin urmare, suntem foarte ocupați să ne facem treaba”, a mai spus Margaritis Schinas, care a reiterat că președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, nu va demisiona după referendumul în urma căruia Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană.


Citiți și:

Susținătorii ce s-au deșteptat ai «Brexit-ului» descoperă abia acum că «UE a fost dintotdeauna un proiect al CIA»!

Uniunea Europeană este, de fapt, dincolo de aparențe, antipodul democraţiei

Capitalismul va consuma democrația, dacă păstrăm tăcerea

 

yogaesoteric
25 iulie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More