Dispozitivul care este de 16 ori mai eficient decât panourile solare

Am aflat care este dispozitivul care se montează pe acoperişul casei şi este de 16 ori mai eficient decât panourile solare. Noul dispozitiv este capabil să genereze cu 50% mai multă energie electrică decât panourile solare la acelaşi preț, potrivit celor care l-au inventat.

A apărut dispozitivul care promite să detroneze panourile solare.

A fost inventat un dispozitiv mult mai mic, dar care este mult mai eficient ca panourile solare. Costurile sunt aceleași.

Românii vor avea la dispoziție în viitor un nou dispozitiv care va fi mult mai eficient decât panourile solare.

Dispozitivul de captare a vântului de pe acoperiş este capabil să genereze cu 50% mai multă energie electrică decât panourile solare la aceleaşi costuri, anunță inventatorii americani.

Dispozitivul va restructura piața energiei regenerabile, promit inventatorii

Aceasta este o inovaţie care modifică regulile jocului, adăugând o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri”, a declarat şeful Aeromine.

Printr-o amprentă mult mai mică se înțelege că o singură unitate poate să furnizeze aceeaşi cantitate de energie ca aproximativ 16 panouri solare.

Designul care a fost creat de Aeromine Technologies, un start-up cu sediul în Texas, SUA, înlocuieşte paletele întâlnite în turbinele eoliene tradiţionale cu un sistem aerodinamic care recoltează energia din fluxul de aer de deasupra unui imobil. Asta le face să fie foarte silenţioase şi sigure pentru păsări şi alte animale sălbatice, potrivit Yahoo.

Dispozitivul, util și marilor corporații

Acesta dispozitiv va modifica total jocurile, adăugând o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri, ajutând corporaţiile să îşi atingă obiectivele de rezilienţă şi de sustenabilitate cu o sursă de energie regenerabilă distribuită neexploatată”, a declarat David Asarnow, CEO al Aeromine.

Tehnologia brevetată de Aeromine aduce performanţa energiei eoliene pe piaţa generării la faţa locului, atenuând constrângerile moştenite de la turbinele eoliene care se învârt şi de la panourile solare mai puţin eficiente”, anunță compania.

De asemenea, dispozitivul Aeromine necesită 10% din spaţiul necesar pentru panourile solare, fiind capabil să producă energie electrică 24 de ore pe zi, pe tot parcursul anului.

Dispozitivul, folosit și la încărcarea mașinilor electrice

Firma inventatoare mai anunță că tehnologia va reduce nevoia unei clădiri de capacitate de stocare a energiei şi ar putea chiar să facă o clădire independentă din punct de vedere energetic, în funcţie de cum arată, dar și unde este amplasată.

Dispozitivul este testat acum la o unitate de producţie din Michigan, în timp ce aplicaţiile viitoare ar putea include clădiri rezidenţiale mari, precum şi staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Nu în ultimul rând, dispozitivul, chiar şi pe vânt moderat, va putea crea energie pentru clădirile mari, cu acoperişuri plate, cum ar fi depozite, centre de date, clădiri de birouri, apartamente etc.

Citiți și:
Energia eoliană – folosită încă din antichitate, redescoperită în prezent
Folosind numai 0,1% din această energie, vom asigura electricitate pentru întreaga planetă!

 

yogaesoteric
16 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More