Documentele declasificate de Trump legate de scandalul Crossfire Hurricane implică masiv Administraţia Obama

La scurt timp după ce s-a recuperat după infecţia cu virusul din Wuhan, preşedintele Donald Trump a transmis pe Twitter că „a autorizat pe deplin declasificarea totală a oricăror documente” referitoare la ancheta FBI asupra campaniei Trump şi a serverului de e-mail privat al lui Hillary Clinton.

„Am autorizat pe deplin desecretizarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare INFRACŢIUNE politică din istoria americană, înşelăciunea Russia. De asemenea cele legate de scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton. Fără editări!” a postat Trump pe Twitter.

Postarea pe Twitter a lui Trump era un răspuns la o postare a jurnalistului Paul Sperry, de la RealClearInvestigations, care scrisese mai devreme: „Când toate documentele vor fi în cele din urmă declasificate şi toate redactările eliminate din rapoarte, naţiunea va vedea că FBI şi CIA nu numai că ştiau că acuzaţiile de «coluziune» cu Rusia aduse lui Trump erau un truc politic murdar, ci că au şi participat la ele”.

Postarea lui Sperry a avut loc în urma desecretizării notelor scrise de mână de fostul director al CIA, John Brennan, după ce l-a informat pe preşedintele american la vremea respectivă, Barack Obama, despre un presupus complot organizat de Hillary Clinton cu intenţia de a distrage atenţia publicului de la scandalul utilizării unui server de e-mail privat. Parte a acestui complot era o campanie de calomniere a lui Donald Trump prin acuzarea sa de complot cu Rusia.

Dezvăluirile sunt de natură să provoace un imens scandal în societatea americană şi implică ilegalităţi majore comise de FBI şi CIA, dezvăluind implicarea masivă a serviciilor de informaţii americane în politică în timpul administraţiei Obama.

Parte a acestui scandal este folosirea de către FBI a unui dosar – aşa-numitul Dosar Steele – pentru a obţine un mandat de urmărire a unui om din personalul de campanie al lui Trump, cu scopul de a spiona întrega campanie. Dosarul Steele conţinea o mulţime de informaţii false, iar FBI ştia la vremea respectivă că o mare parte a informaţiilor sunt false. Mai mult, Christopher Steele se afla pe statul de plată al campaniei lui Hillary Clinton, iar serviciile de informaţii ştiau şi acest aspect.

Scandalul este de natură să cuprindă persoane marcante din administraţia precedentă, Barack Obama, Joe Biden, şefii serviciilor CIA şi FBI, fostul director al informaţiilor James Clapper, dar şi pe actualul director al CIA, Gina Haspel, care la momentul respectiv era şef de staţie la Londra.

Citiţi şi:

Bătălia Trump – Statul Paralel: «Serviciile secrete merită să fie închise dacă nu scot toate informațiile!»

Se mai prăbușește un mit: Nu există nicio legătură Trump-Brexit-Rusia

yogaesoteric

25 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More