DNA a mers pe burtă cu denunţătorul mincinos

Procesul lui Ionuț Mihăilescu, folosit de parchetul lui Kovesi pentru a o executa pe Alina Bica, a început la ICCJ. Mihăilescu e acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce nu şi-a mai susţinut în instanţă denunţul făcut împotriva rivalei Laurei Kovesi. Ciudat, în acest caz DNA nu a mai făcut spectacolul obişnuit, iar dosarul a fost trimis la ICCJ în mare secret. DNA nu a dat nici măcar un comunicat.

Magistraţi – Instanţe

Foarte ciudat modul în care DNA a acţionat în ceea ce-l priveşte pe denunţătorul mincinos Ionuţ Mihăilescu, pe care parchetul lui Kovesi l-a folosit pentru a o aresta şi executa pe fostă şefă DIICOT Alina Bica în cel de-al treilea dosar al acesteia. DNA a mers pe blat cu Ionuţ Mihăilescu, pe care l-a trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, fără să facă însă spectacolul cu care ne-a obişnuit şi fără să dea nici măcar un comunicat. Informaţia privind trimiterea în judecată a lui Mihăilescu a fost prezentată în exclusivitate de Lumeajustitiei.ro încă din decembrie 2016, dar a surprins tăcerea totală a DNA în legătură cu acest subiect. Între timp, la sfârșitul lunii mai, la Înalta Curte a început procesul pe fond al lui Mihăilescu.

Să ne amintim întâi cine este acest Mihăilescu. Fost consilier al Alinei Bica, trimis în judecată în dosarul ANRP 2 alături de aceasta, Ionuţ Mihăilescu a formulat denunţ din puşcărie împotriva fostei şefe DIICOT, un denunţ în care susţinea cum Bica ar fi primit o sumă de bani, denunţ care a fost de ajuns pentru DNA pentru a o executa pe rivala Laurei Kovesi. Alina Bica a stat două luni în arest preventiv în baza acestui denunţ, pentru ca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie întreaga făcătură să fie devoalată chiar de către Mihăilescu. Acesta pur şi simplu a refuzat să îşi mai susţină denunţul, recunoscând că l-a făcut sub presiunea cătuşelor şi explicând că a ales să procedeze în acest fel pentru a scăpa de acuzaţiile din dosarul ANRP 2 şi pentru a încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei, dar a sfârşit prin a fi fentat de parchetul condus de Kovesi. Cu alte cuvinte, un denunţ mincinos. Cu toate acestea, în mod incredibil, după un simulacru de proces, judecătoarele Leontina Șerban, Geanina Arghir şi Cristina Rotaru au condamnat-o pe Alina Bica pentru o faptă pentru care nu fusese trimisă în judecată, schimbând în ziua în care trebuia să se pronunţe soluţia încadrarea juridică din luare de mită în favorizarea făptuitorului.

Mihăilescu a trecut deja de camera preliminară

Episodul de la ICCJ în care denunţătorul mincinos al Alinei Bica a refuzat să îşi mai susţină declaraţiile date la DNA a fost momentul în care parchetul Iui Kovesi a decis deschiderea unui dosar împotriva lui Mihăilescu. Nu a fost deschis un dosar de mărturie mincinoasă pe motiv că a făcut denunţ mincinos care a avut drept consecinţă arestarea şi distrugerea unui om, ci a fost deschis un dosar pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului pe motiv că Mihăilescu a refuzat să îşi mai susţină denunţul pentru a o înfunda pe Alina Bica.

Tot ce a urmat în acest caz a ieşit însă din tiparele DNA. Mihăilescu a fost cercetat în mare secret şi trimis în judecată tot în secret. Din informaţiile deţinute de Lumeajustitiei.ro, rechizitoriul în cazul lui Mihăilescu este semnat de şeful Secţiei I DNA Gheorghe Popovici, fiind confirmat de însăşi doctoriţa Laura Kovesi, în 8 decembrie 2016. În aceeaşi zi, dosarul lui Ionuţ Mihăilescu a fost înregistrat la Înalta Curte.

Între timp, cauza a trecut de camera preliminară, în 14 februarie 2017, ICCJ confirmând legalitatea rechizitoriului: „Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr.348/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei privind pe inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin precum şi legalitatea administrări probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”. De curând, procesul lui Mihăilescu a început pe fond. Primul termen a avut loc în 26 mai 2017, fiind acordată o amânare pentru 16 iunie 2017. Este foarte posibil ca procesul lui Mihăilescu să nu dureze foarte mult, la fel cum e posibil ca acesta, dacă va avea ghinionul să cadă pe un culoar favorabil DNA, să fie condamnat la închisoare.

Ceea ce păţeşte acest Mihăilescu trebuie să reprezinte o lecţie pentru cei care se gândesc că pot scăpa dacă fac denunţuri mincinoase folosite de procurori pentru distrugerea ţintelor. Oricum, dosarul lui Mihăilescu nu reprezintă decât o presiune pusă pe judecătorii care soluţionează cauza Alinei Bica. O eventuală condamnare a lui Mihăilescu va fi folosită de DNA pentru a încerca să obţină condamnarea Alinei Bica în făcătura de dosar de pretinsă luare de mită. În orice ţară normală Mihăilescu ar fi fost acuzat de mărturie mincinoasă din cauza denunţului mincinos pe care l-a făcut împotriva Alinei Bica, aşa cum procurorii care au executat-o pe fosta şefă DIICOT doar pe baza denunţului lui Mihăilescu, fără a avea alte probe, ar fi fost acuzaţi de represiune nedreaptă.

Citiți și:
Fosta şefă DIICOT Alina Bica, despre infernul din justiţie: «Dacă nu eşti cu ei, te omoară la propriu»
Fost colonel SRI cutremură «binomul»: acuzaţii extreme la adresa lui Kovesi şi Coldea
Cu cât este mai corupt statul, cu atât mai numeroase sunt legile!

yogaesoteric
14 iulie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More