Didier Raoult consideră că vaccinurile nu oferă o protecție semnificativă. „Suntem la aproximativ 50%”

Întrebat despre eficacitatea vaccinului, Didier Raoult se arată destul de sceptic, contrastând cu entuziasmul privind derularea campaniei de vaccinare: „Avem 350 de persoane vaccinate diagnosticate cu covid. Incidența la vaccinați, indiferent de serul folosit, scade la jumătate față de grupul celor nevaccinați. Nu există o diferență semnificativă”, spune el.

Mai mult, în ceea ce privește rata de protecție a vaccinurilor, datele colectate indică faptul că „suntem la aproximativ 50%”. Pentru Didier Raoult, aceste cifre sunt în conformitate cu publicațiile din literatura științifică, care nu sunt în totalitate în concordanță cu comunicatele de presă furnizate de laboratoare.

Când vrem să arătăm că vaccinul funcționează, includem doar persoanele care au făcut un test PCR sau sunt simptomatice”, adaugă el, precizând că studiile privind eficacitatea vaccinului iau în considerare pe cei pozitivi și cazurile simptomatice, dar nu iau în considerare purtătorii asimptomatici.

Concluziile pot fi contrastante deoarece simptomele sunt supuse interpretării: „Nu este un fapt brut, la care se răspunde cu da sau nu”, spune profesorul. Prin urmare, este necesar să analizăm studiile în profunzime și nu doar rezumatele studiilor, pentru a analiza rezultatele.

În plus, el afirmă că nici eficiența împotriva variantelor virusurilor nu este dovedită. Astfel, potrivit directorului IHU, „cu datele actuale, nu putem spune că vaccinurile oferă o protecție semnificativă (…) deoarece proporția purtătorilor asimptomatici rămâne extrem de mare. Ideea vaccinării pentru a proteja întreaga populație nu este realistă în această situație”.

El citează și exemplul a 46 de pacienți care au avut covid în decurs de o săptămână de la injectare. „Probabilitatea să faci Covid în decurs de o săptămână, dacă ești nevaccinat, este mai mică decât dacă ești vaccinat. Este un fapt care nu a fost documentat până acum și este foarte surprinzător.

Profesorul se întreabă: sunt acești oameni asimptomatici și injecția le-a declanșat boala? „Există un fenomen real care este de luat în considerare”, avertizează el.

Citiți și:
Măsurile sanitare împotriva covid-19 sunt „total ineficiente”, susține prof. Didier Raoult
Didier Raoult savantul francez care a găsit un remediu pentru Covid-19: «Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția cea mai bună!»
Zgomotul și furia din jurul vaccinului anticovid

yogaesoteric
28 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More