DMT – Molecula Spiritului

preluat de pe antiiluzii.blogspot.com

 

Acest documentar, lansat în 26 septembrie 2010 în SUA (Wappinger Falls, New York), se bazează pe cercetările doctorului Rick Strassman, profesor de psihiatrie la Universitatea din New Mexico, făcute între 1990 şi 1995, cu sprijinul a 60 de voluntari, unii dintre ei fiind intervievaţi în film, şi rezultatele fiind publicate în cartea „DMT: The Spirit Molecule”, ajunsă, acum, la a XV-a ediţie.

Dimetiltriptamina sau N,N-dimetiltriptamina, pe scurt DMT, este un compus halucinogen din familia triptaminei. DMT este prezentă, în mod natural, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales în corpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul. Documentarul susţine ipoteza producerii lui, în fapt, de către glanda pineală sau epifiza.

Dimetiltriptamina

Conform ştiinţei oficiale, rolul acestei substanţe în organismul uman ramâne nedeterminat şi mecanismul fiziologic al producerii ei nu este elucidat, fiind considerată mai mult, la modul evident simplist, un „reziduu biologic”, când ar trebui să fie clar că o substanţă comună plantelor, animalelor şi omului, poate unică, din acest punct de vedere, trebuie să aibă, dimpotrivă, un rol esenţial; unii dintre protagoniştii filmului o consideră ca fiind „limbajul comun molecular”, un gen de mediator spiritual natural.

Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina, cu hormonul numit melatonină şi, desigur, cu alte triptamine cu efect halucinogen, ca de exemplu: psilocibina (4-hidroxi-dimetiltriptamina – alcaloid ce intră în componenţa ciupercilor halucinogene), 5-metoxi-dimetiltriptamina, bufotenina (5-hidroxi-dimetiltriptamina) şi psilocina (4-hidroxi-dimetiltriptamina).
În multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosită sub diverse forme, fiind de regulă injectată sau inhalată, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi Ayahuasca, o combinaţie folosită de indigenii din zona Amazonului, obţinută prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al monoaminooxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizează rapid DMT, făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală. [Nota redacţiei yogaesoteric: Nu recomandăm sub nicio formă consumarea unor substanţe halucinogene, deoarece acestea au efecte nocive, nefaste, dezastruoase asupra organismului uman. Acestea nu doar provoacă o stare de disipare la nivel mental, ci şi o stare de dependenţă şi tocmai de aceea sunt foarte periculoase. Tocmai de aceea substanţele psihedelice, inclusiv plantele halucinogene, sunt interzise prin lege, iar consumul şi chiar deţinerea lor este o infracţiune pedepsită chiar cu închisoarea.]

Documentarul are o structură simplă: Joe Rogan defineşte practic capitolele şi conceptele de bază ce urmează a fi dezbătute ulterior, prin prisma a două concepte aflate tradiţional în opoziţie, ştiinţa şi spiritualitatea, de către dr. Strassman, însuşi, de Graham Hancock, de unii dintre voluntarii care au participat la experiment sau alţi consumatori de DMT, de experţi în medicină, neurologie şi ştiinţe sociale şi chiar teologi.

Experienţele spirituale narate de cei intervievaţi, sunt însoţite de o grafică ieşită din comun, multe dintre imaginile multicolore, neobișnuite, preluate direct din filmele psihedelice ale anilor `60, reuşesc să dea substanţă vizuală cuvintelor pline de semnificaţii, de altfel, ale scenariului. [Nota redacţiei yogaesoteric: Pentru toţi practicanţii avansaţi ai sistemului yoga este evident faptul că experienţele spirituale au o serie de componente şi valenţe superioare care lipsesc cu desăvârşire în cazul stărilor alterate de conştiinţă induse de consumarea unor substanţe halucinogene, naturale sau artificiale. Pot exista unele asemănări superficiale, dar o adevărată cercetare ştiinţifică în această direcţie ar trebui să includă şi diferenţele imense care există între cele două tipuri de experienţe. Chiar dacă unele substanţe psihedelice pot stimula, de exemplu, glanda pineală, cu toate acestea substanţele psihedelice au multe alte efecte secundare nocive şi în plus creează dependenţă. Nu vă recomandăm să faceţi experimente cu astfel de substanţe care pot avea consecinţe dezastruoase şi, înainte de toate, sunt ilegale.]

Dr. Rick Strassman

Dr. Rick Strassmann, se dovedeşte a fi una dintre excepţiile notabile ale psihiatriei, care şi-a depăşit obligaţiile de om de ştiinţă, atât în termenii deschiderii sale evidente faţă de latura spirituală incontestabilă a experimentelor, cât şi a sensibilităţii recunoscute cu care şi-a tratat pacienţii temporari, pe care nu i-a supus niciodată unei atitudini sceptice, reducţioniste, oricât de bizare le-ar fi fost rapoartele, care contraziceau clar, paradigma naturii noastre exclusiv materiale şi a existenţei noastre limitate, încetăţenită de aşa-zisa ştiinţă oficială cu aportul direct a doi masoni celebri, Isaac Newton, în fizică şi Charles Darwin, în biologie.

În carte, dar şi în film, Dr. Strassmann merge chiar mai departe de atât, amintind paralelismele izbitoare dintre stările induse de administrarea artificială de DMT şi experienţele mistice induse natural de DMT, în cazurile de moarte clinică, ce sunt cunoscute ca NDE (Near Death Experiences), când se raportează, aproape generalizat, contactul şi comunicarea cu fiinţe autonome, inteligente, non-corporale, în spaţii aparţinând dimensiunilor superioare sau poate, cum îngândurat repeta unul dintre subiecţii experimentelor, pe tărâmul divin.

Extrema stranietate a acestor relatări despre „alte lumi” şi „locuitorii lor”, a zdruncinat serios convingerile unui psihiatru de formaţie clasică, până atunci, pe care latura morală a împingerii la limită a unor oameni, numai de dragul cercetării ştiinţifice, nu l-a lăsat deloc indiferent, mai ales că nu avea, practic, explicaţii pentru conţinutul rapoartelor, tot mai numeroase, dar motivaţia principală a stopării experimentelor, a fost presiunea crescândă generată de comunitatea psihiatrică şi de politicieni, pentru a-l forţa să se retragă din cercetarea psihedelică, finanţată din bani publici.

Dr. Strassmann s-a retras, dar nu înainte de a încălca toate preceptele de siguranţă deontologică insuflate colegial de psihiatrul supervizor ce-i fusese impus de organismele de reglementare, Daniel Freeman, de la Universitatea California din Los Angeles, care rezumase magistral interdicţiile oficiale, de a nu căuta cumva remedii eficiente, psihiatrice sau contra dependenţei de droguri şi alcool, care ar fi ruinat, în timp, monopoluri ale statului şi ale trusturilor farmaceutice, eliminând clienţii potenţiali.

Documentarul explorează pe larg atitudinea societăţii faţă de uzul de droguri psihedelice şi contrastul dintre politica strictă antidrog a SUA – care interzice nu numai uzul acestor droguri, dar şi cercetările ştiinţifice asupra efectelor lor – şi societăţile mult mai tolerante, din alte părţi ale lumii.

Graham Hancock

Politica SUA în această privinţă este cel puţin indiferentă şi în mod cert ipocrită şi contradictorie, doar aparent lipsită de logică, însă, fiindcă accesul la realităţi alternative şi în dimensiuni superioare ale existenţei, asigurat de aceste substanțe, este o ameninţare directă la adresa modelului materialist al lumii terestre impus de „cei aflaţi la vârful puterii”, cum spune Graham Hancock în film. Declararea naturii ca fiind ilegală şi, simultan, acceptarea patentării ei de către corporaţii lacome ca Monsanto, reprezintă una dintre caracteristicile definitorii ale „minunii umaniste” numită capitalism.

Joe Rogan, prezentatorul acestui documentar, dar şi al celui despre marijuana, The Union – The Business Behind Getting High, din 2007, este binecunoscut ca un critic virulent al acestei politici meschine, denunţând aparenta obtuzitate a politicienilor americani, care legitimează folosirea acestor droguri (inclusiv mult detestata marijuana) pentru bolnavii aflaţi în stare terminală, dar nu şi folosirea lor, legală, de către oamenii sănătoşi. Ce se poate concluziona din (a)moralitatea celor ce impun astfel de legi, în timp ce impun, tot legal, folosirea de substanţe ca de exemplu fluorul, acuzat tot mai insistent ca fiind inhibitor al activităţii epifizei şi, implicit, al secreţiei naturale de DMT?

Fie că bolnavii în stare terminală nu mai reprezintă oricum o ameninţare pentru ei, mai marii lumii, indiferent ce revelaţii spirituale vor avea folosind drogurile psihedelice, fiindcă nu vor mai trăi suficient de mult, cât să şi povestească despre ele, fie că – din moment ce sunt privite ca nocive pentru un om sănătos, al cărui organism şi sistem imunitar ar suporta mult mai uşor o agresiune chimică, decât un bolnav aflat în stadiul terminal, cu sistemul imunitar ruinat de otrăvurile chimioterapeutice – sunt considerate un mijloc sigur de eutanasiere a unor indivizi deveniţi deja o povară, pentru o societate care celebrează „consumismul” şi nu bunăstarea membrilor ei.

În orice caz, ipocrizia asasină a conducătorilor masoni ai acestei lumi este evidentă, nouă muritorilor de rând fiindu-ne permis să consumăm în orice cantitate şi legal, alcool, responsabil de 70-80.000 de decese anual numai în SUA şi de escaladarea violenţei sub orice formă, sau, de ce nu, tutun, bine tratat încă din faza de cultură cu insecticide şi erbicide radioactive, apoi cu amoniac în faza de fabricaţie, pentru a creşte gradul de dependenţă faţă de nicotină (fapt dovedit de documentele companiei Lorillard Tobacco Company deconspirate în anii ’70), ceea ce conduce, de asemenea, la peste 400.000 de decese anual numai în SUA.

[Nota redacţiei yogaesoteric: Acest articol rezumă ideile din documentarul „DMT: The Spirit Molecule”. Vă rugăm să aveţi în vedere că drogurile şi toate substanţele halucinogene – naturale şi artificiale – sunt atât ilegale, cât şi extrem de dăunătoare pentru cei care cedează tentaţiei de a le consuma; chiar şi o singură experienţă de acest gen are efecte toxice, nocive, la nivelul trupului pentru şapte ani. Deşi există unele fiinţe umane care susţin că în cazul lor consumarea anumitor substanţe a declanşat unele experienţe de factură mistică, în opinia noastră, acestea nu sunt decât experienţe superficiale, grosiere, necontrolate, care nu doar că nu au valoare, ci fac foarte mult rău pe termen lung şi prin aceasta se deosebesc radical de experienţele spirituale induse natural, de exemplu prin practica unor tehnici yoghine – cercetările legate de glanda pineală şi de secreţia naturală de DMT sunt în ceastă direcţie foarte interesante. Pe de altă parte, suntem în totalitate de acord cu ideile legate de faptul că marile afaceri cu droguri la nivel mondial reprezintă doar una dintre numeroasele manipulări criminale care se desfăşoară pe scară largă la ora actuală, căci, aşa cum o demonstrează suficiente investigaţii pertinente, reţelele de trafic de droguri sunt finanţate chiar de cei care susţin că combat drogurile, şi aceasta tocmai pentru a justifica întregul aparat administrativ şi operativ al „luptei împotriva drogurilor”.]

Citiţi şi:

Fizica a atins ultima frontieră: spiritul uman

Alegeţi: viaţă sau moarte! 
MKULTRA. Odioase experimente de control mental şi manipulare comportamentală realizate de CIA

yogaesoteric
27 mai 2011

 
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More