Dispozitiv de încălzire a locuințelor creat de o pensionară din Rusia

 

Galina Romașkova din Podolsk a inventat un dispozitiv care ajută la încălzirea eficientă a locuințelor și la arderea gunoiului fără emisii nocive. În aparență aceasta este o bucată simplă de țeavă!

Cândva inginer-constructor, Romașkova a zburat într-o vizită de lucru în Nijnevartovsk și, uitându-se prin geamul avionului s-a îngrozit: în locurile de extracție a petrolului taigaua era neagră de funingine! Revenind la biroul său, unde erau create echipamente, Galina Alekseevna s-a pus pe capul superiorilor săi: „Haideți să ne gândim cum să reducem emisiile nocive!”. „Iată gândește-te tu”, i-a răspuns șeful.

Și ea a făcut un experiment. A luat două vase cilindrice cu apă, a tras prin fiecare dintre ele câte o țeavă și a pus sub ele arzătoare. Numai că în primul vas țeava era obișnuită, netedă și dreaptă, iar în al doilea – echipată cu inserții goale speciale. Arzătoarele funcționau. Prima țeavă emana fum ca o locomotivă cu aburi: funingine, fum, miros… Temperatura la ieșire era până la +700°C. Iar din a doua fum aproape că nu ieșea și (ceea ce este cel mai impresionant) termometrul la ieșire nu arăta mai mult de +55°C. Unde este toată energia termică? „A fost transmisă apei prin care a trecut conducta”, explică Romașkova. Apa nu fierbea acolo, ci clocotea. Ea a umplut vasele, fapt datorită căruia căldura din țeavă ieșea mai repede și mai eficient. Dar principalul aspect, a dispărut funinginea și fumul!

Galina Alekseevna a efectuat mai mult de 400 de măsurători, rezultatele au fost prezentate în jurnalul de cercetări pe 17 foi. Și a vorbit despre descoperire la Consiliul de experți al biroului său. „Nu se poate!”, a reacționat conducerea. Și, în loc să sprijine angajata, oferindu-i posibilitatea să continue cercetarea, a demis-o.

Cu toate acestea, ea a primit certificatul de autor. Dispozitivul l-a numit „îngrăditor de foc”. După cum se menționează în descriere, „invenția se referă la mijloacele împotriva incendiilor cu flacără deschisă în conducte etc.”.

Romașkova a verificat „îngrăditorul de foc” în casa sa de vacanță: l-a instalat ca o țeavă în sobă și a făcut focul cu lemne. Cenușă nu a ieșit (absolut totul a ars!), dar casa s-a încălzit bine. De asemenea, ea a testat dispozitivul în calitate de țeavă de eșapament la mașină. Verdictul comisiei: „În procesul testării nu au ieșit fum, gaze de eșapament, funingine și miros”.

„Acum se vorbește mult despre energia «verde». Acum trei ani, a fost acordat premiul Global Energy pentru tehnologia de ardere cu plasmă a deșeurilor. Dar dispozitivul meu este mai ușor de făcut” – subliniază Romașkova. „El ar fi util în diferite domenii. Dar dacă va fi produs în masă, vom putea curăța treptat orașele noastre de gunoi. Și vom primi energie electrică suplimentară!”

Citiţi şi:

O invenție românească poate salva planeta!

Încălzire cu costuri zero. Cum se construiește, pas cu pas, un panou solar din cutii de bere

 

yogaesoteric
27 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More