Dieta cu miere şi scorţişoară

 

Dieta cu miere şi scorţişoară este destinată atât doamnelor cât şi domnilor. Nu este o reţetă de slăbit miraculoasă în care veţi scăpa de kilogramele în plus peste noapte, nefăcând nimic, aşa cum multe diete din felurite reviste promit, şi nici nu vă pune sănătatea în pericol în vreun fel, ba din contră, are rolul de a crea un echilibru în organism.

Cum funcţionează dieta cu miere şi scorţişoară?

Mierea de albine este un aliment natural complex, bogat în vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi. Datorită acestor ingrediente ea stimulează metabolismul, ajutând astfel la arderea grăsimilor.

Scorţişoara are rolul de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi creşte metabolismul glucozei, îmbunătăţind funcţiile insulinei. O glicemie crescută declanşează secreţia de insulină, ducând la depozitarea grăsimilor în organism – scorţişoara previne acest fapt, și astfel te ajută să slăbeşti.

Pe de altă parte, mierea de albine, dar mai ales în combinaţie cu scorţişoara, reglează digestia şi menţine sănătatea sistemului digestiv. Se ştie că o digestie bună ajută la normalizarea greutății.

Prin reglarea nivelului glicemiei, combinaţia de miere cu scorţişoară scade poftele alimentare, mai ales pofta de dulciuri (care ştim foarte bine că îngraşă), și astfel, consumând mai puţine calorii, pierdem kilogramele în exces.

Este deci logic şi uşor de înţeles cum funcționează dieta cu miere şi scorţişoară, ajutându-ne să ne armonizăm greutatea.

Ingrediente şi mod de preparare

Ingredientele sunt simple și ușor de procurat:
– 1 lingură miere de albine naturală (de orice fel)
– 1 linguriţă de scorţişoară pudră (recomandată este scorţişoara Ceylon şi nu Cassia)
– apă (250ml – 300ml)
– opţional zeamă de lămâie

Turnaţi un pahar de apă ușor încălzită peste o linguriţă de scorţişoară pudră şi lăsaţi la macerat 10-15 minute. Adăugaţi apoi o lingură de miere. Puteţi adăuga şi puţină zeamă de lămâie.
Amestecaţi bine întreaga compoziţie până se topeşte mierea şi astfel aveţi o doză necesară dietei cu miere şi scorţişoară.

Mod de administrare

Consumaţi această băutură dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de culcare. O puteţi consuma şi în timpul zilei cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Puteţi împărţi o doză în două şi astfel consumaţi jumătate dimineaţa şi jumătate seara. De asemenea, puteţi consuma şi câte două doze pe zi.
Această băutură are un efect uşor energizant, aşa că dacă aveţi probleme cu somnul renunţaţi să o mai beţi seara.

Rezultatele încep să apară cam după 5-7 zile. Urmând această cură fără să ţineţi şi un regim alimentar, puteţi slăbi până la 2 kg pe săptămână, în funcţie de metabolism şi de stilul vostru de viaţă (mai activ sau sedentar).

Pentru cât timp trebuie să ţin dieta cu miere şi scorţişoară?

Pentru că nu este deloc toxică şi nu destabilizează în niciun fel organismul, dieta cu miere şi scorţişoară poate fi urmată pe o perioadă oricât de lungă. Cu alte cuvinte, prelungiţi tratamentul indiferent cât de mult doriţi, până când sunteţi mulţumiți de rezultate. Depinde doar de dumneavoastră câte kilograme doriţi să slăbiţi. Astfel, puteţi ţine cura 2-3 săptămâni, o lună, câteva luni, jumătate de an, sau o puteţi transforma într-un stil de viaţă.

Ţineţi cont însă că fiecare organism este unic şi că efectele curei se vor face simţite în funcţie de metabolism.

Dieta cu miere şi scorţişoară, împreună cu sora ei „mişcarea” pot face minuni pentru obținerea unei siluete armonioase.

Citiţi şi:

Prezenţa echilibrată a enzimelor în alimentaţie ne ajută să ne menţinem într-o stare de sănătate înfloritoare și face cu putință mărirea longevității 
Jon Gabriel, omul care a slăbit 100 de kg fără a ţine o DIETĂ!
Reţete pentru regimul Ohsawa

 

yogaesoteric
6 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More