Din exportator de îngrășăminte, România a devenit importator total

Importurile de îngrășăminte au crescut cu 34% și s-au scumpit de 3 ori. Din exportator de îngrășăminte, România a devenit importator total. Toate creșterile de prețuri la îngrășăminte se vor duce în prețurile produselor finite. Pâinea o să devină un lux.

Ceaușescu ne-a lăsat 5 mari combinate care produceau îngrășăminte și exportam foarte mult. Mai rămăseseră în ultimii 10 ani două. S-au închis și alea. Zeci de mii de locuri de muncă pierdute.

Ioan Nicolae, de la Interagro, care preluase combinatele, a cerut de la ministerul condus de Videanu la vremea aceea, al Economiei, să cumpere gaz pentru combinate doar din producția internă, deoarece avea preț mai mic. Și a justificat asta pentru a se putea bate cu producătorii ucraineni, care aveau prețuri mai mici. Și pentru a putea menține peste 10.000 de locuri de muncă.

Ei bine, fiindcă Videanu a aprobat, Kovesi i-a arestat pe amândoi pentru sabotarea economiei naționale. A calculat un prejudiciu de peste 100 de mil. EUR. Adică diferența dintre prețul gazului de import, de la ruși, și cel produs intern. Adică, Nicolae ar fi fost indicat să cumpere doar gaz de import, fiindcă era mai scump.

Kovesi a lucrat mână în mână cu cei care au dorit să îngroape industria românească. A distrus tot, în numele luptei anticorupție. A lăsat piața românească la discreția companiilor străine. În aplauzele proștilor, care o divinizau. De aia au și extras-o cei de la Bruxelles.

Evident că dosarul s-a fâsâit în timp, n-a fost nimeni condamnat. Era o imbecilitate. Dar combinatele s-au închis apoi și oamenii au fost trimiși acasă. Așa că acum cumpărăm îngrășăminte la prețuri care or să ne îngroape.

Autor: Angelo Davidescu

Citiți și:
Noua Ordine Mondială, școlită de Soros. Planul de supunere socială și economică a omenirii
România înainte de Titanic vals. Mintia, pesta și asasinii sistemul energetic românesc și ai gospodăriilor românești!

 

yogaesoteric
22 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More