Primul medicament anti–SIDA din lume, refuzat de Ministerul Sănătății


Cum a fost ignorată o descoperire uluitoare care putea salva milioane de vieţi şi ar fi adus profituri uriaşe statului român


În urmă cu 23 de ani, o româncă descoperea, în Africa, un medic care trata boli considerate incurabile, printre care și SIDA. L-a adus în țară, a investit în cercetare și a realizat un tratament unic în lume. Încercarea de a-l produce s-a lovit însă de refuzul autorităților. Acum, Cristina Nicolescu, fiica româncei, a reluat cercetările și a dezvoltat produsul.

• Un cunoscut mi-a spus, cu ceva timp în urmă, că o cunoaște pe fiica celei care a inventat medicamentul care vindecă SIDA și alte boli considerate incurabile. Susține că tatăl lui, bolnav de cancer, a fost tratat cu același medicament. Așa am cunoscut-o pe Cristina Nicolescu, profesor și consilier general al municipiului București. Ea ne-a relatat istoria acestei descoperirii uluitoare, ignorată de oameni cu funcții de decizie ale bolnavului nostru sistem românesc de sănătate.

Uimitorul doctor Cruz

De la Cristina Nicolescu am aflat că mama ei, Dorina Nicolescu, l-a descoperit în timpul unei călătorii de afaceri în capitala statului Congo, Brazzaville, pe doctorul Joseph Cruz. Se întâmpla în ianuarie 1993. „Atunci, mama s-a îmbolnăvit grav”, ne-a spus Cristina Nicolescu. Dorina a urmat un tratament care a durat circa o lună. În acea perioadă a izbucnit războiul civil și a fost nevoită să mai rămână în țara africană până în luna noiembrie. Perioada aceea i-a permis să vadă cum dr. Joseph Cruz vindecă bolnavii de SIDA cu un produs 100% natural. Impresionată, Dorina Nicolescu se hotărăște să investească 200.000 de dolari în munca de cercetare a doctorului Cruz. După circa nouă luni reușește să ajungă în țară, iar anul următor, dr. Cruz vine în România. Dorina Nicolescu îi propune un parteneriat cu firma sa, Bibel Com SRL. Astfel, cei doi, Dorina Nicolescu și Joseph Cruz, fac primele demersuri de înregistrare a Colladeter.

În cadrul procedurii de omologare, cei doi obțin și aviz de la ICECHIM care stabilește că produsul, care are la bază o plantă din Africa – cunoscută ca „Mimoza pudica linn” – este 100% natural. În 1994, buletinele de analize ale unor pacienți bolnavi de SIDA arată seronegativitate. Tratamentul injectabil, intravenos sau intramuscular este complet nedureros. Doctorul Cruz spunea că, după trei zile (trei injecții), un bolnav în stare gravă nu mai acuză simptomele bolii, iar durata tratamentului este de 40 de zile. Cazul unui copil vindecat după ce medicii nu îi mai dădeau nicio șansă a făcut senzație la acea vreme. Totodată, un italian a devenit primul european diagnosticat cu HIV care s-a vindecat, în România, în urma tratamentului cu Colladeter. În anul 1995, firma Bibel și dr. Cruz obțin medalia de aur pentru medicamentul Colladeter la salonul internațional „Inventa 95”, organizat de OSIM.

Totul s-a năruit după circa doi ani de încercări eșuate de a convinge Ministerul Sănătății să aprobe producerea medicamentului. „Comisia Medicamentului a refuzat participarea doctorului Cruz la testare și au cerut date care reprezintă indicii despre secretele medicale. În plus, ministerul nu a răspuns în niciun fel solicitărilor noastre, dacă e bun, dacă nu e bun acest medicament”, a explicat Cristina Nicolescu.

Brevet de invenție, după zece ani

În anul 2004, după zece ani de la depunerea documentelor, Cruz și Bibel Com obțin brevetul de invenție pentru procedeul de obținere a unui complex cu activitate antivirală, utilizat în tratamentul sindromului imuno deficitar dobândit (SIDA), fără efecte secundare.
  
 
Cristina Nicolescu a reluat, de curând, munca mamei sale care a decedat în anul 2010. Ea ne-a spus că, dezamăgit de cele întâmplate, dr. Cruz a plecat în Congo, în anul 1996, unde a încetat din viață în același an ca și mama lui. În anul 2011, Cristina Nicolescu și-a deschis o altă firmă și a cerut preluarea mărcii Colladeter, fapt care s-a și petrecut în anul 2012. A formulat o nouă cerere de brevetare și a reînceput testările și a dezvoltat cercetările. „Este un tratament mult mai bun și cu aplicabilitate pentru un spectru lărgit”, ne-a dezvăluit Cristina Nicolescu. Întrebată dacă va relua propunerea de colaborare cu Ministerul Sănătății, consilierul general ne-a spus: „Toate la timpul lor. Vreau doar să nu repet greșelile trecutului”.

Au vrut să cedeze drepturile statului

Dorina Nicolescu și Joseph Cruz (foto) au făcut, încă din anul 1994, o propunere extrem de avantajoasă Ministerului Sănătății. „Era o propunere în care statul avea 95% din drepturile ce decurg din producerea antidotului SIDA”, a mărturisit Cristina Nicolescu. Pentru a fi produs în România, era necesară aprobarea din partea Comisiei Medicamentului, din cadrul Ministerului Sănătății. „Au cerut teste peste teste și au fost nevoiți să aducă din Africa sute de mostre. Le-au pus la dispoziția specialiștilor din minister”, a adăugat Cristina Nicolescu.

Cazul Colladeter, în Evenimentul zilei din 1995

Recunoscut pe plan internațional și pomenit în studiile de specialitate ca medicament anti-HIV, adică împotriva virusului care provoacă SIDA, povestea medicamentului-minune Colladeter a iscat multă vâlvă în lumea medicală și în presa anilor ’90. Deși mulți pacienți, printre care și copii, au fost vindecați în urma tratamentelor cu acest medicament naturist, marea majoritate a factorilor de decizie din spitale și din Ministerul Sănătății au privit cu scepticism apariția lui.

Evenimentul zilei, pe 13 aprilie 1995, a relatat despre testarea medicamentului ce poate vindeca SIDA. În acea perioadă, cinci familii au făcut greva foamei, în semn de protest față de lipsa de reacție a autorităților privind începerea testărilor toxicologice la medicamentul Colladeter. Mai mulți părinți disperați, ai căror copii erau bolnavi de SIDA, s-au oferit voluntari pentru testările oficiale, însă au fost refuzați.


Citiţi şi:

Cum s-a dat – în realitate – de gol directorul Hexi Pharma arătând că serviciile secrete sunt în spatele afacerii

Un insidios genocid controlat: Peste 2,25 milioane decese au survenit în ultimii 10 ani tocmai datorită sistemului medical american

 

yogaesoteric
25 iulie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More