Folosind numai 0,1% din această energie, vom asigura electricitate pentru întreaga planetă!

 

Oamenii de știință au inventat o metodă prin care, folosind doar 0,1% din imensa energie a oceanelor, vom asigura energie electrică pentru întreaga planetă!

Faceți cunoștință: acesta este Wave Star – o mașină care creează energie electrică utilizând energia valurilor.

 

Tehnologia implicată face posibilă transformarea energiei cinetice a valurilor în energie electrică. Mașina, care a fost construită în Danemarca, este echipată cu flotoare speciale care plutesc pe valuri. Mișcarea flotoarelor este transmisă unor generatoare rotative speciale, care vor permite crearea continuă de energie electrică.

Cu toate acestea, instalația nu funcționează mereu. Pe timp de furtună, când valurile sunt prea mari, flotoarele se ridică la o distanță sigură de apă.

Oamenii de știință care au creat acest sistem consideră că el poate fi îmbunătățit ca să valorifice, pe lângă energia valurilor, și energia solară și pe cea a vântului.

Astfel de centrale electrice vor fi construite în multe locuri ale planetei noastre, începând deja de anul viitor. Fiecare instalație va putea produce câte 6 megawați de energie electrică, ceea ce permite alimentarea cu energie a mai mult de 4 mii de case!

Potrivit oamenilor de știință, dacă omenirea ar folosi măcar 0,1% din energia oceanelor, ar fi capabilă să satisfacă pe deplin necesitățile de electricitate ale planetei!

În același timp, energia electrică produsă astfel ar fi pur ecologică. Și noi în sfârșit nu vom mai tortura planeta, extrăgând resurse miniere într-un mod barbar.

Citiţi şi:

Energie liberă gratuită ce este extrasă din vid! (I)

Energia eoliană – folosită încă din antichitate, redescoperită în prezent


 

yogaesoteric
28 septembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More