Doctor francez despre vaccinul anti-covid de la Pfizer: N-am văzut niciodată o frecvență atât de ridicată de efecte secundare la un vaccin!


Dacă o dăm în bară, vaccinologia va fi discreditată


Profesor doctor Eric Caumes, directorul departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, s-a declarat îngrijorat din cauza numărului mare de efecte secundare ale vaccinului anti-covid de la Pfizer, scrie Le Parisien.

Într-un interviu acordat publicației franceze, dr. Caumes afirmă că nu există niciun studiu științific care să analizeze datele privind vaccinul anti-covid realizat de Pfizer, compania respectivă anunțându-și pur și simplu rezultatele prin intermediul unui comunicat de presă.

„Rezultatele complete ale testelor clinice ale vaccinului de la AstraZeneca tocmai au apărut în The Lancet și le voi citi cu atenție. Laboratorul britanic a înaintat datele pe care le deține asupra eficacității și siguranței vaccinului pentru analiză, ceea ce îi conferă valoare științifică, de vreme ce au fost recenzați, criticați și aprobați de peers independenți. Asta ar fi necesar să fie regula, dar Pfizer și Moderna pur și simplu au anunțat succesul prin intermediul unui comunicat de presă. N-am mai văzut așa ceva în toată cariera mea de medic!”, a spus Caumes.

Acesta a precizat că a citit un raport privind vaccinul Pfizer de la Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA); datele utilizate de Pfizer pentru a obține autorizarea de comercializare s-au dovedit a fi șocante pentru profesorul francez.

„În timp ce citeam cele 53 de pagini, ceva m-a izbit. Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de evenimente adverse pentru un vaccin. În afară de reacțiile minore de injecție, cum ar fi roșeața locală și durerea, alte efecte secundare apar la rate relativ ridicate, în special la tineri și după a doua doză.

De exemplu, febra. Poate să apară temporar după o injecție; este clasic. Dar aici, 15,8% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani au avut febră de 38 grade Celsius sau mai mare în decurs de șapte zile de la a doua injecție. Și 45% au fost nevoiţi să ia medicamente pentru febră sau durere. Alți 55% au avut dureri de cap și 62% au obosit. Nu, într-adevăr, este mult prea mult, poate că există o problemă…”, a spus Caumes.

Caumes a fost întrebat ulterior ce părere are despre situația din Anglia, unde la două zile de la începerea campaniei de vaccinare, autoritățile au emis o recomandare de urgență prin care solicitau persoanelor cu alergii severe să nu facă vaccinul de la Pfizer, după ce doi pacienți au suferit de efecte adverse severe.
Răspunsul lui Caumes dă naștere unor îngrijorări suplimentare. „Sunt surprins, deoarece aceste reacții adverse nu sunt enumerate în documentul agenției americane pentru medicamente (FDA), care este singura mea sursă”, a spus el. „Acest aspect confirmă că nu ar fi cazul să ne grăbim.”

Cu toate acestea, Caumes ar sfătui în continuare persoanele în vârstă care prezintă cel mai mare risc de a face forme severe de covid-19 și de a muri, să facă vaccinurile Pfizer sau ARN Moderna, din cauza a ceea ce consideră a fi un raport beneficiu-risc favorabil.

Dar nu sfătuieşte oamenii tineri sau sănătoși să facă acest vaccin. „Nu numai că există o lipsă de informații, dar aceste injecții pe bază de material genetic (ARN mesager) nu au trecut niciodată la etapa de comercializare până acum”, a spus Caumes. „Poate că sunt revoluționare, dar vreau dovada fiabilității lor, altfel echivalează cu plasarea încrederii oarbe în industrie.”

Dr. Caumes spune că se teme că va fi numit „conspiraționist”, deoarece imediat când cineva părăsește „gândirea unică, este catalogat drept conspirator sau măgar, așa cum mi-a zis Veran (Olivier – Ministrul Sănătății din Franța – n.r), deși sunt unul care a apărat cel mai mult vaccinurile”.

„Vaccinurile au fost un miracol pentru bolile infecțioase pentru că previn mai degrabă decât vindecă. Dar le spun oamenilor adevărul, pentru că altfel nu vor mai avea încredere în noi, medicii…Mai mult, niciun coleg nu a negat ce-am spus sau a declarat că am greșit pentru că am așteptat rezultatele fazei a treia, pe eficiență. Trăim într-o lume de ipocriți”, a continuat el.

Dr. Caumes a concluzionat afirmând că principala sa grijă este aceea că dacă lumea medicală va da greș cu vaccinul anti-covid, „întreaga istorie a vaccinologiei va fi discreditată. Azi, avem impresia că este necesar să alegem o parte. Dar nu totul este alb și negru, situația este gri și asta se impune să fie spus”.


Citiţi şi:
Efecte adverse grave ale vaccinului Covid de la Pfizer. Patru voluntari au dezvoltat paralizie facială, iar două cadre medicale şoc anafilactic
Profesorul Christian Perronne despre vaccinul anti Covid-19: Există un risc real de a ne modifica pentru totdeauna genele…
Papa Francisc susține vaccinarea tuturor împotriva covid, bogați și săraci. Sună cunoscut?

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More