Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației


„Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”


O minută de la jumătatea lunii martie a grupului de intervenție pentru coronavirus din Austria, obținută de un post de radio și rostogolită în presa vieneză, menționează că premierul Sebastian Kurz ar fi trasat direcția – în prezența vicecancelarului, a ministrului Sănătății și a specialistului în boli tropicale – că teama de coronavirus ar fi nevoie să fie indusă mai puternic în rândul populației „În curând, fiecare dintre noi va ajunge să știe pe cineva care a murit de Corona.”

La solicitările pentru explicații, oficiali guvernamentali nu au infirmat autenticitatea documentului și a convorbirii, dar au relativizat importanța: „A fost un schimb de idei”.

Jurnalul de dimineață al postului de radio Ö1 a publicat conținutul unei minute a ședinței din 12 martie a Grupului de intervenție pentru coronavirus al țării, iar în aceasta premierul și-ar fi exprimat îngrijorarea că nu este niciun fel de preocupare specială în rândul populației față de infecțiile cu noul virus. El recomanda deschis vicecancelarului, ministrului Sănătății și Locuinței, oficialilor și experților că, potrivit protocolului, „oamenilor ar trebui să le fie frică să nu se infecteze sau că părinții ori bunicii lor vor muri”, spune știrea postului de radio preluată de televiziunea publică ORF.

Specialistul în boli tropicale Herwig Kollaritsch a replicat atunci că ar fi necesar să fie clar pentru populație că aceasta este o boală cu potențial mortal și nu o simplă gripă. El a declarat că are în gând modelul din Regatul Unit al anului 1990 al epidemiei de pojar, când comunicarea britanică „a jucat cartea fricii față de populație”. Astfel, mesajul public ar trebui să meargă în așa fel încât oamenii să fie conștienți că „în curând, fiecare din noi vom cunoaște pe cineva care a murit de coronavirus”.

Presa austriacă, în frunte chiar cu radioul care a difuzat știrea în premieră, a căutat o confirmare în rândul participanților la discuție. Aceștia nu au negat nici autenticitatea minutei și nici existența convorbirii, însă au încercat să relativizeze mesajul. Un purtător de cuvânt al cancelarului Kurz a afirmat că acesta doar ar fi spus că este conștient de impactul fricii oamenilor față de membrii familiei, iar Kollaritsch a negat că s-ar fi pronunțat în sensul necesității inducerii fricii, ci doar a afirmat că, „fără cuvinte mai drastice”, populația nu va adopta măsurile guvernamentale.

Ministrul Sănătății, Rudolf Anschober, a spus că este pentru o publicare integrală a protocoalelor de comunicare publică privind coronavirus și a afirmat că discuția a fost doar „un schimb de idei”.

Presa austriacă a pus la îndoială asumările inițiale ale expertului în boli tropicale Kollaritsch, care avansa rate de mortalitate ridicate și care acum se dovedesc post-factum că sunt mai mici de 1-2%. El s-a apărat spunând că este dificil să faci calcule și menționează ca factor de succes numărul ridicat de paturi de terapie intensivă din Austria.

În special media americană abundă în informații despre supradimensionarea impactului medical al coronavirus și numeroase trimiteri sunt la factori de decizie guvernamentali și medicali care presează pentru creșterea artificială a numărului deceselor atribuite Covid-19, însă acesta este primul caz în care un document guvernamental menționează trasarea unor ordine de la cel mai înalt nivel pentru exagerarea crizei coronavirus și inducerea de frică în rândul populației.

În România, rețelele de socializare şi media alternativă sunt pline de comentarii, date, comparații statistice și întrebări legate de numărul deceselor atribuite coronavirus, arătându-se că așa-numitele „comorbidități” reprezintă de fapt cauza principală a morții celor care au contractat și infecții cu noul coronavirus.


Citiţi şi:

Cum se manipulează certificatele de deces Covid-19

În România, de frica unei viroze s-a instaurat o dictatură a absurdului, care ne-a furat toate drepturile și libertățile și ne-a afectat grav economia

Antologia bâlbelor, contradicțiilor și știrilor false emise pe perioada pandemiei chiar de autoritățile române… (I)

 

yogaesoteric
24 iulie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More