Pfizer a retras cererea de autorizare a vaccinului anti-covid în India. De ce a luat această decizie

 

Pfizer a retras cererea de autorizare a utilizării în regim de urgență a vaccinului anti-covid în India.

Producătorul de vaccinuri anti-covid nu a reușit să îndeplinească cererea autorităților de reglementare a medicamentelor din India în vederea unui studiu local pe tema siguranței și a imunogenității, relatează Reuters.

Aceasta înseamnă că vaccinul Pfizer nu va fi disponibil în India în viitorul apropiat.

Autoritățile medicale din India au declarat că, în general, ei solicită astfel de teste și studii clinice pentru a vedea dacă un vaccin este sigur și generează imunitate pentru cetățeni.

Compania americană, care a fost și primul producător de vaccin anti-covid care a cerut aprobarea de urgență în India pentru serul dezvoltat împreună cu BioNTech, și-a retras cererea de autorizare a vaccinului după o întâlnire cu CDSCO.

Autoritatea pentru reglementarea medicamentelor a scris pe website că experții din cadrul CDSCO nu recomandă vaccinul Pfizer din cauza efectelor adverse raportate în alte țări, efecte adverse care încă sunt cercetate și investigate de specialiști.

Aceștia au mai spus că Pfizer nu a propus încă niciun plan pentru a oferi niște date concrete despre siguranța vaccinului în India.

„Pe baza deliberărilor survenite în urma ședinței, dar și a necesității de informații suplimentare de care CDSCO are nevoie, compania a decis să retragă cererea pentru moment”, au scris cei de la Pfizer într-un comunicat.

„Pfizer nu va înceta să coopereze cu CDSCO și va retrimite cererea de aprobare, împreună cu alte informații, pe măsură ce datele devin disponibile”, au adăugat cei de la Pfizer.

Citiţi şi:

Secretele întunecate ale companiei Pfizer

Efecte adverse grave ale vaccinului Covid de la Pfizer. Patru voluntari au dezvoltat paralizie facială, iar două cadre medicale şoc anafilactic

 

yogaesoteric
27 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More