Măsurile sanitare împotriva covid-19 sunt „total ineficiente”, susține prof. Didier Raoult

Restricțiile adoptate pentru a combate epidemia au avut probabil un rol benefic în dispariția infecțiilor respiratorii și digestive, dar nu au avut niciun efect pentru covid”, spune prof. Didier Raoult într-un videoclip săptămânal publicat de Institutul IHU Méditerranée.

Profesorul a ajuns la această concluzie citând „cel mai bun epidemiolog din lume”, profesorul John Ioannidis de la Universitatea Stanford, „care a ținut o prelegere în care susținea că măsurile sociale sunt fie inutile, fie înrăutățesc situația”.

Drept urmare, „toate măsurile pe care le-am luat până acum pentru a controla covid sunt total ineficiente”, concluzionează dr. Raoult.

O paralelă cu SARS?

Făcând o paralelă cu răspândirea Sindromului Respirator Acut Sever (SARS), un coronavirus care a apărut în China în 2002, specialistul în boli infecțioase a respins ideea că virusul a fost transmis doar prin „contact direct, care ar fi putut fi evitat destul de ușor”. Profesorul Raoult menționează un studiu chinez din 2014, în care cercetătorii au făcut o ancheta minuțioasă pentru a explica răspândirea SARS în 2002, într-un hotel din Hong Kong.

Concluzia acestui studiu a fost că răspândirea aeriană privind cel mai mare focar comunitar de SARS din 2003 s-a extins de fapt dincolo de hotelul unde fusese detectat și a afectat clădirile rezidențiale aflate la mai mult de 200 metri de sursă.

Depistarea unor astfel de transmisii pe distanțe lungi, prin aer, poate explica de ce „măsurile noastre sunt în realitate inutile”, continuă el. „Niciun mijloc de protecție nu poate garanta o distanță de 200 de metri”, concluzionează directorul general al IHU Méditerranée Infection.

Citiți și:
Didier Raoult savantul francez care a găsit un remediu pentru Covid-19: «Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția cea mai bună!»
Interviu cu profesorul Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel, despre medicină, pandemie, coronavirusuri, vaccin anti-covid-19

 

yogaesoteric
30 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More