Digitalizarea, miza de 1,8 trilioane de dolari
Apariția rapidă a noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, edge computing și mobilitatea inteligentă, accelerează ritmul de implementare a tehnologiilor digitale la nivel mondial.
Perturbările de piață induse de pandemie și adoptarea pe scară largă a modelelor de lucru hibride au accelerat, de asemenea, procesul, împreună cu afluxul de noi investiții în acest sector.
Potrivit cercetărilor International Data Corporation, cu sediul în Massachusetts, cheltuielile globale pentru digitalizare vor crește cu aproape 18% în acest an, ajungând la 1,8 trilioane de dolari.
The National a analizat 14 tendințe tehnologice semnificative, sugerate de McKinsey Technology Council, care urmează să schimbe peisajul industriei. Digitalizarea este zugrăvită în tușe mirobolante, fără a se trage necesarul semnal de alarmă cu privire la centralizarea, controlul și supravegherea extinsă a activității umane:
În ultimii ani, utilizarea inteligenței artificiale aplicate, care a înregistrat o investiție de 165 de miliarde de dolari în 2021, a apărut în diverse industrii și funcții de afaceri. Din 2018 până în 2021, a obținut cele mai mari scoruri de inovație.
Conectivitatea avansată, care a atras o investiție de 166 de miliarde de dolari anul trecut, devine critică pentru toate industriile, deoarece poate stimula creșterea și productivitatea. Tehnologiile biologice și informaționale convergente îmbunătățesc sănătatea și performanța umană, modifică lanțurile valorice alimentare și creează produse și servicii inovatoare.
Descoperirile în biologie, combinate cu inovațiile în tehnologia digitală, ar putea ajuta organizațiile să răspundă la cerințele din diverse industrii, cum ar fi îngrijirea sănătății, alimentația și agricultura, produsele de consum, sustenabilitatea și producția de energie și materiale prin crearea de noi produse și servicii, se arată în raport.
De asemenea, mobilitatea a ajuns la un „mare punct de inflexiune” – o trecere la tehnologii autonome, conectate, electrice și inteligente. Această schimbare are drept scop eficiența și durabilitatea transportului terestru și aerian de persoane și bunuri. Tehnologiile de mobilitate au atras anul trecut 236 de miliarde de dolari.
Web3, cu investiții de 110 miliarde de dolari, este considerat modelul viitor pentru internet care descentralizează autoritatea și o redistribuie utilizatorilor, oferindu-le un control sporit asupra modului în care datele lor personale sunt monetizate și o proprietate mai puternică asupra activelor digitale.
Un total de 136 de miliarde de dolari au fost investiți în cloud și edge computing, o industrie care permite distribuirea optimă a datelor și permite companiilor să furnizeze noi servicii.
Printre noile domenii digitale, McKinsey menționează învățarea automata industrială (ML), identitatea digitală, tehnologiile spațiale și cuantice.
Bun venit în lumea în care oamenii vor trece în plan secund.
Citiți și:
Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?
Scamatoria digitală
yogaesoteric
14 septembrie 2022