Statul New York a renunțat la obligativitatea purtării măștii în transportul public după 28 de luni

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a abrogat, în luna septembrie, hotărârea de a purta obligatoriu masca de protecție în mijloacele de transport public. New-Yorkezii au putut în sfârșit respira liberi, după 28 de luni.

Kathy Hochul a adăugat că măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii nici în aeroporturi și nici în vehiculele de tip ride-share.

Obligativitatea a fost introdusă în aprilie 2020 ca urmare a răspândirii rapide a virusului în orașul New York, însă abia acum, datorită îndrumărilor primite din partea specialiștilor de la CDC, purtarea măștii a devenit opțională: „Este necesar să restabilim normalitatea în viețile noastre”, a spus Hochul. „Măștile sunt încurajate, dar opționale.”

Guvernatorul a susținut că New York se află într-o poziție mult mai puternică deoarece numărul persoanelor infectate și al celor spitalizate scade gradual: „[Masca] a fost întotdeauna un element de aducere aminte a faptului că ceva nu era normal și a fost acolo dintr-un motiv întemeiat. A protejat sănătatea și acum suntem într-un punct cu totul diferit.

Obligativitatea purtării măștii a fost înlăturată și din adăposturi și închisori, însă va rămâne în vigoare pentru casele de bătrâni, spitale și alte unități de îngrijire medicală autorizate de stat.

În luna aprilie, președintele Joe Biden a decis să înceteze aplicarea unui mandat la nivel național pentru transportul public, deoarece un judecător din Florida a decis că directiva este ilegală, însă statul New York a continuat să o pună în aplicare. Chiar dacă la începutul pandemiei mandatul era respectat pe scară largă, treptat locuitorii statului New York au început să-l ignore.

Janno Lieber, directorul executiv al Autorității Metropolitane de Transport, a declarat într-o conferință de presă că a devenit „din ce în ce mai dificil să se justifice și să se impună o cerință de purtare a măștii, pe măsură ce atât orașul, cât și multe alte locuri, începeau să se redeschidă”.

Reporterul BBC Natalie Sherman susține că decizia lui Kathy Hochul de a pune capăt ordinului de purtare măștii nu a fost surprinzătoare, de fapt, pentru unii, cea mai mare surpriză a anunțului a fost că mandatul era încă în vigoare. Rămâne de văzut dacă, pe măsură ce se apropie iarna, oamenii vor reveni voluntar la purtarea măștii.

Decizia statului condus de democrata Kathy Hochul a venit cu mult în urma celor conduse de republicani. Statele Mississippi și Texas au renunțat la măști încă din luna martie 2021.

Măsura a venit și în contextul apropierii alegerilor Midterm, unde democrații sunt considerați victime sigure în fața opoziției republicane.

Citiți și:
Un medic zguduie lumea științei: ‘Covid-19 este o farsă! Masca, distanţarea şi testele sunt inutile! Totul e o afacere’
Un studiu recent constată că obligativitatea de a purta mască nu a redus decesele, spitalizările sau cazurile de covid

 

yogaesoteric
22 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More